nedeľa 6. februára 2011

Last week´s picks alias Testujeme No. 1: Kérastase Résistance

Za posledné dva týždne sa mi v testovateľskom denníčku nazbieralo zasa pár tipov a teraz sa s nimi idem podeliť.

Začneme tým najdrahším z výberu (teda za predpokladu, že si to kúpite za bežnú MOC, čo ja ani za svet :), setom z línie Resistance od Kérastase. Spomínala som už, že veľmi rada rozmaznávam svoje a vlasy a vítam každú príležitosť, ako sa presvedčiť, či drahé vlasové prípravky stoja naozaj za to. Od Kérastase som už pár kúskov vyskúšala a zatiaľ bol môj dojem tak 50 na 50. Tentokrát som si výhodne zohnala sadu troch navzájom sa dopĺňajúcich výrobkov: šampón Bain de Force (posilujúci šampón na oslabené vlasy), následnú starostlivosť Ciment Anti Usure (niečo ako zmývatelný kondicionér na oslabené dĺžky a končeky vlasov) a ochranu pri termoúprave Ciment Thermique (nanáša sa pred použitím fénu alebo žehličky).

Takže šampón. Budem stručná - je to proste slušný šampón. 

Body u mňa stratil jedine tým, že keď som ho použila samostatne (čiže len zmyla vlasy šampónom a nesiahla už po dopĺňajúcich výrobkoch), po vysušení boli vlasy mimoriadne jemné, ako páperové (možno práve to je cieľom) a ťažšie upraviteľné. Nezaznamenala som ani žiaden extra lesk, skôr naopak. Keď si predstavím, koľko stojí tento šampón v kaderníctvach, kde sa u nás najčastejšie predáva... Nič pre mňa (btw ak chcete kozmetiku Kérastase nakúpiť za slušné ceny, doporučujem feelunique.com).

Druhým výrobkom v poradí som ale nadšená - Ciment Anti Usure má ľahučkú konzistenciu, na vlasy stačí naniesť naozaj maličko (po zmytí šampónu a odsatí prebytočnej vody), zľahka vmasírovať do dĺžok a premení ich v ľahučký hodváb. Rozmotá aj tie najzamotanejšie zamotance a vlasy po jeho umytí zostanú uhladené, ale pružné. Tak toto sa mi páči! Vážne uvažujem, že si zaobstarám klasické veľké balenie. 


A napokon záverečná starostlivosť pred termoúpravou - Ciment Thermique. 



Má konzistenciu telového mlieka. Naneste ho podľa možností rovnomerne do vlasových dĺžok a použite fén alebo keramickú žehličku. Ja používam štandardne to prvé (ionizačný) a musím povedať, že výsledný efekt ma sklamal :( Na porovnanie - mám doma obdobný produkt od L´óreal Série Expert - Thermo Repair Amidocell (inak obe značky vyrába rovnaký koncern - L´óreal) a ten, hoci je lacnejší, podľa mňa podáva lepší výkon. 


Moje vlasy zostali po Ciment Thermique akoby mdlé, matné a spľasnuté (a to som to ani neprehnala s množstvom). Naopak, po použití Thermo Repair od L´óreal sú ľahučké, ale pritom dobre upraviteľné, bez zaťaženia a s pekným leskom... 

Toľko moje dojmy. Inak, všetky tri testované výrobky od Kérastase (ako vlastne väčšina ich produktov) obsahujú kozmetické silikóny, takže ak sa im chcete vyhnúť, ruky preč. 

Nabudúce sa pozrieme na krém zn.Lierac
Peknú nedeľu želá
Lučiak

1 komentár:

  1. posledný loreal mám aj ja doma, používam ho na ochranu pred fúkaním a žehlením vlasov, je skvelý :) Písala som o ňom aj u mňa na blogu, ako inak, v dobrom :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)