utorok 16. septembra 2014

Čo som komu urobila, že ma toto postretlo? Micelárka Nivea


Trpím takým postihom: ak niekam odchádzam a balím, vždy a zaručene zabudnem niečo z kozmetiky a rovno z kategórie "nevyhnutne potrebujem". Výsledkom tejto zábudlivosti sú potom núdzové riešenia a často núdzové nákupy, väčšinou v totálnej časovej tiesni, takže na racionálne zvažovanie nie je príliš čas a konečný efekt je buď-alebo. Sem-tam sa zadarí, sem tam je to katastrofa. Dnes to bude príbeh z tej druhej, katastrofickej kategórie. 

Takže, cestovala som niekam na pár dní a nocí vlakom (destináia nepodstatná) a cca 15 minút pred odchodom som si uvedomila, že som si nevzala odličovadlo (ktoré som si deň pred tým ešte starostlivo preliala do cestovnej nádobky). Zachrániť ma malo novootvorené DM na našej vlakovej stanici, kde som vbehla ako zmyslov zbavená a rozhodným tepom som mašírovala k regálu s pleťovou kozmetikou. A tu sa prejavila ďalšia moja skvelá vlasnosť, vďaka ktorej v podstate tento blog môže už nejaký ten rok úspešne fungovať - nekonečná zvedavosť a túžba skúšať stále niečo nové, aj keby mi to staré, odskúšané, dokonale vyhovovalo. Takže som si nekúpila Biodermu (DM-kovú cenu za ňu nezaplatím ani za svet), ani Mixu (z drogériových micelárok mi vyhovuje najviac), ale kúpila so si toto. Toto zlo! Zbadala som novú micelárku Nivea. Niečo NOVÉ! Môj mozog úspešne odfiltroval fakt, že od Nivey mi na pleť ešte v živote nič nevyhovovalo. Zato som si spomenula, že pred časom, keď táto micelárka prišla na trh a na blogoch sa začali množiť recenzie, boli v celku pozitívne. A ešte je to aj na citlivú pleť! A o desať minút mi ide vlak! Super, beriem. 


Večer (alebo skôr v noci) som sa celá nedočkavá postavila pred zrkadlo v hoteli a začala odličovať. Počkať, toto nie je veľmi príjemné. Ale nie, to bude určite tou pleťou, podráždenou klímou a očami, podráždenými cigaretovým dymom v tom podniku, odkiaľ som práve prišla... Odličovala som ďalej. Keď bolo konečne hotovo, všetko ma tak nejak štípalo a svrbelo, ale v stave, v akom som vtedy bola, považujem za úspech, že som sa vôbec odlíčila (ale to ja vždy, aj keby neviem čo bolo) a trafila do postele. 

Nasledujúci večer som sa pred zrkadlo postavila po druhý krát a všetko sa zopakovalo, akurát, že už sa to nedalo zvaliť na žiadne nepriaznivé vonkajšie podmienky. Poňala som vážne podozrenie, že na vine je s najväčšou pravdepodobnosťou táto voda.

Tretí večer som sa už odličovala doma a neriskla som to ani náhodou, použila som Sensibio a všetko bolo tak, ako má byť. 

Odvahu som si dodala zhruba po dvoch týždňoch. Povedala som si, že dáme ešte jeden pokus a následne vyrieknem definitívny verdikt. Nemala som to robiť. Pravidlo tri krát a dosť je zbytočne veľkorysé. 

Zvládla som iba oči. Vlastne iba jedno. Štípalo ma strašne. Nie len oko samotné, ale aj celá pokožka v jeho okolí, všade tam, kde sa toto zlo na vatovom tampóne dostalo (používam tie veľké, takže akčný rádius bol kvalitný). Zbytok išiel dolu Biodermou. Ráno som vyzerala ako chudák laboratórny králik, ktorý musí trpieť pre našu márnivosť. Okolo oka pekný červený fľak. Našťastie to behom 24 hodín zmizlo. 

zloženíčko

Takže: pre mňa prepadák roka a nebrať! Pre citlivú pleť možno, niekde, v nejakom inom vesmíre. Pre moju citlivú pleť určite nie.

A teraz a zaujíma, či ste už mali tú česť. Alebo Vám nebodaj vyhovuje. 

