štvrtok 13. februára 2014

5 vychytávok, ktoré ma nikdy nechytili

Minule mi niekto ospevoval telové mlieko do sprchy od Nivea a ja som naňho pozerala a nechápala (keďže som ho vyskúšala), odkiaľ sa berie toľké nadšenie. Niektoré vychytávky naozaj idú úplne mimo mňa. Zamyslela som sa a tu je malý zoznam:

1.Tak teda, telové mlieko do sprchy. Vážne ma to neberie. Pri prvom testovaní som si neprečítala návod a očakávala som, že "to" bude aj umývať (v zmysle rozpúšťať nečistoty). Takže som sa namočila, naniesla ten zázrak, opláchla a okrem toho, že som bola celá lepkavá, som sa cítila aj špinavá. Nabudúce, už poučená a s veľkými očakávaniami, som do toho išla podľa návodu a výsledným dojmom, ktorý som si odniesla bolo, že to zbytočne žerie čas (aj tak sa musíte najprv umyť nejakou klasikou) a štandardnej procedúre umyť-osušiť-natrieť sa to nevyrovná. Teda aspoň v mojom prípade, pretože mám suchú pokožku a potrebujem kvalitne mastiť. 

zdroj: nivea.sk

2. Klieštiky na mihalnice: tak toto proste nie. Mám super citlivé oči a maximum, ktoré som v tejto oblasti dokázala pretrpieť, bola laserová korekcia dioptrií so všetkým, čo to obnáša. Pri predstave, že sa mi k očiam približuje niečo veľké a kovové, čím si mám pricvaknúť mihalnice, aby som dosiahla približne taký efekt, ako s kvalitnou maskarou, si radšej nechám zájsť chuť.

zdroj: zenskyweb.sk

3. Instantné očné tiene. To nie sú tiene z vrecúška, ale také tie, ktoré otlačíte na viečko. Veď viete. Asi pred 5 rokmi to bol strašný boom, bolo ich všade plno, vyskúšala som to zo zvedavosti raz a pýtala sa, či je to vtip. Na PR fotkách to vyzerá super, realita je podla mňa trochu inde.

zdroj: prezeny.com

4. Odličovacie obrúsky: áno, keď sa na našom trhu objavili ako prevratná novinka (až mi je zle z toho, ako to bolo dávno :), tiež som ich používala. Asi mesiac, kým som nezistila, že mojej citlivej pleti skôr škodia, než pomáhajú. Netvrdím, že je to a priori zlá vec, ale s časovou úsporou nech na mňa nikto nejde - medzi odlíčením obrúskami a micelárnou vodou nevidím žiaden rozdiel (ak odličujete poriadne). Ja mám typ pleti, pri ktorom je ideálne čo najviac minimalizovať mechanické dráždenie (to znamená trenie, peelingy a podobne), takže obrúsky pre mňa nie sú dobrá voľba. Ale ak by som už z neznámeho dôvodu bola odkázaná len a len na ne, asi najlepšie a najšetrnejšie boli prekvapivo lacné obrúsky z Lidlu (ružové, pre suchú a citlivú pleť).

zdroj. theguardian.co.uk

5. Umelé nechty: no jo, ľahko sa mi hovorí, keď mám vlastné nechty kvalitné a navyše ma nail art nijako neberie. Ale aj tak...predstava, že by som si mala na svoje nechty nalepovať niečo umelé, plastové, čo navyše (netvrdím že vždy, ale často) vlastné nechty parádne zničí...brrr. Zastávam názor, že radšej krátke, jednoducho upravené prírodné nechty, ako nazdobené, predĺžené "pařáty". Plus chémia, ktorá sa pri celej procedúre používa, je odpudzujúca už svojím pachom. Keď idem okolo takého "nail studia" v obchodnom centre, mám dosť. A keď potom vidím fotky totálne zdevastovaných nechtov po odstránení tých umelých, mám dosť dvojnásobne. 

zdroj: lmbnechty.sk

Aké kozmetické vychytávky idú mimo Vás? 
Lučiak

32 komentárov:

  1. Tie sprcháče tiež chápem, a instantné tiene som síce neskúšala, ale ani mi to nechýba :D Kliešte používam, pretože s mojimi dlhými mihalnicami to robí obrovský rozdiel (špirála ich síce predĺži, ale kliešte ich hlavne vyzdvihnú a natočia a to mám rada). Umelé nechty som mala raz v živote a nikdy viac, ďakujem pekne :D No a odličovacie obrúsky mi prídu ako totálna zbytočnosť.
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nicka, si ma namotala na tie kliestiky, aj ked Luciak pise o opaku :) nenicia mihalnice? wf

      Odstrániť
    2. vsak Luciak nech si pise co chce :) Najlepsie, ked vyskusas sama!

