piatok 30. decembra 2016

TOP 7/2016 a prepadák roka!


Pri zostavovaní toho najlepšieho, čo sa na blogu objavilo počas uplynulého roka, som dospela ku krásnemu číslu 7. Pripraviť tento záverečný post roka bolo omnoho jednoduchšie, než po iné roky, počet mojich blogových príspevkov sa totiž ustálil na max.5 mesačne, takže to šlo raz-dva. Týchto sedem kúskov ma zaujalo najviac a všetky vám môžem vrelo odporučiť:

Gentle Peeling od Clarins: naozaj vynikajúci exfoliačný prípravok, vhodný aj pre supercitlivú pleť, s ohromujúcim výsledkom. Recenzia tu.


Báza pod maskaru od Artdeco, ktorá geniálne vylepší efekt akejkoľvek, aj nie príliš podarenej špirály. Recenzia tu.


Vlasová kozmetika od Collistar, veľmi príjemné prekvapenie! Medzičasom som k šampónu a tónovaciemu CC kondicionéru pridala aj vlasovú masku. Recenzia tu.


Značka Bell opäť raz pozitívne prekvapila a ja si práve kupujem ďalšie balenie, tentokrát už ale v svetlejšom odtieni. HypoAllergenic Mat&Soft Make up je pre m\a ideálnym make upom na zimu.  suchej pleti ale sadne celoročne. Recenzia tu.


Veľmi ma potešilo, že som konečne našla adekvátnu náhradu za korektor Shiseido, ktorý sa prestal vyrábať. Recenzia tu.


HD Liquid Coverage rozhodne patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v našich drogériách v roku 2016 objavilo. Má síce menšie muchy, no i tak som ho zaradila medzi top kúsky. Recenzia tu.


A napokon sa do výberu dostalo aj niečo z posledných noviniek v mojej zbierke - tiene od Colourpop ma až tak nenadchli, no gélové ceruzky na oči sú podľa mňa vynikajúce. Recenzia tu.


A na úplný záver jeden totálny prepadák. Pôvodne som mala v pláne venovať mu recenziu, ale bola som z neho tak znechutená, že sa mi do toho fakt nechcelo. Cenu za najväčšie kozmetické ZLO, aké sa mi v roku 2016 dostalo do rúk, vyhráva hydratačná micelárna voda značky Manufaktura:


Dostala sa ku mne ako darček k nákupu ich kozmetiky a celkom som sa potešila - samej by mi ju kupovať nenapadlo a vyskúšať novú micelárku je pre mňa vždy radosť. Radosť ma ale veľmi rýchlo prešla. Táto voda nielenže príšerne pálila, chabo odličovala, ale čo je najhoršie, jediné použitie mi spôsobilo kontaktnú alergiu, ktorá sa neskôr zmenila na nepríjemný ekzém. Na očiach! Dávala som to dokopy dva týždne, ak nie viac (veľmi mi pomohol Everything Balm od Trilogy, super vec na záchranu takmer akéhokoľvek podráždenia pokožky). Po tejto skúsenosti som sa neodvážila TO používať ani na tvár.

Celkom by ma zaujímalo, či ste ju skúšali aj vy a spôsobila vám niečo podobné, alebo je to len moja zlá skúsenosť. A samozrejme, budem zvedavá aj na vaše názory ohľadom mojich favoritov.

Dočítania v roku 2017!

Lučiak

6 komentárov:

  1. I na základě tvojí recenze jsem si koupila makeup od Catrice a jsem spokojená, rozhodně nekupuji naposled :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tá báza pod špirálu vyzerá skvelo! po nej by som sa mala určite poobzerať :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. taky make up na suchu pleť od bell nie je na zahodenie lebo mne žiadny nepasuje lebo sa mi tvoria šupinky, ale bell značku som ešte nikde nevidela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Booster Artdeco je môj liebling už od r. 2015.
    Najväčšie zlo nielen za mninulý rok, ale aj ostatné roky- tiež micelárka- modrá od Yves Rocher. Štípe ma tvár ešte aj teraz, len čo si spomeniem na ňu. Akoby som sa odmaľovala kyselinou :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne maska od Collistar uplne znicila vlady... 3 pouzitia a takmer rok davania doporiadku );

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A tato ista? Zaujimave. Toto je prva ktoru od nich mam a zatial velmi dobre.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)