piatok 1. júla 2011

Testujeme: L´Oréal Sublime Mousse


Odkedy som sa (dočasne) rozlúčila s hennou a prešla zas na chemické farby na vlasy, mám každomesačnú dilemu, či sa mi chce nechať 50 Eur u kaderníčky :) Tento mesiac sa mi nechcelo, tak som hľadala nejakú rozumnú aternatívu... a voľba padla na novú penovú farbu od L´Oréal. Zlákala ma hlavne vidina ľahkej aplikácie a to, že s farbami tejto značky mám pozitívne skúsenosti. Vybrala som si odtieň 41 - Jemný ľadový gaštan:


...teta na obrázku má približne podobnú farbu, ako je moja prirodzená...Kto používa chemické domáce farby, vie, že takmer vždy chytajú tmavšie, ako sľubuje krabička :) Aj ja som s tým počítala. V ponuke je inak  celkovo 12 odtieňov:


Príprava farby je veľmi jednoduchá a rýchla. Po zmiešaní dvoch fľaštičiek sa v aplikátore vytvorí pena, podobná tužidlu, ktorá sa nanáša na suché vlasy. Ide to rýchlo, aj prstami (v rukaviciach!), ale predsa len doporučujem použiť aj aplikačný štetec. Farba je oficiálne bez amoniaku, ale patričný odér Vás veľmi rýchlo presvedčí, že žiaden nevinný prírodný koktejl to nie je :( Mňa teda normálne štípali oči :( Pokožka naštastie nie...Necháte pôsobiť 30 minút a je to. V krabičke je priložený aj ošetrujúci balzam, ktorý by ste mali použiť po oplachovaní. Ja som si následne vlasy upravila obvyklým spôsobom - teda naniesla ešte termoaktívny prípravok a vysušila ionizačným fénom. Výsledok bol samozrejme tmavší, než na krabičke, a to dosť. To mi ale v zásade nevadilo, tmavá mi pristane. Lesk bol priemerný. Celkovo by som povedala, že s mojou obvyklou farbou, ktorú si dávam v salone (služba Hi Richesse) sa to žiaľ porovnať nedá :( Nuž, kto šetrí, má... sa musí uspokojiť s priemerom :)

Na porovnanie fotka vlasov pred a po:



Blesk to trochu skresluje, ale v skutočnosti je farba intenzívnejšia, taká tmavo ebenová. Bez problémov prekryla šediny a začala sa pozvoľna vymývať po cca 4 umytí, po takom ôsmom už bolo zreteľne vidieť pôvodný odtieň vlasov. MOC tejto farby je v DM cca 5 Eur (ale ak máte skutočne dlhé vlasy, určite potrebujete dve balenia, čiže jednorázovo investujete cca 10 Eur). Aby som to zhrnula, úspora oproti farbeniu v profesionálnom L´Oréal kaderníctve je značná, za menšie peniaze ale dostanete aj menej vlasovej muziky. Ak zvážim všetky pre, aj proti, farbu hodnotím 6 hviezdami z 10.

Akú farbu používate Vy? 

P.S. Víkééééénd! 

photo: me except first one.

17 komentárov:

  1. to som si aj ja vsimla, ze to vzdy chyti tmavsie. a preco uz nie henna? ja by som ju teraz chcela vyskusat. myslis, ze je horsia ako farba?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neda sa to povedat tak, co je horsie. Henna aj chemicke farby maju oboje svoje pozitiva aj nehativa. S hennou som si perfektne dala do poriadku vlasy a jej regeneracne schopnosti su pre vlasy urcite prinosom, na druhej strane, nikdy nebude mat taku kryciu schopnost, ako chemicke farby. Hennu by som urcite doporucila kazdemu, kto este nema sediny. Ten, kto uz nejake ma a chce ich prekryt, tomu henna stacit nebude.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. farba bez amoniaku podľa mňa neexistuje, akurát tak môžu znížiť jeho obsah.. ja som si farbila vlasy len raz, aj to palette farbou na 6-8 týždňov, mal to byť oslnivý karamel a bolo to tmavé asi ako prihorený karamel :) ale páčilo sa mi to, lebo také skoro-čierne vlasy mi pristali, aj môjmu strihu alá Kleopatra :) najbližšie by som možno vyskúšala tú farbu od neviemakej značky, čo má v ponuke hnedé odtiene so zlatým leskom, počula som chvály :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. WOW,great on your hair!Thanks for sharing!
    http://chiccastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fú, no ja mám s penovou farbou, ale tou od Palette veľmi zlé skúsenosti- farba mi chytila na zeleno a niektoré miesta ostali úplne nezafarbené...
    takže asi nebudem skúšat ani tú L´oreal- bála by som sa výsledku...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Uff, ze nazeleno :)
    Ale ano, tento problem sa obcas pri blond odtienoch vyskytne :(
    Nastastie nemusim riesit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvělý blog..určitě Follow:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja som si doteraz farbila palette mousse, cize podobne, chcela som vyskusat aj tuto, ale nevyhovali mi odtiene. Inak som zvyknuta, ze farba chyti tmavsie no uz po par vymytiach zbledne takze uz neberala hnedu farbu, ako som chcela ale najmavsiu hnedu, lebo som vedela, ze sa aj tak vyplachne...a naposledy som sla kadernicke:) na zosvetlenie. Vacsinou ma to vyjde okolo 20 eur.A palette (1 balenie) mi krasne vystacilo aj na dlhe vlasy..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. dakujem vam za komentare,

