pondelok 21. januára 2013

Testujeme: zmäkčujúci krém Cutis

produkt do recenzie venoval e shop navratkprirode.sk


Dnes jeden zaujímavý produkt, pri ktorom by mali spozornieť hlavne tie z Vás, ktoré sa radi staráte o svoje labky :) 

Čo to je?
Cutis je krém na ošetrovanie pokožky, ktorá ma tendencie k hrubnutiu a tvrdnutiu. Preložené do ľudskej reči, napríklad na namáhaných častiach chodidiel, na lakťoch, kolenách a podobne. Máte na tele také miesta? Ja áno. Konkrétne tie chodidlá, ešte konkrétnejšie prsty. Problém je v tom, že som po otcovi zdedila istý špecifický tvar prstov na nohe - ide o tzv. kladivkové prsty, to znamená, že nie sú rovné, ale akoby ohnuté. A tým dochádza k namáhaniu ich kĺbov v topánkach, čo vedie práve k tomu spomínanému hrubnutiu kože na týchto miestach. Foto vlastných nôh Vám sem dávať nebudem, ale pre ilustráciu, kladivkové prsty vyzerajú v praxi takto:

http://www.symbinatur.com


Nemám síce extrémnu formu tohto defektu, skôr takú miernejšiu, ale problémy s tým spojené mi aj tak dosť strpčujú život. Napríklad tým, že si na nohy nemôžem dať len tak hocičo, čo sa mi páči, ale len nejaký kompromis medzi mojimi estetickými nárokmi a pohodlím pre moje prsty. No čo už, sú aj horšie veci na svete... Veľmi podstatná vec okrem pohodlných (ideálne kožených) topánok je aj správna starostlivosť. Na prvom mieste je jednoznačne pravidelná a podľa možností odborne urobená pedikúra. A v rámci domácej starostlivosti sú super pomocou práve zmäkčujúce krémy. 

Ako to funguje? 


Väčšina zmäkčujúcich krémov používa ako hlavnú účinnú látku kyselinu salicylovú. Cutis ju v zložení nemá, zato tam má inú zaujímavú látku: cetaceum, čo je vorvanina - jemný tuk z dutín lebečných kostí niektorých druhov velrýb (eventuelne delfínov). Takže, všetci vegáni a militantní ochrancovia zvierat v tomto momente zhnusene kliknú na červené xko v pravom hornom rohu a ja im to vôbec nebudem mať za zlé. Ostatní, ktorým prítomnosť vorvaniny v kozmetike nespôsobuje morálny problém, môžu pokračovať. Okrem vorvaniny obsahuje Cutis už len bežné kozmetické zložky - vazelínu, demineralizovanú vodu, emulgátor atď. Konzistencia je veľmi hutná, farba biela. Na pohľad ako stužený tuk, ale toto sa neroztápa. Použitie je jednoduché: v hrubšej vrstve nanesiete na postihnuté miesta, necháte pôsobiť cca 20 minút a potom zbytky odstránite, napríklad papierovými vreckovkami. Pôsobenie môžete zefektívniť aj obalením do potravinovej fólie, ale to ja nerobím. Podotýkam, že dôležitá je hlavne pravidelnosť - podľa mňa ideálne tak 2x do týždňa. Potom Cutis naozaj pomáha. Pedikúru síce nenahradí, ale podstatne pomáha v pohode prechodiť čas medzi jej dvoma návštevami. 

100 ml balenie kúpite v e shope za 9,35 Eur a vydrží (pri pravidelnom používaní dvakrát do týždňa) cca mesiac až dva. 

Využili by ste ho? 

Lučiak
foto:ja



3 komentáre:

  1. to si píš, že by som využila. ja mám vybočené palce na nohách a tie mi tlačia na prsty a tiež sa mi na nich tvorí z času na čas taká hrubá koža. z neznámych príčin mi normálne zmäkčujúce krémy na nohy na toto nezaberajú. žeby tento?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kiúpila by osm ho mamke zaujalo ma to zloženie že sú tam tie kosti ;)


    P.S.:je u mňa GA alias pozvánka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tohle vypadá skvěle! Já bych to sice asi moc nevyužila, ale moje mamka na 100%:) Super tip:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)