pondelok 27. februára 2012

YR

Dnes mám pre Vás kopec, ale naozaj kopec kúskov. Všetky sú značky Yves Rocher, ku ktorej mám vo všeobecnosti pozitívny vzťah. Štve ma síce, aká je u nás kozmetika YR predražená, nie všetko zo sortimentu mi sedí, no mám niekoľko svojich veľkých favoritov a vždy rada vyskúšam aj ich novinky. Tento arzenál pribudol v mojej kúpelni v priebehu posledných týždňov. 
S niečím som spokojná viac, s niečím menej a nájdu sa tu aj veci, ktorými som doslova nadšená. Čítajte ďalej.

Začnem tým, s čím som spokojná najmenej:


Sú to tieto dva výrobky z línie Sérum Végétal. Aby som bola korektná, jeden z nich som ešte definitívne nezavrhla, pretože je stále v procese testovania. Ide o vyhladzujúci prípravok na očné okolie Wrinkle and Firming On-Target Filler. Je to novinka. Dala som na odporúčania poradkyne v predajni. Mal by intenzívne vypĺňať a vyhladzovať vrásky v okolí očí. Netvrdím, že to nerobí, ale pre moje citlivé očné okolie to asi nebude to pravé orechové. Ide zrejme o veľmi koncentrovaný prípravok, pretože po aplikácii cítim mierne pálenie - problém č. 1. Problémom č.2 je, že je príliš "suchý". Čo niekomu môže vyhovovať, no ja mám pocit, že je málo výživný. Dám mu ešte niekoľko dní a uvidíme. Druhý výrobok, rozjasňujúca kúra proti vráskam v ampulkách, už šancu nedostane. Testovala som ho počas jedného týždňa (toľko vydrží obsah jednej ampulky) a jediné, čo som zaznamenala, je efekt chemického peelingu: zhruba po 3 dňoch sa vrchná vrstva pleti začala intenzívne olupovať a pokračovalo to aj v priebehu ďalších dní. Áno, malo by to byť prechodné štádium, ktorého výsledkom by mal byť lepší a vyhladenejší vzhľad pleti. No nemala som ten pocit. Takéto niekoľkodňové non-stop olupovanie a vzhľad á la Šúpolienka mi išli poriadne na nervy, takže ďalšie ampulky som odložila ad acta. 


OK, poďme sa pozrieť na niečo, čo má u mňa lepšiu reputáciu. Sú to tieto dve pleťové vody, ktoré úspešne a rada používam už roky - na striedačku. Oranžová z radu Nutri Specific je určená na suchú pleť a je výborná hlavne v zime. Má ultra jemnú, mliečnu konzistenciu a pre vysušenú pleť je to naozaj výborná vec. Ružová z radu Active Sensitive je, ako napovedá názov, určená pre pleť citlivú. Konzistencia je klasická "vodná" a príjemne osviežujúca a upokojujúca. Obe môžem len a len doporučiť.


zhora: balzam Onéga, maska Cure Solutions, telový balzam s arganovým olejom

Na pleť používam aj tieto tubičky: masku z línie Cure Solutions (možno si spomínate na moju nadšenú recenziu na krém z rovnomennej rady). Maska ma až tak nenadchla, s pleťou nerobí nič zázračné, ale je to príjemná, ľahká maska, ktorá pleť mierne vypne a rozjasní. 
Skutočne skvelý je však ochranný a reparačný balzam Oméga Intense Reconstruction Balm z línie Riche Créme! Mojej suchej pleti doslova pomohol prežiť zimu a silné mrazy, ktoré udreli vo februári. Upozorňujem ale, že pozitívny efekt zaznamenajú len majiteľky naozaj suchej pleti. Ak takú nemáte, bude pre Vás tento balzam protivne mastný :) Obsahuje niekoľko rastlinných olejov. Pleť nádherne vyhladí a fantasticky pôsobí hlavne cez noc. S ústupom mrazov ho používam už len sporadicky, ale nabudúcu zimu sa k nemu určite vrátim. 
K nákupu som dostala aj 50 ml balenie výživného telového balzamu s arganovým olejom. A veru som rada, že som mala možnosť otestovať ho "bezplatne" :) Chcela som si kúpiť aj klasické balenie, ale po otestovaní tohto to už určite neurobím... je totiž jednoducho "čudný" :) Doslova v sekunde vsiakne a vôbec po ňom nemám pocit vyživenej pokožky. A neskutočne mi prekáža jeho vôňa, ktorá pripomína poriadne zatuchnuté vintage balenie Pitralonu :) Naozaj by ma zaujímalo, či si toto môže obľúbiť nejaká žena. 


