pondelok 16. júna 2014

Dva x Avon pre pekné nohy


Neviem, ako Vy, ale ja sa náramne teším, že konečne možem nosiť kraťasy a letné šaty, sukne. Vždy, keď si po pár dňoch s holými nohami na seba musím navliecť dlhé nohavice, mám pocit ako v zvieracej kazajke. Boli časy, keď som mala zo svojich nôh také komplexy, že by som si na seba nedala nič kratšie, ako po kolená. Teraz na to z vysoka kašlem :) Ideálnu terapiu v tomto smere mi poskytli pribúdajúce roky (a viac rozumu, snáď), materstvo (človek začne svoje telo vnímať inak) a niekoľko dovoleniek pri mori, kde sa človek pri pohľade na niektoré nie práve ideálne postavy v bikinách zbaví prakticky všetkých pochybností, či si môže dovoliť to alebo hento :) 

Samozrejme, keď už tie nohy ukazujem, chcem, aby vyzerali v rámci možností čo najlepšie. Takže okrem úpravy "nahladko" im napomáham aj nejakou tou kozmetikou. Zaujímavé je, že tohto roku som absolútne nemusela použiť samoopalovák. Podarilo sa mi dobre načasovať pár pobytov na slnku a je to. K tomu ešte tento pomocník a samozrejme, pred tým všetkým poriadny telový peeling. Vyskúšala som novinku od Avonu z radu Planet Spa s extraktom z kolumbijskej kávy. Má prívlastok "fantastically firming" - no kto by odolal. O káve sa vie, že má údajné zoštíhľujúce účinky na pokožku a preto je súčasťou mnohých anticelulitídových prípravkov. No úprimne, taká naivná, aby som verila, že to odstráni celulitídu, nie som. Ale dobrý peeling je bez ohľadu na to skvelá vec. A tento je naozaj veľmi fajn. Mikročiastočky sú tak akurát a veľmi príjemne vonia - prekvapivo vôbec nie po káve, je to skôr príjemná kvetinová vôňa. 

Keďže je tmavý a pripomína bahno, pri obrusovaní v sprche sa pripravte na to, že hnedé kvapky budú všade naokolo. Voda ich ale v pohode zmyje. Pokožka je po aplikácii príjemne hladká. Nejde o žiaden zázrak, ale svoju úlohu si plní dobre a za tú cenu (v akcii ma vyšiel na približne 4 Eurá) za 200 ml, prečo nie. 


Druhým kúskom, ktorý je novinkou v sortimente, je olej zvýrazňujúci opalénie z radu Sun Maxi Tan. Jeden produkt z tejto línie som už úspešne používala a bola som s ním spokojná. Z tohto oleja som ale priznám sa trochu v rozpakoch. Čakala som, že bude pigmentovaný a s obsahom trblietok. Nie je ani jedno, ani druhé. Skrátka priezračný olej, ktorého jediným efektom je zvýšenie lesku pokožky, čo samozrejme na opálenej koži vyzerá dobre, ale ak to má byť všetko, ten istý dojem dosiahnete s akýmkoľvek iným telovým olejom.  Skúmala som obal, či náhodou nie je aspoň samoopalovací, ale nie. Nuž, čudné :) Tak teda, rozhodne to nie je žiadne must have. Vonia príjemne nasládlo, pokožka je po ňom hebká a na pohľad dobre hydratovaná. Pozor, nemá žiaden ochranný faktor. Cena za 150 ml bola opäť cca 3 Eurá (bežná MOC je o pár Eur viac).

efekt oleja na pokožke. 

Zloženie oleja vyzerá takto: 

ten minerálny olej si mohli odpustiť. Avon, ja viem :)

Používate v lete na nohy niečo špeciálne? 

Lučiak

foto:ja

9 komentárov:

  1. Ja som si tento mesiac v Avone objednala tiež jeden telový olej so samoopalujúcim efektom, ale je v inom balení, tak som naňho veľmi zvedavá:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hm, ten olej je teda zaujímavý... :) Ja používam na nohy okrem peelingu od DERMACOL telové mlieko DOVE Silky shimmer a to je teda, že mňamózne :) Má mini mini zlaté trblietky, len škoda,že na môj vkus málo hydratuje,, takže najprv si nohy natriem kokosovým olejom, potom natriem už spomínaným mliečkom ;-) Efejt zaručený :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skus este telove mlieko zvyraznujuce opalenie z toho isteho radu Maxi Tan, mam tu nan aj recenziu - pekne hydratuje a zaroven ma v sebe trblietky.

      Odstrániť
  3. Ja už len čakám, či s a v DM neobjaví to skvelé telové mlieko Summer Magic alebo ako sa to volalo, ktoré bolo s kvapkou samoopaľovacieho krému. Aj keď sa opaľujem rada, ale predsa len je potrebné to opálenie udržiavať a na tento účel sú takéto telové mlieka ako stvorené. Zatiaľ som ho v DM nenašla čo trochu nechápem, pretože jún je už predsa obdobie na opaľovanie a všetko s tým spojené. Len dúfam, že výrobu tohto telového mlieka nezastavili. V drogérii sa takéto telové mlieko dosť ťažko hľadá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je nejaka limitovana edicia len na leto? Naposledy, ked som bola v DM, co bolo asi minuly tyzden, tam mali vselijake taketo vylepsovaky.

      Odstrániť
  4. Ja od avonu mám samoopaľovák a som s ním veľmi spokojná :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nedavno som objavila od Sally Hansen Airbrush legs - silonky v spreji a je to dokonalost sama :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)