sobota 21. júna 2014

Garnier Pure Active BB Cream


Kúpa tohto BB od Garniere je výsledkom impulzívneho nápadu v DM. No, nie tak celkom. Pôvodne som si chcela na dovolenku opäť kúpiť garnierovské BBčko pre zmiešanú pleť (to v úzkej tube), s ktorým som bola minulý rok veľmi spokojná a považujem ho za jeden z najlepších drogériových BB krémov (ak nie najlepší), aké sú u nás dostupné. Lenže cestou k regálu mi do cesty padol špeciálny stojan, plný tejto novinky. A keďže momentálne ma moja T zóna fakt dosť irituje a tento je vyslovene zmatňujúci, podľahla som. Veď za cenu 4,90 - ak by náhodou nesadol - ho hoci aj niekomu podarujem a nebudem ľutovať.


Je dostupný v dvoch odtieňoch a keďže už teraz som opálená a o dva týždne budem ešte viac, vzala som ten tmavší (v Garnier poňatí "pre normálnu pleť"). Teda, myslela som si. No skrátka, omylom som vzala svetlý a zistila som to až doma. Takže som ho otrávene išla vymeniť a mohla sa dať do testovania. Ešte malá poznámka k svetlému odtieňu - bledulky si s ním pokojne vystačia aj v lete a pre tie úplne najsvetlejšie bude pravdepodobne aj tak pritmavý. Mne by svetlý odtieň vyhovoval v zime, ale nie v štádiu, kedy som úplne najsvetlejšia. Swatche tmavšieho odtieňa môžete vidieť na nasledujúcich fotkách:
z ľava hore: po vytlačení z tuby, po čiastočnom rozotrení, dolu po úplnom rozotrení a krycia schopnosť na čiernej linke

Konzistencia je krémová, rozotiera sa dobre. Parfumácia je pomerne výrazná, niekomu by mohla prekážať. Pleť naozaj zmatňuje - okamžite po aplikácii a potom počas dňa dá slušných 6 hodín. Mal by aj zjemňovať viditeľnosť pórov - ok, povedzme. Pozitívom je, že do nich nezalieza a nezvýrazňuje jemné vrásky. So spomínaným zmatnením ale súvisí jedna vec, ktorá mi vadí - pleť sa mi pod ním zdá akási mdlá. Ale pokiaľ hľadáte vyslovene len zmatnenie a nič iné, bude Vám vyhovovať. Veď napokon, všetko sa dá vyriešiť správne aplikovaným rozjasňovačom. 

Ďalšie plus má za veľmi slušné krytie - keďže je určený primárne pre problémovú aj aknóznu pleť, je to na mieste. Pre dokonalý vzhľad určite budete musieť siahnuť aj po korektore, ale naozaj len na výrazné začervenania. Ja som ho nemusela použiť prakticky vôbec. 

Ochranný faktor je 15 - na leto by to mohlo byť aj lepšie. 

Keďže to nie je vec, ktorú by som sa chystala používať denne, neviem posúdiť, či by pri pravidelnom používaní prípadne nevysušoval (pozor na tú kyselinu salicylovú v zložení). 

Ale suma sumárum, v rámci drogériového sortimentu, pre mladú problémovú pleť a za tú cenu je to dobrá voľba. Pre mňa však jednotkou medzi BB krémami od Garnier ostáva naďalej BB pre zmiešanú pleť. 

Skúšali ste ho už? Vyhovuje Vám niektoré z BBčiek od Garnieru? 

Lučiak

foto:ja 

11 komentárov:

  1. Minulé léto se mi dostal do rukou BB pro smíšenou pleť a musím souhlasit - z drogérkových BB celkem použitelná věc. Tuhle novinku jsem ani nezaznamela, možná v ČR ještě není nebo jsem si jen nevšimla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na fotkach nevyzera az tak tmavo, cakala som oranzadu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyzera celkom bledunko jeden od garnieru som skušala vzorku ale všetky boli akosi namna tmave nevedia mi akosi zapasovat

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fotky ho trochu zosvetluju, ako pozeram :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám dobrou zkušenost s BB od Bobbi Brown, Garnier na mě byl bohužel moc tmavý.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. So mnou je to tak, že minulé a predminulé leto mi veľmi vyhovovalo to ich BB na zmiešanú a mastnú pleť. A odrazu tento rok na jar sa niečo stalo a pleť sa s ním bije. Škoda, možno tehotenstvom, skúsim to znova teraz, keď už je po :-) Lebo som s ním bola naozaj spokojná. Túto novinku som neskúšala, lebo ja zasa naopak, oproti mojej bežnej, zmiešanej pleti, teraz už niekoľko mesiacov mám, opäť vplyvom hormónov, veľmi suchú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj pre mna je tamto BBcko c.1 Julka. No ked si spomeniem, co vystrajala plet v tehotenstve mne... a potom este asi tak rok trvalo, kym sa dostala do normalu.

      Odstrániť
    2. Veď to, že na normálnu hladinu hormónov si ešte pár mesiacov počkám, minimálne kým budem pojazdná mliekárnička :-D Takže teraz používam úplne iné produkty, než obyčajne. A tie obvyklé si na mňa počkajú, verím, že aj BB od Garnier.

      Odstrániť
  7. BB na zmiešanú pleť som mala, na leto je slušný. Tento by ma zrejme vysušoval po čase určite.. Čo sa týka BB, používam aj tie kórejské a zatiaľ to najlepšie je od SKIN79 Oriental Gold Plus.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. BB krémik od Garnier som si minulý rok zaobstarala aj ja - presne ten pre zmiešanú pleť, no nesadla mi farba, keďže som snedka, čo je taká ale skôr do žlta (zas nie ako Simpson haha), odtieň pre normálnu pleť na mne bol oranžový...Keď som chcela vymenit, tak ee, bohužiaľ, my sme objednali len tento odtieň :-/ Takže stojí na stolíku :( Ale zmatnuje len taký fukot, to môžem potvrdiť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som toto BBčko už držala v rukách, ale dala som prednosť obyčajnému :P ale vidím, že som to mohla risknúť :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)