nedeľa 1. septembra 2013

Testujeme: BB Skin Perfecting Cream od Clarins

Viete, že BBčka a ja nerovná sa žiadna veľká láska, ale ak som niektorý určite chcela vyskúšať, bol to tento. Ku značke Clarins mám tak trochu sentimentálno pozitívny vzťah. Veľa vecí z ich sortimentu mi vyhovovalo a stále vyhovuje, takže som aj v prípade BB krému očakávala určitý štandard a kvalitu. Dočkala som sa? 
Nuž, áno aj nie. Zohnala som si set vzoriek v troch odtieňoch. Hoci som ešte trochu opálená, už to nie tá intenzita, ako uprostred leta a hnedá sa z mojej tváre pomaly, ale isto stráca. Takže som začala najsvetlejším odtieňom, aký je k dispozícii - 01 light. Už vo vzorkovníku sa mi zdal o kvapku tmavší, než by sa na najsvetlejší odtieň pre európanky patrilo. Vyskúšala som a ups - Ďalší BB krém, ktorý trpí syndrómom pritmavého najsvetlejšieho odtieňa :( Vzhľadom k jeho intenzite by som ho v pohode zaradila minimálne ako medium. Otestovanie ďalších dvoch momentálne ani neprichádza do úvahy. Predpokladám, že už s tým prostredným by som vyzerala naozaj komicky. Aj light je na mojej tvári tesne na hranici medzi "ešte ok" a "už cez čiaru". 





Takže logicky som ho už po tomto zistení diskvalifikovala z môjho pomyselného wishlistu. No, škoda ho, lebo odhliadnuc od toho odtieňového fail-u vôbec nie je zlý: pomerne hustý a krémový, ale dobre sa rozotiera. S pleťou pekne splynie. Krytie by som - s prihliadnutím k tomu, že sa bavíme o BB krémoch -  označila ako vyššie stredné. A čo je veľmi pozitívne, napriek krémovej konzistencii mi nemastil T zónu. Výdrž bola adekvátna typu produktu. Je tu ale jedna podstatná vec, ktorá sa týka parfumácie. Pre mňa je rušivá. Asi si poviete, že som na hlavu, ale cítim v nej niečo cibuľové ( a s cibuľou sa ja ani trochu nekamarátim...no a už vôbec nie v kozmetike). Možno je to len nejaká abnormalita v mojom čuchovom aparáte, takže ak ho máte vyskúšaný, celkom by ma zaujímalo, či v ňom tiež necítite niečo podozrivé :)

Čo k tomu dodať - pre mňa sklamanie a nepochopiteľný krok (ďalšieho) výrobcu. Robiť takto intenzívne odtiene vo verzii light je podľa mňa úplne mimo. 

Lučiak
foto:ja

5 komentárov:

  1. ten tester vyzerá tak "farmaceuticky". ako blister s tabletkami :)
    no a čo dodať k tým "lajtkám". už asi len tri bodky, lebo to nemá zmysel, stále sa opakovať, že BB nekórejského pôvodu sú poväčšine asi z afriky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, to ma v pozitivnom zmysle dostalo, paci s ami to :)

      Odstrániť
  2. cibula? :D inac mne ne-azijske BBcka pridu dost tmave, aj najsvetlejsie odtiene :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no predstav si, neviem, ako je to mozne, ale cibula :)

      Odstrániť
  3. ja som kdesi citala o tom najbledsom, ze je dost tmavy, takze ani v obchode som sa ani nepokusala zistovat to..

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)