pondelok 14. októbra 2013

Honeymania

Kozmetiku The Body Shop mám zaradenú v takom zvláštnom šuflíku - mám s ňou spojených kopec nostalgických spomienok na pobyty v UK. Pamätám si, ako som sa vyžívala v návštevách ich predajní, dlho ovoniavala, vyberala a zakaždým som si domov odniesla niečo voňavé (čo v našich končinách nemal každý). Vtedy bolo mojim favoritom všetko s parfumáciou Anaya (pamätá si niekto?). Tohtoročnú novinku - Honeymaniu - som si nechala doniesť z Prahy na blind. V zime mám vôňu medu veľmi rada, kedysi som si obľúbila medový rad od L´Occitane. Honeymania nesklamala. Je to teplá, medovo-jazmínová kompozícia (v oficiálnom popise síce spomínajú "wild flowers", ale to je trošku všeobecný pojem a môj nos jednoznačne cíti jazmín).Celkový dojem z tejto parfumácie je taký, hm, muchlací :) Nie je to síce až také wow, že by som si k telovým produktom túžila zohnať aj toaletku (hoci je k dispozícii), ale aj tak je Honeymania fajn a teším sa, ako mi bude spríjemňovať zimu. 


telové maslo

The Body Shop boduje hlavne ich telovými maslami. Môj posledný favorit z tohto sortimentu bolo telové maslo s Moringou (ale fascinácia ma už prešla - je to podľa mňa typ vône, ktorá Vám skôr či neskôr začne liezť na nervy). Chcem tým povedať, že pár telových masiel TBS mám už odskúšaných a práve preto ma maslo Honeymania trochu sklamalo, čo sa týka efektu na pokožke - je hutné, ale pre mňa málo výživné a roztieranie by tiež mohlo byť jednoduchšie. V tomto ohľade mi maslo Moringa prišlo omnoho príjemnejšie.

Do telového peelingu som zatiaľ ani prst nezapichla. Musím priznať, že nie som žiadna peelingová maniačka - vždy síce v sprche nejaké to telové obrusovadlo mám, ale používam ho naozaj sviatočne, možno tak raz za dva-tri týždne. Sprchujem sa totiž ráno a peelingovanie celého tela ma zdržuje, to si radšej posedím o 5 minút dlhšie pri rannej káve. Uznávam, že ten pocit po dôkladnom zbrúsení je super, ale pri mojej frekvencii peelingovania mi tento kamarát pobudne v kúpeľni veľmi dlho. Sprcháč je sprcháč - čo viac o ňom povedať (presne pre toto som odmietla ponuku recenzovať sprchové gély Radox :) Pekne vonia a pení. That´s all. 

telový peeling

Ešte pár slov k zloženiu - TBS má veľa ľudí v povedomí ako prírodnú kozmetiku, čo je omyl. Značka síce využíva veľa prírodných zložiek, podporuje fair-trade filozofiu a ak ma pamäť neklame, má aj pár vyslovene eco-friendly výrobkov, ale gro produkcie tvoria výrobky so zložením, ktoré teda rozhodne nepatrí do priehradky "bio". Na ilustráciu nám poslúži zloženie telového masla:

telové maslo - detail zloženia

Na druhej strane, who cares? Respektíve, komu na tom záleží a je na zloženie striktne vysadený, ten prejde TBS bez povšimnutia. Ja ako vyznávačka "zlatého stredu" si občas niečím malým a voňavým tejto značky radosť urobím. 

Ovoňali ste už Honeymaniu? Máte pre mňa nejaké tipy na iné kúsky s medovou parfumáciou? 

Lučiak
foto:ja

3 komentáre:

  1. Z Bodyshopu som zatiaľ mala a vlastne aj doposiaľ mám len jedno maslo, ale keďže je v ňom shimmer, nie a nie ho použiť. Ja by som aj celkom bola zvedavá na ich dekoratívku, nájdu sa tam pekné kúsky, ale pravdaže nie u nás, v tomto sme fakt za opicami, koľko skvelých značiek u nás nedostať. A už odmietam kupovať dekoratívku v eshopoch, nikdy netrafím odtiene. Aj ja mám veľmi rada vôňu medu v kozmetike na jeseň a najmä v zime, je taká hrejivá. A pílingy si tiež u mňa veľmi neškrtnú, tiež asi v takej frekvencii, ako u teba. Častejšie sa mi to zdá nepriaznivé pre pokožku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak prave ich dekorativka - z toho, co mam naskusane - ma prilis neoslnila.

      Odstrániť
    2. Fakt? No tak aspoň nemám čo ľutovať. Mne sa páčili najmä odtiene rúžov na pery. Asi je to tak, že kto sa vyzná v telovej kozmetike, nech sa nepúšťa silou mocou do ostatných oblastí, to sa mi potvrdilo už u viacerých značiek. Keď im jedno ide dobre, zákonite už v tom ďalšom nič moc, česť výnimkám.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)