      Odstrániť
    3. oki, tak prave preto som sa skusenej pytala, ze ci nenicia, to bude smerodajnejsie. ;) hoc dedukujem, ze asi velmi nie, inak by to nepouzivala..teda leda ze by mala masochisticke sklony :P :)

      Odstrániť
  2. Ja som mala teloveho mlieka do sprchy asi 5 vzoriek,ktore ma fakt uchvatili a potom cele balenie ma uz akosi sklamalo a stoji mi v kupelni.Podla mna je to fajn pre ludi,co sa nemusia moc kremovat. Citim sa o cosi viac hydratovana,ale nie je to ono.Viac ma v tomto smere tesia sprchove oleje. S ostatnymi vecami to mam podobne, aj ked aktualne poskulujem po gel-lakoch,uvidime kolko mi to vydrzi:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Eli, gel laky ti odporucam, mam ich velmi rada. A s umelymi nechtami to nema nic spolocne. Je to proste len specialny typ lakov, ktore same nestvrdnu, len v uv lampe a vydrzia takmer mesiac. Potom to uz odrasta a vyzera nepekne, tak ich treba odlakovat.

      Odstrániť
    2. tak sprchove oleje, to je ina vec. Tie mam velmi rada a su fakt napomocne.

      Odstrániť
    3. jo a gel laky, ako pise julka, je samozrejme uplne nieco ine ako umele lopatky. Ja som sice gel lak este neskusala, ale zatial vsetky kamosky, co si to dali, si nevedia vynachvalit.

      Odstrániť
    4. Baby a ako sa odlakovava ten gel lak?
      wf

      Odstrániť
  3. Luci, zasa si to trafila upne presne do môjho nazoru! Tak idem na to postupne: Telove mlieko do sprchy mam, lebo som bola taka ohurena reklamou, ze som potrebovala rovno 400 ml, takze sa s nim este trapim, kedze inak sa pouzit neda a je mi luto vyhodit to. Kliestiky na riasy? Kedze ma poznas, vies, ze by mi boli nanic, musim dakovat genetike a prirode :-) Tie, ktore sa este aj nahrievaju, ma priam desia! Odlicovacie obrusky? Podla mna nefunguju a vedu len k tomu, comu sa snazim vyhybat- treniu, suchaniu okolia oci. Jedina vynimka su peelingove obrusky od Nivey, ked sa mi nechce ist babrat s peelingom k umyvadlu, pouzijem tento obrusok, som s nim spokojna. Instantne ocne tiene mi vzdy pripadali sialene, snad si este rychlejsie urobim dymove licenie sama, predsa pri troche cviku to ide raz dva aj tienmi. Nez to tam naliepat, stelovat, ale zasa nemozem posudzovat, lebo som nevyskusala. No a umele nechty som nemala nikdy, mam pekne podlhovaste nechtove lozko a nastastie pevne nechty, tak nemam dovod, asi by som s tym nevedela fungovat a nic robit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no veru, ty jedna stastna osoba, tie tvoje mihalnice! Kde take predavaju??? Naozaj kliestiky nepotrebujes ani nahodou.

      Odstrániť
    2. :-D Luci, trosku mi dopraj, ja mam zasa ine patalie. Napriklad cely zivot ma hneva moj nos :-D A tvoje krasne velke oci su tiez paraaada! No a na mihalnice sa nemozes stazovat, mas ich krasne, co yb ine zeny za take dali

      Odstrániť
  4. Tak s tímhle článkem souhlasím do puntíku a ani jedna věc mě tedy vůbec neláká nebo nevyhovuje...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sprchové mlieka ma kompletne nechávajú chladnou (rovnako ako všetky telové peny, šľahačky, suflé, muffiny, buchty, koláče, rohlíky, klobásy,... :D ). Nevidím v tom žiadnu výhodu. Čas to zaberie rovnako ako natieranie, peniaze to tiež neušetrí...

