pondelok 28. mája 2012

Bioparty :)

Ahojte!
Ak ma sledujete pravidelne, zrejme ste si všimli, že mám slabosť pre prírodnú a biokozmetiku. Dnes to bude všetko na túto tému - čo mám doma nové od značiek Alverde a Sanoflore.


Začnem novinkami od Alverde - túto značku už môžem smelo zaradiť k mojim najobľúbenejším. Má prijateľné zloženie, je dostupná v každom DM-ku a ceny tiež potešia. Nehovorím, že som spokojná úplne s každým ich výrobkom, ale našla som si u nich veľa obľúbencov. Toto sú dva najnovšie: masážny olej z radu Mamagluck (hej, viem, že na u by mali byť dve bodky, ale klávesnica štrajkuje :) Na obale píšu, že "sa stará o okamihy šťastia počas tehotenstva" - tehotenstvo mám už nejaký ten rok úspešne za sebou a ak Vás to ešte len čaká, vedzte, že okrem šťastia zažijete teda všelijaké okamihy... No, nebudem špecifikovať, veď uvidíte samé :) Ale späť k oleju - je skvelý! Krásna vôňa, na moju suchú pokožku výborný. Obsahuje napríklad pupalkový, jojobový a olivový olej. Plne mi vyhovuje aj toto balenie s pumpičkou. Viac nemám čo dodať, ak máte suchú pokožku, kúpte si ho.  Druhý produkt od Alverde je maslo na chodidlá pre veľmi suchú pokožku. Prvá vec, ktorú na ňom oceňujem, je veľmi praktické malé balenie (50 ml téglik), ktoré sa zmestí do kabelky a nezaberie veľa miesta ani v kozmetickej taštičke, ak sa presúvate mimo domu. Maslo je veľmi hutné, ale okamžite sa vstrebe a vôbec nezanecháva pocit mastnoty. Určite si kúpim ďalšie balenie, je to pár eurová záležitosť.

maslo na chodidlá

A teraz poďme k značke Sanaflore. Tuším, že na blogu som ich zatiaľ nerecenzovala, ale pár vecí od nich som už vyskúšala a moje dojmy... No, prípad od prípadu. Výrobky kúpite v lekárňach, vyhovujú väčšine požiadaviek na biokozmetiku, ale ak ste zvyknuté na bežné, komerčné parfumácie, tieto Vám asi budú trochu prekážať. Sú totiž veľmi naturálne, čo ani mne vždy nevyhovuje. Sprchový gél s mätou je v tomto už takmer letnom čase super, lebo Vás príjemne osvieži a nabije energiou. Čo sa týka účinnosti, pochváliť musím aj krém na ruky s levandulou - zanechá ich fantasticky vláčne a jemné. Len tá vôňa je na mňa trochu priveľa - naturálny masťový základ + levandulová nálož... Našťastie, na rukách pomerne rýchlo vyprchá, takže v mene skvelo hydratovaných rúk to prežijem :) Sanoflore je cenovo o niečo vyššie, než Alverde, no ja som tieto dva výrobky získala v jednej aukcii doslova za pár šupov. 

krém na ruky
Ak by som dnešnú recenziu poňala ako súboj, vyhralo by Alverde - nie však kvôli väčšej účinnosti, ale ich parfumácie sú jednoducho viac "nose friendly" :) 

A to je pre dnešok všetko. Máte svojho favorita od Alverde? A používate niektoré výrobky Sanoflore?

pekný týždeň želá
Lučiak
foto: ja

15 komentárov:

  1. Ja mam bohuzial s Alverde same zle skusenosti, co vyskusam, z toho sa vyhodim, podrazdi mi to pokozku alebo zacne mastit vlasy.. :/ Takze nemam ani velmi chut skusat dalej. Ale ten matovy sprchovaci Sonaflore by mohol byt pre mna zaujimavy.. :)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je zaujimave... mne sa nikdy nic take nestalo. Ale samozrejme, nikde nie je napisane, ze na biokozmetiku clovek nemoze byt alergicky. Naopak.

      Odstrániť
  2. musím sa priznať, že od alverde som neskúšala nič. ja nie som ten typ, čo vyhlasuje vojnu umelým látkam a ide sa potrhať za bio a eko a neviem akou kozmetikou... nakupujem účelovo. ale to maslo sa mi ohromne páči, na tej fotke je jeho konzistencia priam na zjedenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som na ALverde trosku skepticka, aj idem okolo, ale nikdy som nemala nejako odvahu nieco kupit. Ktoré produkty sú podla teba top z celej rady a určite stoja za vyskúšanie? - teda okrem týchto dvoch? Sonaflore teda nepoznám, ale ten mätový sprcháč znie fakt dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fakt si este nikdy nic od nich nevyskusala? :) Urcite skus aspon nieco z telovej kozmetiky, vyborne su napr. telove masla, mne velmi vyhovuje aj pletova voda s ruzou, dlho som pouzivala aj ich ocny krem s mucenkou a spokojnost. Jedine, co mi vobec nesedi, su ich sampony.

      Odstrániť
  4. hm. Na obale pisu Sanoflore, nie Sonaflore :-). Ale to je iba kozmetikuš chyba. Ja mam naopak s Alverde same dobre skusenoti, v 99% mi ich vyrobky vyhovuju. Milujem ich kozmetiku, skvely kompaktny puder, líčka, quatro očne tiene, korektory, ceruzku na obocie.Za tu cenu bezkonkurencne. A v poslednom case som si oblubila to telove maslo s Verbenou :). Sanoflore som mala kedysi nejake pletove vody s ružou a potom medovy krem na ruky. Nebolo zlé, ale za tu cenu mozem mat porovnatelne dobre aj 2 - 3 Alverde ..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne ze Sanoflore :))) asi som mala zatmenie mozgu ;)

      Odstrániť
  5. Ja takúto prírodnú kozmetiku moc nekupujem ,ale akurát skúšam/testujem :D tekutú líceku od Alverde :)) Je celkom fajn ,ale veľmi ťažko sa aplikuje.Možno vyskúšam niečo aj s týchto produktov :))

    http://www.queen-of-jungle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. maslo na chodidla mam odskusane... zazraky sa nedeju, ale pekne vonia :)


    http://fa-shovv.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja som tiez maniak na prirodnu kozmetiku, mam par veci aj z Alverde, takisto u mna plati, ze nieco v pohode a ine uz druhy krat nekupim, ale to samozrejme neplati len pre tuto znacku, ale vo vseobecnosti na akukolvek kozmetiku, z Alverde mam oblubeny pletovy peeling marhulovy, tomu zostavam verna, je velmi fajn, jemny. mam tiez mono ocne tiene, krasne farby, vyrazny pigment, takisto spokojnost. inak, super blog, dnes som nan nahodou natrafila, hladala som bielendu, tak som rada, ze si ho mozem pridat do oblubenych, pretoze ocenujem autorkin inteligentny komentar, ktory ma hlavu aj patu, skratka, moja krvna skupina:-) tesim sa aj na dalsie prispevky Lučiak:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, vdaka za mily komentar! +++

      Odstrániť
    2. zmenila som medzitym foto (ak by ti prislo divne ze jedna pise, druha odpoveda xexe), prvu fotku mi stiahlo z gmailu ale ta je uz neaktualna, kedze mi pribudlo pred 4 mesiacmi druhe dieta a to prve (na povodnej foto) zatial vyrastlo do 3 rokov:-)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)