streda 15. augusta 2012

Simply Samples

Zdravím Vás! 


Dnes si dáme po dlhšej dobe jeden vzorkový miš-maš. Nebudem Vás zdržiavať zbytočnými úvodmi a prejdem rovno k veci: 


Discovery Kit od Matis som vyhrala v súťaži na FB za jednu správnu odpoveď :) Ide o sadu z línie Réponse Jeunesse, ktorá je zameraná hlavne na prevenciu proti starnutiu. Nie je to pre mňa až taká novinka. Viac-menej som vedela, čo môžem očakávať, keďže niekoľko z týchto produktov som už testovala. Ale potešilo ma, že v tejto sade boli aj veci, ktoré som ešte nemala možnosť vyskúšať. Najväčší dojem na mňa urobila pleťová maska. Teraz v lete ( pri aktuálnom počasí, ktoré u nás vládne si veľmi letne nepripadám) som mala trochu výraznejšie póry na nose a v jeho okolí a po použití tejto masky boli doslova vyzmizíkované. Maska pritom nie je primárne určená na zjemnenie pórov, ale skôr na hydratáciu. No ako nečakaný sprievodný efekt to potešilo. MOC tejto masky v kamenných parfumériách je od 40 Eur za 50 ml. Ostatné produkty - rozjasňujúce sérum  a ľahká hydratačná emulzia (okrem krému Avantage Jeunesse) sú vhodnejšie na normálnu až zmiešanú pleť a pre mňa neboli dostatočne výživné. 


Bázu pod make up Studio Secrets od L´Oréal určite poznáte, veď to už nie je žiadna novinka. Keď ňou bola   a stojany s týmto sortimentom sa objavili v DM (odkiaľ medzičasom zmizli), aj som ju v predajni testovala, ale nepresvedčila ma natoľko, aby som si ju odniesla domov. Je to klasická silikónová nálož :) Táto vzorka mi prišla spolu s nejakými zľavovými kupónmi zo spomínaého DMka, tak som si povedala, že si trochu osviežim dojmy, predsa len je to už pár rokov. Prvé, čo ma zaskočilo, bola konzistencia. Prekvapivo tuhá a mám dojem, že keď som ju testovala v obchode, bola trošku poddajnejšia (ale v tom môžu mať prsty aj silné a horúce svetlá v stojanoch). Logicky s teda roztierala trošku ťažšie. Na pleti vytvorila typickú neviditeľnú klzkú vrstvičku, po ktorej sa make up dobre rozotieral a nebolo potrebné ho použiť toľko, ako bez bázy. Báza má aj jemne zmatňujúci efekt a skutočne trochu predĺži trvácnosť make upu. Aj keď hlavnú úlohu tu majú kontroverzné silikóny, musím povedať, že efekt po nanesení na pleť je pocitovo oveľa príjemnejší, ako napríklad po primeri od Smashbox (i keď ten pre zmenu pleť lepšie farebne zjednotil). Uvidíme, čo na to moja pleť po viac ako jednom použití :)


Telové maslo s granátovým jablkom od Bielendy je príjemné, pekne voňavé (ako všetky ich výrobky). Je určené na normálnu pokožku, takže nie je extra výživné, ani mastné. Dobre vsakuje a ak nepotrebujete špeciálne vyživovať pokožku, na leto by Vám mohlo vyhovovať. Cena za 200 ml balenie je 5,50 Eur.


Na záver som si nechala jednu špecialitku - mám dojem, že toto leto pomaly končia nádeje na zachytenie nejakého toho bronzu (ak sa teda nechystáte do tropických krajín). Aj moje opálenie z dovolenky sa pomaly, ale isto porúča :( Spôsobom, ako s tým zabojovať, je používanie samoopaľujúcich prípravkov. Ale to je niekedy veda (mám na mysli nájsť ten správny, s ktorým budete spokojná a nevyrobí z tváre umeleckú mozaiku) . No a toto, priatelia, je v danej oblasti zatiaľ asi to najlepšie, na čo som natrafila. Samoopaľujúci, hydratačný krém od Lavery. No povedzte mi, ktorý podobný krém Vám splní, že:
1. je bio
2. veľmi prirodzene a postupne vytvára opálený efekt
3. pleť perfektne hydratuje a vyživuje

Mne zatiaľ jedine tento.A preto si idem v dohľadnej dobe objednať full size balenie :) Dá sa kúpiť v rôznych českých aj slovenských e shopoch, cena sa pohybuje od 12 Eur vyššie. Ale ak by ste prípadne mali nejaký iný typ, rada sa nechám inšpirovať. Alebo čokoľvek k tomu chcete povedať, sem s tým do komentárov :)

Dnešný vzorkový špeciál je na konci, želám Vám napríklad pekný zbytok prázdnin a najbližšie pokračujeme klasickou recenziou. Pá. 

Lučiak
foto:ja

3 komentáre:

  1. :-) ten pozdrav "Zdravim Vas" ma normalne vystrasil, tak zacinal maily kedysi moj skolitel dizertacky, az ma studeny pot zalial :D.
    So znackou Matis skusenosti nemam, ale manzel pouziva od nich krem, ktory si nevie vynachvalit. Kedze pory mam riadne, velmi tuho porozmyslam nad tou maskou - nemozes prezradit, ako dlho ti vydrzal ten efekt vyzmizikovanych porov?
    K Lavere nemam co povedat, nakolko je to moja oblubena znacka a tym padom v mojich ociach nemozu urobit nic zle... masky maju genialne, nie je o com :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, to mi je luto, ze som ti sposobila tachykardiu! :)
      Co sa tyka masky, efekt vydrzal tak 24 hodin, povedala by som. Ale ako vravim, ja mam zvacsene pory len obcas, to jest vo vyslovenej horucave a len na nose.

      Odstrániť
  2. Tak tu bazu pod makeup Studio Secrets od L´Oréal, by som rada vyskušala..rozmyšlam nad nou už celkom dlho :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)