    Umelé nechty som nosila dlhé roky, ale veľmi krátke, zaoblené a lakované telovými lakmi. Niekto si povie, že prečo som ich teda nosila - no preto, že moje vlastné sú skoro ako z papiera (a že som už sporiadala kilá roznych vitamínov!!!!) a tak bola toto jediná možnosť ako mať krásne "prirodzené" nechty.

    Za seba by som ešte dodala, že nie som cieľová skupina samolepiacich lakov na nechty a ostatných zdobítok (kamienky, nálepky, glitre..)

    Ďalšou skupinou su krémy BB, CC, DD, EE, ... ZZ. Som presvedčená o tom, že v tej rýchlosti, ako narastajú ich názvy (za pár mesiacov od uvedenia BB už tu máme zrazu EE) naozaj nepríde k žiadnym zásadným inováciám a vynálezom, ktoré by z vyšších písmen robili exkluzívnejší výrobok, takže je to zasa iba predháňanie sa firiem a navodzovanie dojmu niečoho ešte lepšejšieho ako BB. (Prečo neexistuje AA? :D )

    Tiež nechápem podstatu riasenky na spodné riasy (extra miniatúrna kefka). Áno, je to zmenšené pre potreby kratších spodných rias. Ale toľké roky sme boli schopné mať očarujúci pohľad s 1 riasenkou. A zrazu budeme kupovať na každú riasu inú? Čo keby sme si na horné pery kupovali menší priemer rúžu a na spodné pery širší?

    A dovolím si spomenúť ešte jednu vec - zubné kefky. Ani trochu ma nezaujímajú všetky tie galaktické a vesmírne tvary s lamelami, nano-štetinami, ohybnými kĺbami a rotačnými časťami. Subtílna a extra jemná kefka od Swiss Dent to u mňa istí už dlhú dobu. Som proste klasik. Hlavne po ránu...

    Viera

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no jasne, k tym zubnym kefkam, tie tvary ma niekedy vedia tiez pobavit - pre mna neexistuje nic lepsie, ako jednoducha, husta Curaproxka Ultra Soft.

      Odstrániť
    2. Curaprox som používala veľmi dlhú dobu, nevedela som si ju vynachváliť. Avšak tým, že má pomerne veľkú kefku, tak hlavne pri čistení zadných zubov sa mi s ňou ťažšie manipulovalo a za druhé som si s ňou občas narazila ďasná. Swissdent mi vyhovuje tým, že má "vajíčkový" tvar, takže tou užšou špicou sa mi lepšie pracuje v tých mojich obmedzených zadných priestoroch :D
      Viera

      Odstrániť
  6. so vsetkym suhlasim okrem tych kliestikov na mihalnice. napriek tomu, ze som tiez citliva a kontaktne sosovky by som si asi v zivote do oka nedala, tak s kliestami nemam problem a pouzivam ich celkom rada. riasenka nema nikdy az taky dobry efekt. okrem umelych nechtov ma nenadchli ani tie gelove, ci akrylove a podobne. myslim, zeby mi to strasne vadilo a asi by som to po 5tich minutach od zurivosti obsklbala. tiez ma nijak zvlast nenadchli BB kremy, pletove vody (take tie co nevedia odlicovat), tuzidla na vlasy... a vitaz...za najzbytocnejsi kozmetikcy vyrobok povazujem termalne ci dermalne vody. skratka take, co mas rozprasovacom striekat na tvar. nepochopila som celkom vyznam. ked uz nahodou v lete potrebujem osviezit tak to predsa mozem spravit absolutne hocijakou vodou a nepotrebujem si kupovat nejake predrazenu v spreji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no vidis, a ja sa zasa musim zastat tych dermalnych vod, resp. hlavne jednej konkretnej, od Avene. Mne fakt viditelne pomaha na zacervenanie (to hlavne v zime) a v lete je to tiez take prijemne, osviezi ma to. Tiez mi uz zopar krat velmi pomohla ukludnit plet, ked som pouzila na tvar nieco, co mi nesadlo.

