streda 16. decembra 2015

Bioderma, môj zimný #skinbodyguard :)

produkty venovala značka Bioderma 


Je normálne (a malo by byť pravidlom), že s príchodom zimy meníme aj starostlivosť o pleť. Nároky pleti v zimnom období sú skrátka iné, než v lete. U mňa toto pravidlo platí 100%. Už s príchodom prvých chladnejších jesenných dní dostávam jasné signály a je v mojom záujme ich čo najskôr poslúchnuť, inak tvár skončí zle-nedobre. Mám citlivú, zmiešanú pleť, klasické T-čko, čelo, nos (ten špeciálne!), brada mastnejšie, líca suché, so sklonom k tvorbe šupiniek. Vybrať správnu starostlivosť pre tento typ pleti nie je vôbec ľahké.
Všeobecne platí, že to, čo vám zmatňuje T zónu a reguluje tvorbu mazu a lesk, nerobí až tak dobre suchším častiam tváre, a naopak. Takže treba veľa skúšať (s týmto, ako vidíte na blogu, nemám problém :) a vyberať starostlivo. A niekedy aj robiť kompromisy. Napríklad taký, že už som sa zmierila s tým, že T zóna nemôže byť nikdy dokonale matná počas celého dňa, pokiaľ nechcem mať na lícach politickú mapu Európy. Čiastočne sa to dá riešiť tak, že niektoré produkty používam len lokálne, na tie časti tváre, kde majú urobiť to, čo treba. Ale priznávam čestne, niekedy som na to lenivá. Na kozmetickú blogerku to bude znieť paradoxne, ale mne sa nechce v kúpelni tráviť viac, ako nevyhnutný čas, špeciálne ráno. Chcem sa proste len niečím namazať a ísť. 

V dnešnom poste vám predstavím tri produkty Bioderma, ktoré mi túto zimu pomáhajú udržať pokožku v poriadku. Dva z nich sú z radu Atoderm, jeden z radu Sensibio. 

Začnem totálne multifunkčným produktom, penivým gélom Ultra-rich foaming gel, ktorý je určený na telo, tvár a...povieme si hneď :) Je neparfumovaný, bez obsahu mydla. Používam ho na sprchovanie, na umývanie rúk, občas tváre pri večernom čistení a už som ho skúsila aj namiesto šampónu - fungoval super. Nevysušuje a nedráždi a veľké balenie s pumpičkovým dávkovačom je praktické. 

Z radu Atoderm používam na tvár, po večernom čistení krém Nutritive na suchú a oslabenú pleť. Hoci má na obale popis "výživný", nie je to žiaden ťažký, klasicky hutný krém. Rozotiera sa ľahko, do pleti rýchlo vsiakne a dá jej komfortný pocit. Vyhovuje mi, že je neparfumovaný, jediné, čo sa mi v zložení nepáči, je obsah minerálneho oleja. Inak obsahuje aj oleje rastlinné - avokádový a bambucké maslo. 


Ak mám večer pocit, že moja pleť je z nejakého dôvodu podráždená, striedam ho s krémom Sensibio Rich, ktorý má veľmi dobré upokojujúce schopnosti a zmierňuje podráždenie a začervenanie. Oba krémy používam len večer, na deň pod make up by mi boli - práve kvôli vyššie spomínanej T zóne - pod make up príliš výživné.


Na záver pár praktických informácií - na slovenskej verzii stránky Bioderma nájdete novú sekciu #SKINBODYGUARD, kde je kopec tipov, ako sa v zime starať o suchú pokožku. Na FB stránkach značky zároveň bežia rôzne súťaže, kde môžete produkty z radu Atoderm vyhrať. A vyhrať budete môcť čoskoro aj v giveaway k výročiu blogu, ktorú pre vás chystám. 


Lučiak

foto:ja 

5 komentárov:

  1. Vďaka za tipy !
    Ešte by ma zaujímali dve veci: keď si písala, že oba krémy používaš len na noc, ktorý z nich používaš na deň ? Tiež Biodermu ?
    A ten gel čo používaš na čistenie tváre je možné použiť aj na telo, nie ?
    PEKNÝ DEŇ !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni jasne, ten gel je urceny na tvar a telo, takze bez problemov. Na den vyzivne kremy pouzivat nemozem, pod make up potrebujem nieco lahsie, samozrejme keby som isla niekam do mrazu, na hory, bolo by to ine ale kedze sa pohybujem v praci vo vykurenych alebo klimatizovanych priestoroch, vyzivny krem by mi pod make upom nerobil dobre. Takze rano kombinacia sera (tie striedam) a na to lahsieho kremu.

      Odstrániť
  2. Ja kupujem od Biodermy pre svoje pleť Sébium radu a neviem si ju vynachváliť! Naozaj super! ♥

    Prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov | Gabrielle
    ♡ Bio and natural cosmetics ♡
    ♡ christmas giveaway | Realash - lash enhancer ♡

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som Biodermu začala používať teraz v lete a neskutočne mi pomohla. Veľmi dobrá pre mňa bola aj kozmetika od Avéne ale mám pocit, že Bioderma je cenovo výhodnejšia a ponukou pestrejšia. V každom prípade nevieš náhodou aký je rozdiel medzi tými krémami sensibio Rich a sensibio AR? Ja mám zorvna to AR....a neviem podľa popisu nájsť nejaký rozdiel......

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj. Produkty Sensibio AR (anti rougeurs)su specialne urcene pre plet so sklonom k zacervenaniu

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)