pondelok 15. júla 2013

Farbíme s Oliou


V drogériách sa objavili dve novinky - permanentné farby na vlasy na báze olejov. Keďže som sa po tejto skúsenosti zapovedala, že nič od Syos si už na hlavu nedám, voľba bola jasná a kúpila som novú Oliu od Garnier. Pri výbere zavážilo aj to, že je bez amoniaku ( i keď samozrejme o prírodnej farbe nemôže byť ani reči a obsahuje iné chemické sajrajtíky). Zvolila som odtieň 4.15 Ľadová čokoláda. Nechcela som zmenu odtieňa, naopak. Tmavo hnedá je farba, ktorá mi momentálne veľmi vyhovuje. Ideálne by síce bolo, ak by mala studený podtón, ja však svoje vlasy dobre poznám a viem, že prirodzený červený pigment, ktorý z nich preráža len tak hocičo neprekryje. Takže reálne som vo výsledku očakávala nejakú tmavú gaštanovo hnedú. 
Balenie obsahuje 2 tuby, ktorých obsah zmiešate v miske, čierne rukavice, ktoré dávajú farbeniu jemne kriminálny nádych :), ošetrujúci balzam a samozrejme návod na použitie. Samotná príprava farby je veľmi jednoduchá a rýchla. Vznikne Vám zmes s konzistenciou telového mlieka, ktorá veľmi pekne vonia, je však trochu nezvykle riedka a preto pozor, aby Vám pri nanášaní nekvapkala aj tam, kde nechcete. 
Olia sa nanáša na suché, neumyté vlasy (toto ma vždy trochu štve, lebo ja mám najradšej farby, ktoré sa aplikujú na vlasy vlhké). Aplikácia je v pohode, len treba dať pozor na to stekanie. Čo oceňujem - na vlasoch nepríjemne nezasychá, takže prečesávanie počas farbenia sa zaobíde bez nepríjemneho ťahania a hrebeňa zaseknutého vo vlasoch. Keďže som potrebovala predovšetkým dofarbiť odrasty, podľa návodu som farbu naniesla najprv na korienky, nechala pôsobiť 20 minút a potom dofarbila zvyšné dĺžky a nechala na vlasoch ďalších 10 minút. Pozitívum číslo dva: farby je naozaj dostatok a keďže mám teraz vlasy kvalitne prestrihané, ešte mi aj zostalo. Na ultra dlhé vlasy však určite počítajte s dvoma baleniami. 
Počas pôsobenia vôbec neštípe ani nesmrdí. Pokožku prakticky nefarbí a dá sa z nej veľmi dobre odstrániť. Po uplynutí doby pôsobenia som farbu zmyla a následne by som podľa návodu mala aplikovať už len balzam, zaskočil ma však trochu "mastný" povlak na vlasoch a prstoch, takže som vlasy ešte preventívne prešampónovala, opláchla a balzam naniesla až v tomto momente. Samotný balzam je tiež príjemne voňavý, hustý a vydrží Vám 2 až 3 použitia. No a výsledok? 

vlasy pred farbením
...a po
S intenzitou farby som spokojná. Šedivé vlasy mi Olia prekryla asi na 85 %. Odtieň tiež môže byť, ale priznám sa, čakala som trochu viac lesku a žiarivosti. Vlasy pôsobia na dotyk príjemne, nie sú vysušené. Uvidíme ešte, ako to bude s rýchlosťou vymývania. Aby som to zhrnula, tak:

- Páči sa mi, že je bez amoniaku, príjemne vonia, nedráždi, je jej dostatok a nefarbí pokožku
- Nepáči sa mi riedka konzistencia, mastný pocit po umytí a menej lesku

V drogériách teraz oliu kúpite za akciovú cenu niečo cez 4 Eurá. Za mňa spokojnosť tak na 80%. 

Vyskúšali ste ju aj Vy? 

do giveaway o letný Lučiak Box sa stále môžete zapojiť TU a dianie na mojom FB môžete sledovať TU.

Lučiak
foto:ja

14 komentárov:

  1. pouvažujem po lete podľa intenzity vyblednutia mojej farby. určite chcem niečo bez amoniaku a ten orieškový garnier, ktorý som mala, akosi neviem zohnať. vlastne celú tú radu... toto by mohla byť fajn kompenzácia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebola to nahodou Color&shine? Tu radu som mala velmi rada, ale uz ju nebudu vyrabat :-/

      Odstrániť
  2. ja si farbím vlasy len na jeseň a dosť uvažujem nad touto farbou :-) a tiež mám rada podobný odtieň, normálne používam buď Palette alebo Casting bez amoniaku samozrejme... máš aj s týmito skúsenosti? ak áno, ktorú považuješ za naj? ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na Casting mam recenziu aj tu na blogu, je to dobra volba. Obcas pouzivam od Palette aj Color Shampoo, lebo ma prekvapivo dobru vydrz a vlasy su po nej fajn.

      Odstrániť
  3. ahoj mám 14 rokov a chcem zmeniť svoju farbu vlasov podla teba bola by táto farba pre mna dobra ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Hlavne si myslim, ze v 14 rokoch mas na chemicke farby este more casu, naco si zbytocne skoro zasie*at telo chemiou ;) Takze doporucujem bud hennu alebo jednorazove vymyvatelne tonovace.

      Odstrániť
    2. myslíš napríklas palette color shampoo ? lebo tá farba vraj nie je trvácna a sa vymyje.

      Odstrániť
    3. myslíš palette color shampoo ?

      Odstrániť
    4. nie, ten nie je jednorazovy, mala som na mysli napriklad Palette Instant Color

      Odstrániť
    5. rozhodla som sa že si dám hennu . je to jedno ktorý druh ? lebo je ich viacej druhov.

      Odstrániť
    6. je ich vela druhov. Praskova je lacnejsia, ale trochu narocnejsia na aplikaciu, k dostaniu je aj kremova, tam mas jednoduchsiu aplikaciu, nemusis nic rozrabat. Doporucujem ti pohladat rozne diskusie o hennovani s konkretnymi doporuceniami.

      Odstrániť
    7. Alebo si daj farebne penove tuzidlo, idealne na leto pre mlade dievca. Kupis aj v Tescu lacne, take v ruzovej flaske.

      Odstrániť
    8. Ja teraz pouzivam Inoa uz 3 roky, to je asi nieco podobne ako Olia, len profesionalne. Kadernicka za farbenie touto farbou odo mna zobrala 50 Eur, tak som si kupila domov. Takto ma vyjde cca 10 Eur jedno farbenie. Tiez je to olejova farba, teda vyborna na suche a znicene vlasy, mne to velmi pomohlo a vlasy sa mi zregenerovali. Teraz asi prejdem na nieco drogeriove, ta Olia sa mi velmi pozdava.

      Odstrániť
    9. ano, Inou som mala raz v salone, vyborne kryje, Olia urcite slabsie. A doplnujuce info po 4 umytiach - zda sa mi, ze sa pomerne rychlo vymyva :(

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)