nedeľa 16. marca 2014

CCéčka od Avonu

produkty venovala značka Avon


Tiež ste v poslednej dobe zmätané z toto prebytku abecedy v kozmetike? Po BB mánii momentálne prežívame CC ošiaľ. Aj Avon priniesol na trh svoje CC krémy. Skratka CC znamená colour corrector. Účelom týchto kúskov je predovšetkým zjednotiť farebný tón pleti a dodať jej žiarivosť. Obsahujú ochranný faktor 20 a látky, ktoré majú pleť počas celého dňa hydratovať. 

Takto: môj názor na tento typ výrobkov je, že nech majú v názve akékoľvek písmeno, v zásade sú to skrátka tónovacie krémy. Tónovacie krémy tu boli dávno predtým, než ich výrobcovia začali označovať ako BB, CC a podobne. Potom nejakej geniálnej hlave napadlo, že tónovací krém znie príliš nudne a keďže spotrebiteľky bažia po novinkách, dáme tomu takúto magickú skratku a odbyt sa zvýši o 123 % (dúfam, že je jasné, že to číslo som si práve vycucala z prsta :). Takže, bez ohľadu na názov, pre mňa sú to tónovacie krémy a hotovo. Niektoré sú husté a mastné, iné tekuté a ľahké, niektoré kryjú vynikajúco (srdečný pozdrav do Ázie), iné takmer vôbec (pozdravujeme aj Vichy). Často sa nás snažia presvedčiť, že odtieň light sa vyrába z antuky a väčšinou (hlavne pri tých drogériových) sa po troch hodinách vytratia z pleti tak spoľahlivo, ako sneh v auguste. 

Tento košatý úvod som sem dala preto, aby ste boli v obraze ohľadom môjho postoja a očakávaní voči tomuto typu výrobkov. Navyše, už som o to písala viac krát - ak si mám vybrať medzi BB, CC alebo make upom, zásadne uprednostním dobrý make up. Z mnohých dôvodov. Jednak už nemám 16, moja pleť nie je dokonalá ako práve dozretá broskyňa, chodím do práce, kde chcem obstojne vyzerať počas celej pracovnej doby a mám veľmi akčnú T zónu, ktorá sa po aplikácii takmer každého európskeho BB a CC krému spoľahlivo leskne už po troch hodinách. 

Ale poďme späť k Avonu a jeho novinkám. CC krém Ideal Fawless mi zaslali v dvoch odtieňoch - Nude a Natural Beige. A prvá pozitívna správa pre nás, ktoré večne nadávame na tie oranžové BBčka a CCčka: aj keď nejde o najsvetlejšie odtiene, sú svetlé! Hlavne Nude. A to ešte existuje aj oveľa svetlejší odtieň Ivory. Natural Beige je stále dostatočne svetlý aj pre mňa - teraz v zime je to OK, na leto by mi sedel asi tmavší Medium Beige. 

Ďalšia dobrá správa: fakt viditeľne a pekne to rozjasňuje pleť. 


Krytie je slabšie až stredné. Ideálne na bezproblémovú pleť. Na začervenania bude korektor nevyhnutný. Konzistencia je krémová, nie príliš mastná. Po nanesení pôsobí prirodzene. 

A teraz tie horšie správy: u mňa jednoznačne výdrž. Klasika, tri hodiny prejdú a nos, čelo a brada sa lesknú a CC krém sa z nich postupne stráca. Na lícach, ktoré mám najsuchšie, drží logicky najdlhšie. Až do večera. 

vľavo Nude, vpravo Natural beige

po jemnom rozotretí prstom...

Na fotky tváre nebol čas, ani ideálne podmienky. Snáď aj na ruke vidíte to pekné rozžiarenie a prirodzený efekt. Je vidieť, že ani nelezie do jemných liniek. Jo a neusádza sa v póroch

Natural Beige po úplnom rozotretí

Nude po úplnom rozotretí

Na záver som si nechala fotku zloženia. To mi vzhľadom k štandardu tejto značky príde také typické. Na škatuľke je naviac napísané, že krém obsahuje oxybenzon - ako súčasť UV filtra. Pokiaľ daný produkt obsahuje jeho koncentráciu vyššiu, než 0,5 %, výrobca je povinný na tento fakt upozorniť na obale. 


