pondelok 28. októbra 2013

TAG: Spoznaj ma bližšie

zdroj: stereogum.com

Čitatelia (respektíve ich značná časť) majú radi detaily zo súkromia blogeriek. Ja som na také veci skúpa, viem dobre prečo a v zásade to nehodlám meniť. Na druhej strane, sú veci, ktoré považujem za neškodné, tak prečo nie.  Niečo som prednedávnom odhalila v 50tke, dnes si dáme zase takú menšiu sondu do môjho súkromia. Ale odtiaľ-potiaľ - ide takmer výlučne o kozmetické zvyklosti. Celkom sa mi zapáčil tento TAG, videla som ho na nejakom blogu, už ani neviem kde. Tak prosím: 

1. Sú tvoje vlasy od prírody vlnité alebo rovné?
Ani jedno, ani druhé. Moje vlasy sú samostatný živočích. Keď sú mokré, pred rozčesaním majú taký ležérny zvlnený vzhľad, taký beachstyle, ktorý sa mi veľmi páči a uvítala by som ho aj na sucho.  Lenže ako schnú, sú svojou váhou nemilosrdne narovnávané a keď ich nevezmem do parády fénom a ideálne aj guľatou kefou, výsledok je dosť tristný - halda vlasov, každý trčí na inú stranu, jeden prameň rovný, iný zvlnený, no skrátka divá Bára. 

2. Farbíš si vlasy často? Ako často chodíš ku kaderníčke? 
Tak po prvé, chodím ku kaderníkovi (týmto ho pozdravujem, nešťastníka, užije si toho s mojimi vlasmi až až). Momentálne si vlasy farbím už len doma, pretože som vo fáze, kedy si iba dofarbujem odrasty bezamoniakovou farbou. Cca o mesiac plánujem takú väčšiu zmenu, ktorá si bude vyžadovať profi farbenie v salóne (vidím to tak na tri hodiny minimálne a už teraz ma z toho všetko bolí).
Na úpravu strihu a prerieďovanie vlasov inak chodím cca raz za dva mesiace. 

3. Nosíš každý deň rovnaký účes alebo ich striedaš? 
Čo sa týka účesov, je to u mňa strašná nuda. Tým že moje vlasy sú tak ťažko upraviteľné, nosím ich buď voľne rozpustené alebo ich stiahnem do chvosta. Na pol hodinovú rannú úpravu vlasov fakt nemám nervy, ani čas. Na spoločenskú udalosť, keď mám viac času na prípravu, si vlasy natočím kulmou alebo vyžehlím, podľa toho, čo sa hodí k celkovému outfitu. 

4. Robíš si vlastnú manikúru a pedikúru alebo chodíš do salónu?
Takto: u mňa si nejaký nechtový dizajn ani neškrtne. Nechty na rukách mám najradšej krátke, buď úplne bez laku alebo maximálne s nejakým lakom telovej farby. Lakovanie, odlakovanie a medzitým kontrolovanie, v akom sú nechty stave a všetko okolo toho ma neskutočne otravuje a nebaví. Lakujem si len nechty na nohách v sezóne otvorených topánok. Takže moja manikúra je výlučne domáca a pozostáva z pravidelného strihania nechtov a úpravy nechtovej kožičky. Pedikúra, to už je iná vec. Už som viac krát spomínala, že chodidlá si dosť hýčkam a odkedy som objavila rozdiel medzi domácou a profi pedikúrou, salón jednoznačne víťazí. Chodím raz mesačne. V lete si popritom ešte robím takú malú domácu pedi cca raz za týždeň, ale keby bolo na mne, pedikérka má u mňa v byte vlastnú izbu a je k dispozícii na požiadanie. Možno raz. 

5. Ako často meníš laky na nechty? 
Keď treba. Momentálne mám doma 4, málokedy vypotrebujem celú fľaštičku až do dna, väčšinou ich vyhadzujem tak v polovici.

6. Lakuješ si nechty na nohách aj v zime alebo len v lete?
Platí odpoveď č.4

7. Ako dlho sa maluješ? 
V tomto mám značné rezervy. Strašne obdivujem kočky, ktoré sa tip-top namaľujú za 10 minút. Ja to nedokážem. Ak má byť líčenie - hoci aj denné - k mojej spokojnosti, potrebujem 20 minút (keď sa ponáhľam). Keď sa nikam neponáhľam, kľudne to natiahnem aj na 40 minút. 