      Odstrániť
  7. Naopak si myslím, že umělé nehty se víc hodí pro ženy, které mají vlastní nehty pevné a kvalitní. Jen je třeba nebaví si je neustále lakovat. A přesto potřebují mít ruce opravdu upravené a výstavní, protože jednají hodně s lidmi a tak to jaksi patří k celkově reprezentativnímu vzhledu nebo dělají práci, při které je jim na ruce často koukáno. Přece jen než to začne odrůstat vydrží to pár týdnů a je to jednodušší než si nehty stále přelakovávat... Jo, umělé nehty jsou často úplně blbě udělané, ošklivé, přezdobené, silné, nepřirozené. Na sobě bych je taky nechtěla, pokud jsou kvalitní, na druhých mi nevadí. Ale nehty to ničí tak jako tak, při sebepečlivějším provedení takže řešit křehké, lámavé, třepivé, slabé a vůbec nekvalitní nehty umělýma je právě ta největší ptákovina.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a inak..odlicovacie obrusky su fajn vec - pokial su kvalitne. napriklad tie detske od biodermy. povazuje ich vsak za vec, ktora sa hodi napriklad an cestovanie, ci na chatu. avsak odlicovat sa tym bezne...je podla mna strasne predrazene. jednoducho klasicka micelarka, ci cistiaci gel vyjdu na jedno pouzitie ovela lacnejsie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, na cestovanie ok, i ked odkedy existuje Sensibio aj v 100 ml a este mensom baleni, aj tento problem je vyrieseny :)

      Odstrániť
  9. Skvelý článok, páči sa mi ten nápad :) Inak som asi mimo, ale ja som o tých nalepovacích tieňoch doteraz ani nepočula :D Videla som, že je také niečo na pery, čo mne príde úplne odveci,ale že aj na oči, to sa dozvedám teraz :)) A určite by som si to na oči nelepila :) Ja používam odličovacie obrúsky, ale nie klasické, ale tie na detskú ritku. Babylove z DMka :)) Sú jemné a vôbec nedráždia :)
    BeautyMissfits

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Haha:)))) nikdy som nemala nic z toho:)) takze suhlasim
    DH empire

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Souhlasím absolutně se vším! :) Hlavně oblibu mléka do sprchy nechápu.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. kliestiky podla mna svoje opodstatnenie maju

    a aj vlhcene obrusky - kto leti len s prirucnou batozinou, pochopi ;)

    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  13. podkladové bázy...pod čokoľvek...nejako to nechápem, tak nebudem kupovať nedržiace tiene a lícenky a mejkap na to, aby som si pod ne ešte dokúpila niečo, čo ich tam udrží...lacnejšie a jednoduchšie mi príde kúpiť už trebárs tie tiene kvalitné...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no vidis, tak tu zasa ja musim hajit podkladove bazy :) Specialne tie pod ocne tiene, ja mam dost mastne viecko a vydrz tienov s bazou a bez bazy je totalne neporovnatelna. Baza pod make up mi zase ulahcuje aplikaciu make upu, lepsie sa roztiera.

      Odstrániť
  14. Fúha, ja tie svoje písať nebudem, lebo to by trvalo jednu večnosť :D
    Ale s tými sprcháčmi, instatnými očnými tieňmi a umelými nechtami súhlasím.
    Klieštiky mám, také nahrievacie a moje jemné mihalnice aspoň trošku zvýraznia :D Tiež odličovacie obrúsky, sem-tam, keď som veľmi lenivá.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ja som dala vzorku toho mlieka do sprchy mame, tá postupovala podobne, než prišla na to, čo aj ty, že to treba najprv klasicky a až potom použiť mlieko, tiež sa sťažovala, že zostala mastná a že veď to celé utrela do uteráka, ja som vyskúšala, pokožku som mala hladkú, ale stále som verná telovému mlieku, veď keď použijem to do sprchy miniem viac vody...klieštiky moc nepoužívam, až taký rozdiel, či ich použijem alebo nie nevidím a odličovacie obrúsky tiež nemusím, proste mám rada, keď make-up odstraňujem "niečím" a obrúsky sú pre mňa nemotorné a "suché"...inak skvelý článok!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. S tými odličovacími obrúskami a umelými nechtami úplne súhlasím. Umelé nechty som mala len dvakrát v živote aj to len tie samonalepovacie a moje vlastné nechty to dosť zničilo takže do budúcna už asi nikdy viac pokiaľ to nebude vyslovene veľmi dôležitá životná udalosť.
    http://viacstylu.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)