Tak si to teda zhrňme: CC krémy Ideal Fawless pleť pekne rozžiarujú a vďaka slabšiemu krytiu sú vhodné skôr pre bezproblémové typy pleti. V ponuke je celkovo 5 odtieňov, pričom si určite vyberú aj bledulky. Cena za balenie je aktuálne veľmi nízka (niečo cez tri Eurá). Mne osobne lepšie vyhovujú make upy, takže ich používať nebudem, navyše oba odtiene sú pre mňa prisvetlé. Takže som sa opäť rozhodla, že ich posuniem dvom z Vás. Čoskoro si o ne budete môcť zasúťažiť, takže ma sledujte a všetko sa dozviete  ;)

Mali ste už možnosť vyskúšať ich? Vnímate nejaký reálny rozdiel medzi BB a CC krémom? 
Lučiak

foto:ja

15 komentárov:

  1. Používam CC krém od inej značky ako podkladovú bázu alebo aj samostatne a nie je tónovaný ale slabunko ružový. A som spokojná :) Neviem teda v tomto prípade aký je zásadný rozdiel medzi BB a CC :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jej ďalšia značka ktorá začína myslieť aj na bledule to je super

    OdpovedaťOdstrániť
  3. překvapuje mě, že mají takové super světlounké odstíny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mna to prekvapilo, vzdy lepsie vyberat z 5 odtienov, ako zo standardnych dvoch - tak ako je to u mnohych znamciek.

      Odstrániť
  4. vyskusala som tento CC, nesadol mi. vlastne mne nesadol ani ziaden BB krem ktory som vyskusala, (dokonca ani nedrogeriove ako La Roche Posay). Myslim ze BB a CC kremy su pre moju plet prilis tazke a mam po hodine/dvoch pocit, ze mam na tvari doslova natrete maslo, co robi mojej pleti hrozny vzhlad. Navyse BBcka a CCka maju podivne odtiene a este ani raz som sa do spravneho odtiena netrafila, radim sa preto do sorty, ktora radsej investuje do poriadneho make upu

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ten efekt sa mi páči, ale neviem, ako by som s tým vyzerala. či by som nežiarila ako diskoguľa.
    ja som si inak CC predstavovala ako niečo veľmi silne krycie, takže nechápem ten rozdiel medzi BB a CC..aspoň nie medzi tými európskymi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ale zober si CCko Mixa, to pre zmenu nekryje absolutne vobec :) Na druhej strane take CC Max Factor kryje slusne a ja som si teraz kupila jedno CC, aj napriek ,mojej nedovere voci tymto zazrakom, ale skusala som ho v parfumerke a efekt vyzeral slubne. V clanku to nespominam, lebo nechcem miesat hrusky s jablkami, ale recka nan sa este tento mesiac objavi na blogu :)

      Odstrániť
  6. ja žiadne CC ani BB nemam pretože mi nikdy nijaky nevyhovoval boli hrozne tmave.. ale jedinym ktorým verim su z avonu alebo oriflame lebo viem že ten najbledší odtieň mi akurat sadne tak uvidim čo čas prinesie..:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hodně mě láká! takže až mi příště přijde opět Avon , vím co si pořídím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja som si tento krém tiež kúpila a poviem, že nič horšie som na tvári nemala. Mne sa ani raz nepodarilo ten cc krém rozotrieť do stratena a žmolkovatel mi na tvári. Mne by to slabé krytie nevadilo, ale to, že sa na pleti vôbec neusadil... fakt som sa s podobným ešte nestretla. Takže ja ho neodporúčam :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fiha, tak to je zvlastne, lebo mne ziadne zmolkovanie nerobil.

      Odstrániť
  9. Mne nadalej vyhovuje BB cream od Pupy, lebo obsahuje aj bazu pod make-up a vysledok je velmi podobny make-upu, no o nieco jemnejsi. Kryje dostatocne a efekt dlho vydrzi, zmatnenie. CC kremy podla mna zasa menej kryju ako BB. Ale je v tom chaos, zalezi od znacky.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já teď mám Max Factor - All day flawless a dalšího nic nepotřebuju. Nic jiného mi úplně nesedlo.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)