P.S. Pred cestou na nasledujúci výlet som si pre zmenu zabudla zbaliť všetko na vlasy - šampón,  kondicionér aj hrebeň. 

Lučiak

foto:ja

31 komentárov:

  1. Lucka Lucka....presne toto som písala o tejto micelárke aj ja:D a ty si na to dokonca zareagovala, niečo v zmysle, že dobre vedieť....:))) ja som ju skúšala na celú pleť a na celej pleti štípala....celé zle proste...ale fakt je strašne veľa pozitívnych reakcií, tak neviem, čo sme my za citlivky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Joj moja, keby som si ja pamatala...mne take veci vyfucia z hlavy :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Našťastie ja takto "bezhlavo" nakupujem len dekoratívnu kozmetiku, málokedy sa stane, že nejaký produkt z tej starostlivej mi nesadne. Vždy však kupujem veci, ktoré niekto odporúča. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som pre istotu verna Bioderme :) Ale predsa len, minule som skoro "zhresila", lebo som v DM zbadala nejaku gelovu verziu micelarnej vody od LOreal, o com som este vobec nepocula. Neskusali ste niekto? :) Ja to asi nebudem riskovat :D
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. videla som reklamu, u mna gelove konzistencie brrr,takz si necham zajst chut :)

      Odstrániť
  5. Ach, Luci, čo dodať... Aj u mňa okrem Sensibia jedine Mixa. A ak si spomínam, ešte som mala kedysi celkom rada ten zelený odličovač očného make-upu od Garnier. Inak ja si vždy zabudnem pribaliť to isté. Pyžamo, totálne vždy! Muž je už na to zvyknutý a chudák, 15 rokov nosí pre mňa tričko navyše a hneď pri vybaľovaní mi ho podáva- tu máš pyžamo :-D Len už akosi nebalím pyžamo ani malej :-D Hlavne, že nezabudnem na x somarín, liekov, kozmetiky a neviem čoho.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ten zeleny odlicovac oci od Garnier aj mne vyhovuje, mam ho v kupelnovej skrinke na chate :)
      Uz sa veru aj mne stalo, ze som si zabudla pyzamo a neraz. To je vsetko preto, ze ked balim, furt niekto nieco neodkladne potrebuje a to ma vyhodi z konceptu.
      Ved to poznas.

      Odstrániť
    2. :D:D jo, pyžamu zapomenu skoro vždy...hlavně že mam aspon patery boty

      Odstrániť
  6. Já jsem si ji koupila a vyhovuje mi :)

    Visit my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ..a to som si ju chcela kúpiť :D vrámci DM sptembrovej akcie. No vidím to tak že radšej dám 40 bodov za DORMEO vankúš :D :D ten nesklame :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nenazvala by som to prepadak. Popisujes jasnu alergicku reakciu na niektoru zlozku pripravku. Podla mna by si si mala riadne pozriet co obsahuje tato micelarka a porovnat to s inymi produktmi ktore pouzivas. Mozno najdes zlozku, ktora ti robi zle a vyhnes sa jej v inych pripravkoch.

    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to zlozenie so porovnavala, schvalne som ho tu aj odfotila. Nie je v nom nic, co by neobsahovali ine pripravky z drogerioveho sortimentu, ktore mi taketo problemy nerobili. Ale pochopitelne, nie je vsetko len o samotnej zlozke, zavazi aj pomer.
      Kazdopadne, tato micelarka robi podobny efekt mnohym inym, preto - vzhladom na fakt, ze ju oznacuju ako vhodnu na citlivu plet - to podla mna prepadak je.

      Odstrániť
  9. do mojí citlivý pleti by to nejspíš vypálilo díry:D:D

    no...nivea vážně neni muj favorit (i když jsou výjimky, mam ráda jeden šampon s diamantama či co a jeden čistič proti tečkám, tak se asi vyplatí dát i jí občas šanci)

    ale mám otázku na tyhle pletový vody...fakt v tom plavu a jsem ignorant, že existuje micelárka, vim asi rok:P...mám doma nějaký pletový tonikum (taková průhledná mastnější voda), který ovšem taky píše, že je po něm plet odlíčená a má se používat ráno a večer....je teda tonikum to samý jako micelárka?...jen mě to zajímá:D stálo to asi 4 pětky a vyrážka mi po tom nevyskakuje, tak používám dál

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj balzu, micelarka a tonikum nie su to iste. Pokial je vyrobok oznaceny vyslovene ako tonikum, sluzi na tonizaciu pleti a mal by sa pouzivat napriklad rano alebo aj vecer, ale az po predchadzajucom odliceni.... Pokial je to tak, ako pises a na obale vyrobca uvadza, ze sluszi aj na odlicenie, zrejme ide o nejaky produkt typu 2v1 a nie len o klasicke tonikum.
      Micelarka, zjednodusene, obsahuje tzv. micely, ktore na seba viazu necistoty a preto je na odlicovanie idealna.

