streda 11. mája 2011

THE WAR OF GIANTS

Pozor, dnes pôjde o veľa. Vo veľkom súboji o česť si to spolu rozdajú 4 najpredávanejšie druhy micelárnych vôd, ktoré sú dostupné v našich lekárňach.  Starring:

Bioderma Sensibio H2O
Avéne Lotion Micellaire
La Roche-Possay Solution Micellaire
Vichy Purete Thermale

Ešte predtým, než vpustíme zápasníkov do arény, dovoľte mi pár slov na tému, prečo je dobré používať micelárne vody. Nechcem Vás zaťažovať nudnými pasážami z dermatológie a chémie, takže vlastnými slovami a polopate: pre mňa je najväčším plusom týchto vodičiek ich jemnosť v kombinácii s efektivitou. Ako je známe, micelárne vody poskytujú kompletné odlíčenie tváre v jednom kroku, čiže sa jedným prípravkom pohodlne a rýchlo zbavíte maskary, make upu i rúžu. Micelárne vody sú komfortné aj pre citlivú pleť (väčšinou...detailne toto tvrdenie preskúmame nižšie) a takmer bez výnimky bývajú neparfumované. Pravdaže, sú o pár Eur drahšie, než bežný očný odličovač a nejaké to mydlo. Takže, vyplatí sa?

Rozhodla som sa, že to vezmem od „najslabšieho“ výrobku po ten TOP. A nezabúdajte, že aj keď sa snažím posudzovať objektívne, to, čo vyhovuje mne, nemusí vyhovovať Vám...


Najnižšiu známku z dnešnej štvorice by som udelila micelárke od Vichy. Pravda je, že Vichy a ja si jednoducho nesedíme. Týka sa to krémov, make upov... a aj tohto odličovadla. Okrem toho, nepáči sa mi, že kozmetika, ktorá sa oficiálne predáva výhradne v lekárni a prezentuje sa ako hypoalergénna, je plná chemických svinstiev ako parabény a podobne. Je úplne jedno, akú skvelú znášanlivosť deklaruje výrobca, mňa táto voda jednoducho štípe. Odličovacia schopnosť je slušná, to jej uprieť nemožno. Ale, pre zlú znášanlivosť pre mňa vypadáva z kola von ako prvá :(

Tretiu priečku udeľujem micelárnej vode značky La Roche-Possay. Komfort odličovania je o niečo lepší, než s Vichy, no nikdy som túto vodu nemohla kontinuálne používať dlhšie, než týždeň. Potom sa na pleti objavilo presušenie a pocit pnutia. Jednou z jej plusov je cenová výhodnosť – v lekárňach dostať cenovo výhodné dvojbalenie, kde môžete získať dve 250 ml fľaše za cenu jednej. Takže, ak nemáte vyslovene suchú pleť, mohla by byť pre Vás dobrým riešením. 

Na dvojke skončila po dôkladnom zvážení micelárka od Avéne. Rozhodovanie bolo ťažké, pretože k produkcii Avéne mám vysokopozitívny vzťah – na niektoré nedám dopustiť, sú jednoducho skvelé (viac v niektorom z budúcich postov)... Plusom tejto vodičky je jej jemnosť. To, čo ju posunulo za dnešného víťaza, bola o trochu menšia odličovacia výkonnosť. Možno je to daň práve za tú delikátnosť, neviem.... Ak sa nemýlim, cena v prepočte na 100 ml vychádza tiež najvyššia spomedzi všetkých 4 zúčastnených.

Je teda jasné, kto je víťaz (pre mňa): Bioderma Sensibio!  Myslím, že jej právom patrí aj prvá priečka v predajnosti. Odličuje expresne, bez problémov aj vodeodolné prípravky a hlavne, je skutočne šetrná aj k mojej suchej a citlivej pleti. Iste, nie je najlacnejšia, ale pre mňa je to už dlho v podstate nevyhnutná investícia, ktorá mi ušetrí čas aj nepríjemne problémy s pleťou.


Sláva víťazom, česť porazeným a Vám šťastnú ruku pri výbere želá
Lučiak.

4 komentáre:

  1. zaujimavý článok no ja mám teraz kozmetiky dostatok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja striedam Vichy a Biodermu. Ale uprimne, Vichy mam radsej

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mam pocit, ze ani jedna micelarna voda poriadne neodlici...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak s tymto za seba nemozem suhlasit, ale iste je to vec subjektivneho pocitu.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)