sobota 1. augusta 2015

Spotrebované 06+07/2015


Chtiac-nechtiac musím prerušiť moju prázdninovú pauzu, lebo košík s prázdnymi obalmi mi už dva mesiace doslova preteká a je najvyšší čas to všetko zhodnotiť a konečne vyhodiť. Tadá, je tu dvojmesačný prehľad spotrebovanej kozmetiky. 

Začneme najklasickejšou klasikou, Biodermou Sensibio, ktorej som minula dokopy 350 ml, v klasickom aj cestovnom balení. Nemá cenu sa o nej rozkecávať, dobre viete, že medzi micelárnymi vodami je to moja voľba č.1 už dlhé roky a prakticky nechýba ani v jednom prehľade spotrebovaných kúskov.

Pomedzi to som spotrebovala aj jedno balenie micelárky Garnier, ktorá síce Biodermu z prvého miesta nevyhodí, ale v rámci drogériového sortimentu to nie je zlá voľba. Veď napokon som ju už recenzovala a môj názor sa odvtedy nezmenil. 

Od Garnier je aj telové mlieko z radu Firming Care s prívlastkom spevňujúce. Či je spevňujúce, je sporné (i keď, vrchnú vrstvu pokožky celkom slušne vypne), každopádne, na leto sa jedná o veľmi príjemnú telovú kozmetiku. Je ľahké, jemne, nevtieravo vonia, veľmi rýchlo sa vstrebe a nelepí. 

Spotrebovala som aj kondicionér v spreji od Aussie z radu Miracle Recharge na farbené vlasy. Tieto spreje používam ráno na rozčesávanie. Aussie svoju službu v tomto ohľade splnil, ale nevidím na ňom absolútne nič výnimočné, žiadnu extra starostlivosť, ktorú by vlasom poskytoval. Podľa mňa je táto vlasová kozmetika v blogosfére jednoducho preceňovaná, nemôžem si pomôcť. 

Pokiaľ máte rady naozaj krémové sprcháče, tento z radu Pro Age od Dove je pre vás to pravé. Naozaj hustý sprchový krém. Ja sa napriek tomu po ňom musím ešte natrieť, ale verím tomu, že majiteľkám nie vyslovene suchej pokožky by stačil sám o sebe. Veľmi príjemne vonia. 

Dostalo sa ku mne aj malé, testovacie balenie telového mlieka s ureou pre extra suchú pokožku od LRP. Odskúšala som, minula na cestách, ale v plnom balení by som si ho nekúpila. Je naozaj hutné a mastné, dosť ťažko sa rozotiera a naviac, produkty s vyšším obsahom urey majú proste svoju špecifickú vôňu, ktorá mi práve nelahodí. Čo sa týka výživy pokožky, je naozaj funkčné, to mu uprieť nemožno. 

Hydrabio krém vo verzii legére od Biodermy som už tiež recenzovala. Vyhovoval mi cca do mája, akonáhle sa objavili tridsiatky, bol aj v tejto ľahšej verzii pre mňa pod make up príliš výdatný. 

Prázdne skončilo aj menšie balenie enzymatického peelingu od Elemis. Fajn vecička, teoreticky by som sa k nej ešte niekedy vrátila.

A dostávame sa k produktu, ktorý som vyskúšala v rámci svojej zvedavosti, či mojej pleti môže sedieť nejaká micelárka ešte lepšie, než Sensibio. V Marionnaud ma predavačka nahovorila na kúpu malého, cestovného 50 ml balenia ich vlastnej micelárnej vody. Vychválila ju do nebies, tak som si povedala, čert to ber, 50 ml ma nezabije. Zdôraznila, že neštípe. Nuž, v mojich citlivých očiach teda áno :( Takže za mňa v žiadnom prípade, spotrebovala som ju nakoniec len na odlíčenie tváre. 

Veľmi príjemne ma prekvapila drogériová klasika, očný krém z radu Q10 od Nivea. Kúpila som ho v rámci experimentovania, bol práve za dobrú cenu a po dvoch mesiacoch používania som fakt mala pocit, že jemné linky v oblasti očí sú vyhladené. Super bolo, že napriek tomu, že ide o drogériový sortiment, očné okolie mi vôbec nedráždil. Naviac, výborne fungoval aj pri rannom použití, očné viečko zbytočne nemastil a tiene aj korektor držali tam, kde majú. Bez problémov sa k nemu kedykoľvek vrátim. Aktuálne testujem iný očný krém Nivea, tak dám potom vedieť, ktorý z nich je podľa mňa lepší. 

Malé balenie telového mlieka Creme de Corps, klasiky od Kiehl´s. To som už kedysi skúšala, je veľmi fajn, bohužiaľ, značka u nás stále nemá zastúpenie a najbližšie si po ňu môžete skočiť do ČR :(

Ďalší produkt Nivea - antiperspirant Invisible proti škvrnám na tmavom aj bielom oblečení,. Mne funguje celkom dobre, nejaká tá šmuha sa na čiernej sem-tam objavila, ale nebolo to tragické. 

Predposlednou drobnosťou je miniatúrka odľahčenej verzie Pleasures od E.Lauder zo sady, ktorú som si kúpila nedávno (mali ste možnosť vidieť na FB). 

A na záver som si nechala kúsok, ktorý stručne nazvem len maskarový drogériový objav minimálne polroka, ak nie roka. Panoramatico od G. Salvete. A viac o ňom ani slovo, samostatná recenzia bude. Lebo už mám druhé balenie (čo je teda u mňa veľmi neobvyklé), tak by sa patrilo :) 

Ak k tomu máte nejaký komentár, sem s ním. Ja idem konečne vyniesť smeti :)

Lučiak

foto:ja 

6 komentárov:

  1. Luciak, mna tento garnier velmi lepil:) viac mi vyhovovala cervena verzia. Jaaj a som prekvapena z dvoch nivea produktov:) tesim sa ked sa zasa pustis do pisania.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt? No vidis to. U mna zas v pohode. Inak telove mlieka od Garnier nepouzivam, toto som kupila vyskovene kvoli tej lahkej konzistencii a prislubu "spevnujuce". Som podlahla marketingu :D

      Odstrániť
    2. To vies, na narodiny a podobne si nenavyberam:) sama som si ale kupila taky telovy ruzovy krem. Ten sa mi zdal celkom ok:)

      Odstrániť
  2. Mňa ten krém na oči od Nivey skôr sklamal, akosi som nezaznamenala žiadne výsledky :/

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY Playboy - Play it Wild

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som tolko veci spotrebovala ale všetko rad radom vyhadzujem:)) jej kolko biodermy tu malinku mam tiež akurat:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)