streda 8. októbra 2014

Matrix, Indola: vlasoví novinkáči


Pri vlasoch ešte chvíľu ostaneme. Za posledné týždne mi doma pribudlo pár nových kúskov - všetky boli kupované totálne naslepo. No, totálne... pri Indole som sa spoľahla na zatiaľ jedinú pozitívnu skúsenosť, pri produktoch z radu Biolage od Matrix zasa na - veľmi pozitívnu - skúsenosť s mojim obľúbeným vlasovým olejom. Len pre poriadok si zopakujme, aké moje vlasy sú (pre novo príchodzých :) Hrubé, nepoddajné, so sklonom ku krepovitosti, špeciálne vo vlhku. Takže potrebujem hlavne uhladiť vlasové vlákno a ideálne ho takto udržať až do ďalšieho umytia. Všetky tri produkty, o ktorých dnes bude reč, sú určené na finálny styling po umytí. 

Indola Innova Keratin Straight Balm sľubuje až 48 hodinový narovnaný efekt vlasov. Používa sa na vlhké, uterákom presušené vlasy pred fénovaním. Konzistencia je zaujímavá - už ste si niekedy dávali na vlasy želé? :) Čiže želé, úplne priehľadné a bezfarebné. Vôňa je perfektná, veľmi príjemná. Skrátim to, funguje veľmi dobre. Ale! Neskúšajte to tak, že ho len aplikujete a vlasy vysušíte voľne, bez spolupráce s okrúhlou kefou alebo iným stylingovým náčiním. Vyskúšala som raz a výsledkom bol poriadny výbuch na hlave :) Naopak, s použitím veľkej, okrúhlej kefy dosiahnete vyfúkaním krásne uhladené, pružné a lesklé vlasy. Čo sa týka mňa, 48 hodinový vyrovnaný look sa nekonal, no i keď sa mi vlasy na druhý deň jemne zvlnia, nie sú krepovité a za to som veľmi rada. 

Deep Smoothing Serum z radu Biolage Smooth Therapy funguje veľmi podobne. Je o niečo tekutejší, tiež priehľadný, s príjemnou, malinko sladšou vôňou. Môžete ho použiť aj na vlhké, aj na suché vlasy. Ja využívam prvý spôsob a na rozdiel od predchádzajúceho produktu, tu vyfúkanie cez okrúhlu kefu nie je nutnosťou, ale samozrejme, je k prospechu veci. Vlasy dá pred fúkaním trošku do laty a lepšie tržia tvar, zároveň pôsobia uhladenejšie. Ak ho použijete na suché vlasy, funguje podobne ako uhladzujúce mlieko alebo vosk - uhladí rozlietané končeky. 


Posledným kúskom je Hydra Seal z radu HydraSource, tiež od Matrix. Pôvodne som ho kupovala ako pomocníka na ranné rozčesávanie, ale hoci funguje aj v tomto smere, jeho hlavnou devízou je neuveriteľne krásny lesk, ktorý vlasom dodá. Má aj jedno mínus - aplikáciu. Rozpračovač nemá dostatočne jemný rozptyl, takže ho ťažko na vlasy nanesiete rovnomerne, strieka skôr v jednotlivých bodoch. Vynašla som sa - najprv ho nastriekam do dlaní, rozotriem a potom rovnomerne votriem do vlasov. Aplikuje sa na suché vlasy ako finálna bodka. Vôňa je decentná a príjemná. 

Všetky spomínané kúsky obsahujú silikóny, napriek tomu som si nevšimla zvýšené mastenie vlasov ani po jednom z nich. Cenu jednotlivých produktov si už presne nepamätám, ale určite viem,  že ani v jednom prípade nebola vyššia, než 8 Eur (kupovala som na xparfémoch a el nino). 

Lučiak

foto:ja

2 komentáre:

  1. Luci, mozes, prosim ta, nejako rozviest ten termin "poriadny vybuch"? Ja totiz zehlenie vlasov povazujem za najvacsie peklo na hlave, aj z krasnej hrivy spravi tri splihle chlpy, a ja mam naopak rada vela vlasov a este viac, co sa da opisat aj ako vybuch :D Dik!
    A ten hydra seal by som asi tiez mala vyskusat. Vela lesklych vlasov - to by bolo super - a moje vlasy momentalne nemaju svoje najlepsie obdobie.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. rada tento termin rozvediem :) Takze vela vlasov a este viac, ale explodujucich kazdym moznym smerom a to sposobom, ktory vobec, ale vobec nevyzeral dobre. Ako keby si skusila vyzehlit afro a prestala niekde v polovici prace :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)