pondelok 6. októbra 2014

Domáce farbenie s Nectra Color


Keď mi naposledy neostávalo iné, než zafarbiť vlasy doma, mala som na výber dve možnosti - ísť na istotu a kúpiť Casting od L´Oréalu alebo vyhovieť môjmu nutkaniu vyskúšať niečo nové. Casting je skvelá farba na domáce farbenie, ale ja som už zúfalo mala náladu na zmenu. A tak som prišla do drogérie s cieľom nájsť niečo, čo mi bude vyhovovať odtieňom, bude to bez amoniaku a celkovo ma to tak nejako osloví, že "aha, ja som tvoja nová farba". Bola by som síce zvedavá aj na Prodigy, ale už som na ňu čítala toľko nie príliš dobrých ohlasov, že som si nechala zájsť chuť. Napokon padla voľba na Nectra Color od Schwarzkopf - s vedomím, že môj kaderník ma asi tresne fénom po hlave, keď sa to dozvie :) Takže mu to prosím Vás nehovorte. On prisahá na farby L´Oréal (samozrejme tie profesionálne) a ak už farbiť doma, tak zásadne opäť L´Oréalkou. Samozrejme, má svoju pravdu a aj argumenty. Veľmi dobre si spomínam, čo mi kedysi dávno narobila modročierna farba od Schwarzkopf a ako jednoducho nešla prekryť ničím, musela len odrásť. Ale to bol extrémny prípad a úplne iná farba. Vieš Ondrejko? :P

Ešte niekedy v júli ma ombre prestalo baviť a tak som postupne zjednocovala a stmavovala (zo svetlejšej na tmavú to ide podstatne jednoduchšie, než naopak, takže to nebol problém). Keď som už bola zjednotená (na odtieň, nazvime ho, gaštan), začal ma strašne štvať ten môj červený pigment, ktorý vo vlasoch mám a ktorý preráža aj z farieb, ktoré by inak mali byť pekne neutrálne hnedé. Mávam také obdobia, keď mi to začne vadiť. A tak sa mi zažiadalo výraznejšie stmaviť. Výsledkom je, že som teraz hnedo-čierna, čo mojej tvári dodáva ponekud dramatický výraz, ale inak dobre :) No proste, chcem tým povedať toľko, že so hľadala odtieň s pracovným názvom "hnedočierny" a našla som, Nectra Color taký má. S číslom 300. 

Balenie obsahuje dve zložky na prípravu farbiacej emulzie, kondicionér a návod s inštrukciami, v ktorom sú priložené rukavice. Pri tých sa pristavím - sú super, dostatočne veľké a dostatočne dlhé. V poslednej dobe (asi v rámci šetrenia materiálom) tie ochranné rukavice robia asi pre liliputánky a tak to potom aj vyzerá - počas farbenia sa trhajú a keďže dosahujú sotva po zápästia, máte celé predlaktia kvalitne pofarbené. S týmito nič také nehrozí.

Farbiacu zmes pripravíte klasicky, skrátka obsah tuby vytlačíte do fľaštičky a poriadne prešejkujete. Kto by sa obťažoval nejakým alergickým testom, všakáno :) Ale inak ja Vás nenavádzam, Vy si ho robte, je to správna vec! Farba sa nanáša na suché vlasy a to ma trochu dosť naštvalo, lebo nanášanie farby na MOJE husté, hrubé a suché vlasy býva utrpením. Vlasy pijú ako šialené, farba rýchlo zasychá, vlasy tvrdnú a nedajú sa rozčesať a tým pádom ani farba rovnomerne rozotrieť. Našťastie, s Nectra Color to išlo pomerne dobre, to tento des od Syoss, ktorý mám ešte v živej pamäti, bol na tom podstatne horšie. Ale aj tak, najradšej by som tie vlasy predtým namočila. 


Farbiaca zmes absolútne nepáchne. Mala som ju mať na hlave 30 minút, ale keďže to bolo prvé farbenie s touto farbou  plus s intenzitou farieb Schwarzkopf mám už isté skúsenosti a nechcela som mať na hlave úplnú čiernotu, dobu pôsobenia som si svojvoľne skrátila na 20 minút. Anarchistka jedna. Svoje rozhodnutie som si ospravedlnila aj tým, že ma začínala jemne štípať pokožka hlavy (a nerobila som si predtým ten test, takže ma to trošku vydesilo). Teda 20 minút a dosť, potom som utekala do kúpelne a umývala ostošesť. Vtedy sa dostavilo zaujímavé zistenie - vlasy ostávali akési "mastné". Toto sa mi už raz stalo, s farbou Olia. Vyriešilo sa to prešampónovaním hlavy, ale neviem si predstaviť, že by som sa držala inštrukcí v návode a šampón už nepoužila. Tak vidíte, určitá miera tvorivosti pri domácom farbení nie je na škodu. Naozaj, ja po umytí farby šampónujem vždy, mám s tým len dobrú skúsenosť. Potom už išlo všetko tak, ako malo. Použila som aj priložený kondicionér - ten ma nenadchol, je to taký bežný priemer, navyše dosť riedky. Vydržal na dve použitia. Vlasy som  následne upravila obvyklým spôsobom. Farba chytila výborne, šediny prekryla na 100% a čo je najlepšie, farebný výsledok sa (možno aj vďaka môjmu skráteniu doby pôsobenia) perfektne zhoduje s tým, čo bolo na krabici. Hurá. 

pohľad na nafarbené vlasy zhora a s bleskom, ktorý o dosť zosvetlil výsledný odtieň a pridal im červené odlesky. Túto fotku berte skôr na ilustráciu toho, ako dobre farba prekryla šediny a aký mali vlasy pekný lesk.

