sobota 23. novembra 2013

Annemarie Borlind Make up Haul

produkty poskytlo zastúpenie značky Annemarie Borlind - Assay cosmetics. 


Dnešnou recenziou opäť poteším milovníčky prírodnej kozmetiky. Mala som príležitosť otestovať oba druhy make upov, korektor/rozjasňovač a BB krémy Annemarie Borlind. Čo konkrétne som testovala?


Už som na blogu niekoľkokrát spomínala, že v prípade dekoratívnej kozmetiky s označením "prírodná" alebo "bio" si zákazník musí predovšetkým ujasniť, či naozaj preferuje predovšetkým zloženie bez chemických konzervantov a aditív alebo konečný efekt, na aký je zvyknutý pri drogériovej alebo high end kozmetike. Predpokladám, že ak niekto nakoniec siahne po prírodných značkách, má túto dilemu vyriešenú :) Make upy od Annemarie Borlind neobsahujú silikóny, parabény a minerálne oleje a nie sú testované na zvieratách. To všetko sú nesporné bonusy. Ale čo funkčnosť? V zhľadom k absencii silikónov, ktoré sa v bežnej dekoratívke starajú o ľahké rozotieranie, je ideálne nanášať tieto make upy na pleť, ošetrenú podkladovou bázou. Dosiahnete tak prirodzenejší výsledok a lepšiu priľnavosť k pleti. Ja som make upy testovala s bázou aj bez a preferujem jednoznačne prvý spôsob. Dôležité je tiež nájsť bázu, ktorá bude s make upmi dobre spolupracovať. 


Začnem kúskom, ktorý u mňa zabodoval najviac - kompaktným make upom. Balenie v plastovej kazetke obsahuje zrkadielko a aplikačnú hubku. Ja som na testovanie dostala odtieň Natural. 
Celkovo sú k dispozícii 4 odtiene, tri z nich môžete vidieť tu:

zdroj: assay cosmetics

Už samotný odtieň Natural je pomerne dosť svetlý. Na pleti sa mení na krémový a veľmi dobre sa rozotiera. Make up môžete aplikovať dvoma spôsobmi - so suchou aj vlhkou hubkou. Ja doporučujem vlhkú. Príjemne ma prekvapila krycia schopnosť tohoto make upu - pleť bez výraznejších nedokonalostí si úplne vystačí aj bez korektoru. Má tiež mierne zmatňujúci efekt, ktorý na mojej pleti vydržal cca 4-5 hodín. Samotná trvácnosť make upu je samozrejme dlhšia, len som musela prepudrovať T zónu. Mimochodom, je neparfumovaný, čo mi maximálne vyhovuje. Jedno negatívum som ale predsa len našla - trochu mi prekážalo jemné usádzanie v drobných linkách. Ako som spomínala vyššie, použitie podkladovej bázy tento problém eliminuje, ale úplne neodstráni. Pozitívom je veľmi príjemný pocit na pleti po nanesení aj počas celého dňa. Kompaktné make upy bývajú občas dosť hutné, s týmto však pleť pekne "dýchala". Za mňa teda s drobnou výhradou palec hore. 

Hodnotenie fluidného make upu mi do značnej miery sťažuje fakt, že odtieň, ktorý som dostala (opať Natural, oproti svojmu menovcovi z radu kompaktných make upov je však prekvapivo o dosť svetlejší) je pre môj tón pleti veľmi svetlý a s pigmentom doružova (i keď na nasledujúcej fotke to tak príliš nevyzerá :).



Čo sa týka vlastností, ako už napovedá názov, ide o ľahší make up so stredným krytím. Jeho hlavnou výhodou je rozjasňujúci efekt. S pleťou pekne splynie, nepozorovala som spomínanú tendenciu usadzovania v linkách, ako pri kompakte.Hoci sa oficiálne jedná o fluidný make up, ak budete nanášať na pleť bez podkladovej bázy, pôjde to trošku ztuha. Je potrebné ho naozaj dôkladne rozotrieť do stratena. Je jemnučko parfumovaný (nesynteticky). Obsahuje zložky, vďaka ktorým je charakterizovaný ako anti age-ový: vitamín E, jojobový olej, kyselinu hyalurónovú a perleťové pigmenty. Výdrž je uspokojivá, pocit na pleti veľmi príjemný. Oceňujem balenie s dávkovačom. Škoda toho príliš svetlého odtieňa, kvôli ktorému ho nemôžem využiť tak, ako by som chcela :( V eshope je k dispozícii odtieňov až 7, 4 z nich môžete vidieť tu: 

zdroj: assay cosmetics


BB krémy: zľava Beige, Almond
BB krémy doporučujem tým z Vás, ktorým stačí len jemné farebné tónovanie a prirodzený efekt. Sú krémové, po rozotretí do stratena pleť jemne dotónujú a dodajú jej zdravý vzhľad. Obsahujú makadamový a avokádový olej, preto sú vhodnejšie skôr na normálnu až suchšiu pleť, mne po pár hodinách trochu viac mastili T zónu. Obsahujú tiež prirodzenú UV ochranu a tak, ako make upy neobsahujú silikóny, parabény, PEG-y a žiadne syntetické konzervanty a farbivá.


Korektor v pere v odtieni Natural je pre mňa opäť príliš svetlý, je to ale dobrá správa pre bledulky s odtieňom pleti do ružova, ktoré sa často sťažujú, že väčšina k nám dovážanej kozmetiky je pre ne pritmavá a oranžová. S týmto podobný problém mať určite nebudete. Nadávkujete si ho jemným pokrútením uzáveru. Benefitom je predovšetkým výrazné rozjasnenie, takže sa jednoznačne hodí na použitie v okolí očí, ale aj ako univerzálny rozjasňovač na kontúrovanie tváre. Krytie je skôr stredné, takže na akné a výraznejšie nedokonalosti asi budete potrebovať niečo silnejšie. Na kruhy pod očami ale funguje veľmi dobre.  K dispozícii sú celkovo dva odtiene.

Aké máte skúsenosti s prírodnou dekoratívnou kozmetikou? 

Lučiak
foto:ja+assay cosmetics



7 komentárov:

  1. vyzerá to absolútne super a ešte k tomu prírodné

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja už bb krem tejto pouzivam dlhšie,veľká spokojnosť

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nielen vyzerá, ale aj je, mám aj bb krém, aj korektor, aj fluid make up, používam ich už tri roky, jednoducho úžasné veci :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fluid sa mi páči najviac a mne osobne práve aj odtieňovo:))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Luci, toho kompaktneho je tam ale malo, či nie? aspon sa mi zda podla obrazku. Fluidny mne osobne nevyhovoval, okrem toho, ze dobre nekryl, aj mi dost mastil plet, tak rozmyslam nad tym kompaktnym make-upom, len neviem, ci sa neminie prilis rychlo:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No na pohlad sa zda, ze nie je vela, ale on sa mina dost pomaly, je lepsie kryci, nez fluidny.

      Odstrániť
    2. tak super, vďaka za odpoveď a aby som nezabudla, prajem krásny a úspešný Nový rok:-))

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)