    evie, to mas fajn, ked ti vystaci jedno balenie. Ja mam dlzku trochu pod lopatky, ale veeelmi huste, takze ked nedam dve, je to len tak tak a konce uz nie su dobre zafarbene. Aj v salone mi davaju dve davky.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já poslední dobou nedám dopustit na radu prelivů od Lorealu. Vyzkousela jsem v poslední dobe tri a ten poslední se mi líbí nejvíce. Podobne jako ty se mi nechce nechávat kazdy mesic spoustu penez u kadernice a navíc se mi az tolik nezdá, ze by v tom byl opravdu rozdil, takze jsem presla na domaci barveni a jsem spokojena :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No uz je raz tak ked niekto nepochopi naco su kadernici.. Nechces si aj zuby vrtat doma sama?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Spatne ma napadlo, ze to asi nebolo take vtipne ako sa mi zdalo :) Takze beriem spat, len mi ide o to ze vzdy ked chodim ku kadernicke pocuvam od nej jak si ludia doma strasne nicia vlasy domacim farbenim, a raz mi povedala toto a uplne to vystihla, myslim ze pre vlasy ako korunu :) sa jednoducho oplati priplatit, ale to len tak..

    OdpovedaťOdstrániť
  13. to Suzie: ktore prelivy presne mas na mysli?

    to cookie: ano, nebolo to az take vtipne, ale od teba som uz zvyknuta :)))
    Myslim, ze ak niekto standardne chodi do salonov, ale obcas si dovoli maly vypadok v podobe domaceho farbenia, svet sa nezruti. Naviac, ak pri tom pouzie slusnu farbu.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mám jejich barvy moc ráda, ale tuhle kolekci jsem ještě nezkoušela, nicméně mám to v plánu. Kamarádce chytla opravdu krásně, tak uvidíme :)
    Takže děkuji za recenzi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahoj možem sa ťa opýtať aký tón hi-richesse si si davala u kaderníčky? Ide o to ze ja mam niečo ako čokoláda a chcela som tmavšiu, možno až čiernu..miesto toho mi dala macchiato a bolo to v r*t* ..mám vlasy od korienkov po tú čokoládu s červeným nádychom a som zúfalá:-(((

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Sisula asi ti nepomozem, tieto veci nechavam na kadernicku a odtien sme spolu sice konzultovali, no nazov ani cislo si skutocne nepamatam... ale zrejme ti nepomoze nic ine, ako prefarbit :/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Já používám přesně tuto stejnou barvu a jsem tedy moc spokojená. Nemám teď moc peněz, abych chodila ke kadeřnici a barva v pěně, jejíž aplikaci zvládnu sama jednou rukou, mi hodně ulehčila život. Je pravda, že za měsíc se musím opět barvit, protože se vymývá rychle, ale to pro mě nepředstavuje zas až tolik námahy, když si uvědomím, kolik peněz dám za kadeřnici a hlavně ušetřím svůj čas a nemusím nikde vysedávat. A také musím říct, že mám mnohem zdravější a lesklejší vlasy, než s permanentními barvami od kadeřnice... Takže za mě skvělý produkt, od kterého je třeba očekávat spíše přeliv než dlouhotrvající barvu... Jinak Palette bych si nikdy nekoupila, obecně nesnáším jakoukoli vlasovou kosmetiku Schwarzkopf. Příjde mi nekvalitní a nikdy jsem nenarazila na dobrý výrobek od tohoto korporátu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)