Druhá fotka zachytáva farebný výsledok o čosi vernejšie

 Vlasy mi po tomto farbení extrémne rýchlo zmastneli, takže Nectra Color bude asi o trochu viac nadupaná olejmi, než ako som zvyknutá pri Castingu. Inak ju ale ako farbu môžem doporučiť. Farba sa vymýva štandardnou rýchlosťou. Cena za balenie býva rôzna, v akcii sa dá kúpiť za necelé 4 Eurá. Jedno balenie mi - aj na moje veľmi husté vlasy po lopatky - vystačilo, ale bolo to LTT a úplným dlhovláskam by som rozhodne doporučila kúpiť radšej dve. Odtieňov je na výber 14 a dávam ich do pozornosti hlavne brunetám - majú fakt veľmi pekné tmavé odtiene. 

Vyskúšali ste už Nectra Color? 

Lučiak

foto:ja

8 komentárov:

  1. O Nectre som počula, farbí si s ňou vlasy sesternica, je spokojná, ale 300vka mi príde dosť tmavá, aspoň na mňa (hoci sa farba asi vymýva, či?)...ja by som skúsila 500 alebo 600, ale bojím sa červených odleskov pri vymývaní. 90% drogérkových farieb mi toto robí, že po nanesení je farba neutrálna a potom sa vymýva do tepla. Ale aktuále mám antifarbiae predsavzatie na polroka :) Uvidíme koľko vydržím.
    Ale pekne lesklé vlasy :)

    krasavnutri.blogpsot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no prave, tmavu som tentokrat chcela :) Paci sa mi ale, ze i ked je tmava, stale je to hneda a nie cierna. Antifarbiace predsavzatie na pol roka by som psychicky nezvladla :)

      Odstrániť
  2. Zaujímavé! A hlavne, že nezapácha amoniakom, až dotyčná chuderka slzí ostošesť. A to tvrdnutie, no sranda, to som ešte nezažila, nový poznatok. Ja mám zasa také suché vlasy, že ani po Olii neboli mastnejšie. Ja ju ak najradšej používam. Ja zasa L'oréalové farby neznášam a to z jedného dôvodu, chytajú neskutočne tmavo a to som si už veľakrát prečítala aj na iných blogoch, fórach. Inak sú fajn, aj prekrývajú dobre šediny atď, ale a tými odtieňmi by mali niečo robiť. Zo svetlého gaštanu urobia úplne tmavohnedú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt? :) No mne po tej Olii ostal na vlasoch neskutocny mastny povlak. Hm, rozmysla, ci Casting chyta na tmavsie. Pri tych odtienoch, co som mala, sa mi ani nezdalo, zato taky Palette Color Shamoo chyta neskutocne natmavo, odtien stredne hneda a bola z toho tmavohneda ako hrom.

      Odstrániť
    2. Nooo, mne aj Casting, aj Preference chytili velmi velmi tmavo. Luci, ty mas o dost lepsie vlasy, z hladiska hydratacie, nez ja, cize pre mna ta Olia je doslova vyhovujuca.

      Odstrániť
    3. A to si pouzila rovnake cislo farby od roznych znaciek a chytilo ti rozne? Mne sa to este nestalo, ked nebolo moje cislo od Casting, brala som aj inu znacku a ok.

      Odstrániť
  3. ja si budem teraz farbiť vlasy na tmavo, kvôli svadbe ( nie mojej :D ) a hľadám normálnu farbu :) Vlasy som si vydržala nefarbiť rok a dva mesiace ( luxus ! ), len končeky mám ombré a už ma to nejak moja bledá farba omrzela ( vraj sa mi aj viac hodí tmavá až do čierna )...tak hľadám nejakú poriadnu farbu na vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Presne tento istý odtieň mám na hlave momentálne aj Ja,tiež domáce farbenie :) A tiež ma asi môj kaderník (môj sa volá Jurko) kopne do zadku :DInak, zazila som deja vu,,keď spomínaš,ako.si si musela nechať odrast čiernu farbu, zazila som, ďakujem, stačilo :D Mne sa inak raz stalo, to som mala 17 a prvýkrát som si išla sama (!!!) V umakartovej internátnej kúpeľni farbiť moje husté drôtené kučeravé vlasy a použila som len tubu s farbou, vyvíjač niekto z krabičky ukradol :D A vtedy mi stvrdli vlasy :D A baby sa mi smialiiiiii ako dzive :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)