...poslednou vecičkou, ktorú dnes pre Vás mám, je telové mlieko s proticelulitídovým účinkom Minceur Café Vert. Aj ten je ešte v štádiu testovania, mám ho len pár dní, takže nebudem hodnotiť jeho účinnosť. Nieže by som verila tomu, že ma nejaký kozmetický výrobok zbaví celulitídy na stehnách... ide skôr o psychologický efekt: blíži sa leto a mňa by štvalo, že som pre seba neurobila ani mäkké F :) Hlavnou účinnou látkou je výťažok zo zelenej kávy. Prípravok má intenzívnu mentolovú vôňu (to mi až tak nešmakuje), chladivý efekt (pri natieraní stehien si dávajte pozor, aby Vám ruka neušla viete kam - v opačnom prípade zažijete celkom zábavné chvíle :), veľmi rýchlo sa vstrebe a absolútne nelepí. Dám mu tak dva - tri týždne a potom poreferujem, či sa niečo zmenilo, alebo som opäť vyhodila Eurá do luftu. 

V zálohe mám ešte jednu novinku - make up, ale usúdila som, že si zaslúži samostatnú recenziu. Takže v najbližších dňoch sa o ňom dočítate. 

pekný začiatok týždňa želá, 
Lučiak

P.S.
Nedá mi neokomentovať aktuálne číslo followerov: ste naozaj skvelí!!! Veľká vďaka! xxx

8 komentárov:

  1. super, recenzia pomohla.
    len mne by vyhovovalo, keby si fotila produkty po jednom, lebo na tej, kde riešiš ten reparačný balzam, som vizuálne lúštila, ktorý produkt je ktorý.

    inak, sa obávam, že aj keď napíšeš, že telové mlieko zabralo na celulitídu, ti veriť nebudem :o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jééj a zrušila si overovanie!!!huráááá, mám toho plné zuby a radšej na blog neprispejem ak musím opisovať text!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj som velmi rada ze niekto zacal pisat aj o kozmetike Yves Rocher.Zvyknem si zajst do YR teraz mam bambusovu vôňu od nich som zvedava ako ti bude pasovat to telove mlieko s proticelulitídovým ucinkom mozno by som potom skusila.aj ine vecicky tu mas zaujimave. http://paloma24.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bambusovu toaletku som mala kedysi aj ja, je to prijemna osviezujuca vona na leto. Vdaka za pochvalu!

      Odstrániť
  4. Kedysi som YR kupovala, ale po niekolkych "nic moc" vyrobkoch ich obchody uz dlhsie obchadzam. No ale ked uz si to odskusala a nieco z toho odporucas, skusim im dat este sancu ;) Btw ich vone su celkom dobre, nie kazdemu musia vyhovovat, ale vonaju naozaj zaujimavo, bambusovy sprej si pamatam :) D.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No, vela voni od YR podla mna vonia drogeriovo a "lacno" a vela ich balansuje na hrane. V podstate sa mi pacia len nejake tri - styri, medzi nimi aj Ode de la Vie, ktora sa bohuzial prestala vyrabat a ktoru som mala velmi rada :(

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)