      Odstrániť
  10. dostalasom ju na testovacku od nivei este pred predajom... absolutne rovnaky nazor (a to ja nemam citlivu plet,aspon myslim,aj ked po pouziti som ju mala supersupersuper citlivu!) otras! najhorsi niveacky vyrobok vsetkych cias! a od toho sa odvijala aj moja recenzia ktoru do nivei dostali..asi mi uz nic neposlu,chudaci :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nikkdy nevies :) Ale z mojej vlastnej skusenosti negativna recenzia vacsinou dava spolupraci stop :)

      Odstrániť
  11. Ach jaj, stará dobrá NIVEA a čože sa to s tebou porobilo? Lucka, Ja som si kúpila prednedávnom očný krém a veru, sklamal na plnej čiare, preboha, to už keď mojej pleti niečo vadí a štípe ju, je to fakt vysoký level... :( Mne sa poslednú dobu zdá, akoby výrobcovia naschvál menili zloženie, prisamvacku ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak mne od Nivey z pletovej kozmetiky nevyhovuje nic uz dlhodobo. Tie slavne telove lieka do sprchy boli asi posledne, co som od nich pred totuto micelarkou skusala a tiez to bol "skvely" zazitok.

      Odstrániť
  12. a mne vyhovovala :D
    aj lorealka bola dobrá (nie gél, to nechcem ani skúšať, fuj)
    momentálne mám lirene a tá ma síce tiež neštípe, ale za to neodličuje to ani náhodou! oči ako panda, ceruzka mi pod okom zostáva aj po intenzívnom drhnutí a na pleti mám ešte toľko makeupu, že keď si následne dočisťujem pleť gélom, tak zo mňa ide hnedá pena....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna ta lorealka aspon nestipala, ale odlicovacia schopnost sa mi zdala byt poslabsia.. Lirene uz nechcem ani vidiet,, po tom, co mi porobila ich pletova maska (pisala so o tom)

      Odstrániť
  13. Ja som žiadne takéto nepriaznivé účinky nezaznamenala, avšak micelárka zanechala na pleti povlak presne ako Sensibio, asi to bude typom pleti, tá moja je skôr mastná, nie citlivá tak asi preto mi tieto dve micelárne vody nevyhovujú. Nivea ale bola fajn, len vôbec nevoňala, no pre ten povlak by som si ju už asi znovu nekúpila, oči sa mi s ňou odličujú dosť zle.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten povlak, ktory opisujes, niektore micelarky naozaj robia, ale zaujimave je, ze konkretne mne Bioderma nie. Ale poznam ten pocit. Ja si plet po ocisteni micelarkou zmyvam este vodou, takze mi to az tak nevadi.

      Odstrániť
  14. Chcela som si ju kúpiť, ale teraz váham... Čo je najhoršie, takej micelárke sa nedá nájsť ďalšie využitie - umývanie podlahy, pranie ponožiek a tak..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale tak zasa vidis, ozyvaju sa aj baby ktorym vyhovuje, nuz tak si vyber :)

      Odstrániť
  15. super napísaný článok ;) mne odličovače od Nivey tiež vôbec nesadnú

    http://beautiful-savage.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ostavam verna bioderme, ktorej mám zásoby 2 litre :D

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja mám vždy po ruke Biodermu, ale občas si kúpim nejakú aj v Dm... Kika

    OdpovedaťOdstrániť
  18. :D Tak mne tá micina vyhovovala, a to celkom dosť. A to je moja pleť tiež dosť výbušná :). Ale tak nemusí všetko sedieť každému, že jo :).

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Táto micelárka išla rovno do koša. Neporadila si ani s makeup aby dostatočne vyčistila pleť. To už oplach vodou bol účinnejši ako toto. Bioderma za mna nejdnoznacne

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)