8. Líčiš najprv oči alebo použiješ najprv kompletný make up? 
Najprv potrebujem dokonalý podklad.

9. Zbieraš make up alebo kupuješ len to, čo potrebuješ? 
Ehm... To, že mám kozmetickú mániu, nebudem zapierať, to rozhodne nie. Ale žeby som kozmetiku nakupovala zo zberateľských dôvodov, to v žiadnom prípade. Naopak. Neznášam hromadenie vecí a keď moje zásoby presiahnu pre mňa únosné miery (ktoré mám nastavené na dosť nízkych množstvách), som z toho nervózna a nemilosrdne to vytriedim a vyhodím/posuniem niekomu inému. 

10. Ako často nosíš umelé riasy? 
Nikdy. A štve ma to, lebo na príležitostné líčenie sa mi to páči, ale dosť sa bojím reakcie mojich citlivých  očí na lepidlo.

11. Líčiš sa každý deň? 
V zásade áno. Nelíčim sa, keď som chorá a nikam nejdem a nelíčim sa, ak viem, že budem plávať.

12. Líčiš sa aj v prípade, ak si celý deň len s rodinou? 
Tak pozor. Rodina nie je žiadne "len". Rodina je najviac, takže sa pre ňu milerada nalíčim :)

13. Vyšla by si niekedy z domu bez make upu? 
Kľudne. Som kozmetická maniačka, ale nie zakomplexovaný psychopat.

14. Koľko drahých výrobkov vlastníš? 
Odkedy som systematicky začala s projektom High End, ich počet sa rapídne zvyšuje. Ak nerátam parfumy (ktoré sú asi najdrahšmi položkami), momentálne to bude tak do 10 kusov luxusnej dekoratívky.

15. Plánuješ denne, čo si oblečieš? 
Moje plánovanie väčšinou pozostáva zo spontánneho rozhodnutia pred skriňou. 

16. Ako často striedaš kabelky? 
Podľa nálady. Najviac ich striedam v lete. V zime si vyberám skôr neutrálne odtiene, ktoré sú dobre kombinovateľné, takže ich nemusím striedať tak často. Ale nepestujem filozofiu jednej kabelky, ktorá sa nosí celý rok ku všetkému. To sa mi nepáči.

17. Kedy vstávaš a kedy chodíš spať? 
Počas pracovného týždňa mi budím zvoní o 5.50. Cez víkend budík nezapínam, ale môj vnútorný budík je za tie roky tak nemilosrdne vycvičený, že sa väčšinou aj tak zobudím najneskôr o pol siedmej :( Snažím sa ísť do postele najneskôr o jedenástej večer.

18. Ako často cvičíš a kedy? 
Túto otázku preskočíme, dobre? 

19. Praváčka alebo ľaváčka? 
Praváčka.

20. Aká si vysoká? 
Veľmi. 180 cm. 

21. Koľkými jazykmi hovoríš? 
Nemám sa čím chváliť. Okrem materinského a samozrejme českého a anglického  mám nejaké základy francúžštiny. 

22. Koľko máš zvierat? 
Zvieratá mám rada, ale vo vlastnom byte už žiadne nechcem. Myslím, že je to pre moje aj pre ich dobro. 

23. Čitaš komentáre na blogu? 
Jasné! 

24. Vedieš si zoznam produktov, ktoré chceš vyskúšať? 
Písomný nie, len taký pomyselný. 

25. Ako si prišla na názov svojho blogu? 
Spontánne. Je za tým aj nejaké to ideové pozadie, ale tým Vás teraz nebudem zaťažovať. 

Lučiak

8 komentárov:

  1. páči sa mi tento tag..celkom som sa pobavila :) ináč aj mne zvoní budík 5:50 presne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 5,50 bleee, to bol môj budíček takmer každé ráno v Košiciach v podnájme... teraz to síce nie je omnoho lepšie- 6,15, ale predsa, tá predstava šestky na začiatku vo mne vzbudzuje dojem, že to nie je zas tak príšerne skoro :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej, taky psychologicky klam...ked sa chcem niekedy vynimocne rozmaznat, nastavim si na 6.05 :D

      Odstrániť
  3. Zavidim... Vstavam o 4.00 kazdy den.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super tag a boze stým stavanim ti to nezavidim teraz stavam po 7:00 a zda sa mi to skoro
    ale pamätam si na časi keď som tiež musela vstavat 5:50 na VS na uzastnu matematicku analýzu :D
    A mám otázočku keď si taka vysoká nosíš podpätky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vies co, podpatky nosim, ale tak maximalne 5-6 cm. Tym, ze na ne nie som zvyknuta tak, ako ine baby, necitim sa v tom konfortne. A uz vobec si neviem predstavit chodzu na 10-12 cm podpatkoch :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)