sobota 20. apríla 2013

Testujeme: podkladová báza/korektor Lily Lolo

produkt do recenzie venoval e shop organicday.sk


Kozmetika Lily Lolo  je britská značka, ktorá v zložení produktov preferuje prírodné ingrediencie a je známa hlavne svojimi minerálnymi make upmi, tieňmi a lícenkami. Dekoratívka a prírodné zloženie... Ide to dokopy?  Neviem, aké sú Vaše skúsenosti, ale ja mám pocit, že čo sa týka funkčnosti, je prírodná dekoratívna kozmetika vždy tak trochu pozadu za tou "bežnou". Make upy, púdre, líčka a tiene ešte ako tak stíhajú, ale vždy som mala problém napríklad s maskarami tohoto typu - efekt nikdy nebol taký, aby ma presvedčil. Prírodné zloženie je fajn, ale čo z toho, keď riasy po takej maskare vyzerajú, ako bez nej...


Podkladová báza pod očné tiene a korektor v jednom je šikovná vec. Páči sa mi, že v jednom balení sú skombinované dva rôzne odtiene, takže máte možnosť kombinovať podľa potreby. Potešila ma aj krémová konzistencia, ktorá mi pri korektoroch vyhovuje asi najviac. Na stránke produktu sa dozviete, že "prírodný krémový podklad pod očné tiene pomáha prekryť neželané nedostatky a tmavé miesta a vyrovnať farebný tón viečka. Zároveň je perfektnou bázou pre nanášanie minerálnych tieňov, dodáva extra trvácnosť a bezchybnosť líčenia." V balení nájdete jeden žltý a jeden neutrálne béžový odtieň - ten béžový sa štandardne aplikuje na horné viečko ako zjednocujúci podklad a žltý je ideálny na prekrytie tmavých kruhov pod očami:


Presne tak som pri použití aj postupovala. Na nasledujúcej fotke vidíte moje oko ráno po prebudení, pred akoukoľvek úpravou (t.j. s peknými tmavými kruhmi):


A po použití podkladovej bázy a korektoru...


Efekt je, myslím si, viditeľný. Ten spodný korektor vyzerá na foto trochu výrazne žlto, ale v reáli to pôsobilo normálne a prirodzene. LENŽE... Nie je všetko iba ružové (ani béžové a žlté). Báza od Lily Lolo má podľa mňa dva zásadné problémy. Tým prvým je, že sa usádza v záhyboch viečka a jemných linkách. A to nie až po pár hodinách, ale prakticky okamžite po aplikácii. Takže sa najprv musíte uistiť, že ste túto nežiadúcu vrstvičku odstránili, najlepšie opakovane. Na tie usadeniny v jemných linkách to pomôže, na vrchné viečko už menej - tvorí sa to tam stále. Iste, veľa záleží aj na tom, aký je tvar Vášho vrchného viečka. Ale je to trochu otravné.
Druhá podstatná vec z hľadiska funkčnosti je, že u mňa ako fixačný podklad pod očné tiene neobstála 
:( O žiadnej predĺženej trvácnosti tieňov sa nedá hovoriť (skúšala som rôzne), tiene sa rýchlo usadzujú v záhybe viečka. Ak ju v tomto ohľade porovnávam s podkladom od Avonu, ktorý som tu recenzovala nedávno, je to   markantný rozdiel. Samozrejme v zložení, ale aj vo funkčnosti...
ALE! Oba podklady som skúsila použiť aj na tvár ako korektor a v tomto obstáli veľmi dobre. Farebné nerovnosti výborne prekryli a aj výdrž bola po zapudrovaní veľmi dobrá. Len ich nesmiete dávať na miesta, kde máte jemné linky a mimické vrásky - budú sa chovať rovnako, ako na viečku a pod okom - usádzať sa. 

Aby som to zhrnula: produkt určite používať budem, ale výlučne ako korektor. Pre úplnosť ešte pridávam kompletné zloženie:

Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Argania Spinosa Kernel Oil, Mica, Tocopherol, May Contain CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides)

Cena v eshope organicday.sk je 10,90 Eur za 2 gramové balenie. Doporučujem Vám mrknúť na ponuku minerálnych make upov, líceniek a tieňov tejto značky - naozaj kopec krásnych odtieňov! 

Aké máte skúsenosti s prírodnou dekoratívnou kozmetikou? Osvedčilo sa Vám niečo? 

Lučiak
foto:ja

2 komentáre:

  1. Ajaj, mě takto "creasuje" v linkách všecko možné, i neminerální. Řeším to ihned po aplikaci fixačním pudrem (mám MUFE a ten je opravdu jemně namletý, vyplní neviditelně linky a celý den do nich nic neleze).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fuuha, ja som sa na prirodnu kozmetiku este velmi neodvazila...asi som privelmi rozmaznana silikonmi, lebo sa mi s takou kozmetikou velmi tazko pracuje :)

    GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)