piatok 24. októbra 2014

Tak trochu retro so značkou Herba

produkty venovala značka Herba


Dixi, Fyto, Carpathia, Oli, Nubian... to sú všetko značky, ktoré sú na trhu už veľmi dlho. Pamätám si, ešte v časoch môjho detstva, snáď nebolo domácnosti, kde by sa nevyskytoval napríklad Dixi šampón :) Všetky spomínané privátne značky produkuje spoločnosť Herba Drug, ktorá ma oslovila s ponukou na zrecenzovanie niekoľkých výrobkov a ja som si povedala "prečo nie". Musím sebakriticky priznať, že kozmetiku domácej produkcie v obchodoch väčšinou obchádzam. Nelákajú ma obaly a ak som aj sem-tam niečo vyskúšala (väčšinou ešte v študentských časoch, keď nebolo peňazí nazvyš), nijako extra ma to nepresvedčilo. Ďalšia vec - drogériová kozmetika mi len málokedy vyhovuje svojim zložením a zo skúsenosti viem, že máloktoré kúsky domácej výroby sa vyhýbajú napríklad parabénom. Jednoducho, v používaní značiek domácej produkcie u mňa prebiehala dlhoročná pauza. Na druhej strane, zhruba pred dvomi rokmi som na pultoch drogérií zaregistrovala vynovenú telovú kozmetiku Fyto, ktorá lákala hlavne na rôzne ovocné parfumácie - povedala som si, že tie by som raz skúsiť mohla. Skrátim to, ponuku na recenziu som prijala. Hlavne ako možnosť zistiť, či som pri tom mojom obchádzaní slovenskej kozmetickej produkcie o niečo prichádzala alebo ani nie. 

A čo všetko prišlo v balíčku? Nebolo toho málo, tak to vezmem pekne postupne a začnem pleťovou kozmetikou Fyto Visage. Dostala som (na základe vlastného výberu) čistiace pleťové mlieko, tonizujúcu pleťovú vodu a zvláčňujúci jojobový krém. A viete čo? Všetky tri sú  fajn, dva dokonca veľmi fajn. Pri prvom testovaní som si po dlhej dobe (väčšinou sa oličujem micelárkou v kombinácii s čistiacou penou alebo emulziou) zopakovala klasický odličovací postup: mlieko, pleťová voda a krém. Výsledkom bola krásne jemná, zamatová pleť. Veľkú zásluhu na tom pripisujem hlavne čistiacemu mlieku, ktoré pri jemnej masáži dokonale rozpustí zbytky make upu a nečistoty. Mimochodom, krásne vonia. Nie je príliš mastné a preto je určené aj zmiešanej pleti. Tonizujúca pleťová voda na suchú a citlivú pleť bohužiaľ obsahuje alkohol, čo nemusí práve každej suchej a citlivej pleti vyhovovať. Tento kúsok funguje úplne štandardne, pleť dočistí večer aj ráno. Zvláčňujúci krém s jojobou je ľahučký, takže bude vyhovovať aj zmiešanej a mastnej pleti. Do pleti rýchlo vsiakne a nezanecháva pocit mastnoty. 


Telové produkty, ktoré som dostala - telový peeling a telový krém, môžu svojimi vôňami smelo konkurovať tým obľúbeným od Baley, ak máte rady tento typ výrazne parfumovaných výrobkov. Peeling s ovocnou vôňou broskyne a manga má krásnu farbu. Čo sa týka jeho používania, abrazívne čiastočky nepatria k tým najjemnejším, ale úlohu si splní dobre. Telové maslo mi konzistenciou pripomína skôr telové suflé. Jeho vôňa je sladká, úplne omamná a názov Exotický dezert je namieste. Ľahko sa rozotiera a nezanecháva pocit mastnoty. Pokožku hydratuje dostatočne a znova opakujem, ak preferujete telovú kozmetiku, ktorá Vám počas dňa takmer nahradí parfum, rozhodne tieto telové maslá vyskúšajte. 

telový peeling

telový krém

Posledným kúskom je šampón na vlasy Carpathia. Vybrala som si typ na suché vlasy s obsahom kostihoja, harmančeka a ibišteka. Vôňa je intenzívne bylinková, konzistencia číra. Po prvom použití som bola nadšená - vlasy mali nádherný lesk. Po niekoľkých ďalších použitiach ho mali stále, ale paradoxne (napriek určeniu na suché vlasy) sa mi zdali trochu viac presušené, hlavne dĺžky a končeky. 

Ak mám túto skúsenosť zhrnúť, viaceré kúsky ma celkom milo prekvapili a myslím si, že v rámci drogériového sortimentu to nemusí byť zlá voľba, hlavne ak zoberieme do úvahy cenu. Pokojne obstoja v súboji s o niečo drahšími značkami ako Granier a podobne. Uvítala by som ale, keby som v ingedienciách nenašla niektoré zložky, ktorým sa snažím v kozmetike skôr vyhýbať a ktorých potenciálna  škodlivosť je v posledných rokoch veľmi diskutovaná. 

Lučiak

foto:ja

5 komentárov:

  1. Fyto tonizačnú vodu mám a nejdem ju meniť, ani keby sekery padali :) Milujem tú vôňu i jej účinky :) Včera som pokukovala po vode z obsahom čajovníka, potrebujem skrotiť moju besnú T-zónu, tak uvidíme, keď miniem najprv túto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Počas leta som sa zamilovala do mangového sprcháča od Baley a tento píling by som si obľúbila asi tiež, vyzerá skvele:) a aj ten pleťový krém musí byť super

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som tiež spokojná! tá ružová pleťová voda a miečko sú skvelé! a tradičný mandľový krém k tomu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. čítam tvoj blog a aj príspevky na fb... dík .. super
    len kedy spíš, ked o 5,45 hod už máš článok :-)
    fyto som používala asi pred 30 rokmi, žeby som sa vrátila? vtedy na moju pubertiacku pleť vyhovoval
    anka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja používam dlhodobo fyto mandľový krém na tvár a som s ním veľmi spokojná, pokožka je po ňom super, aj vôňa krému je príjemná

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)