sobota 10. novembra 2012

Testujeme korektory

Ahoj! 


V poslednej dobe riešim problém s názvom "ideálny korektor". Skončil mi totiž môj najobľúbenejší, ktorý je súčasťou balenia kaviárového make upu od Dermacolu. Perfektne mi vyhovoval, pretože mal všetko, čo od dobrého korektoru očakávam: odtieň, ktorý mi dokonale sadol (03 Nude), krémovú konzistenciu a výborné krytie. A ja mám problém... ten korektor sa totiž nepredáva samostatne a samotný make up mi nevyhovuje vôbec :( Keby som mala zostaviť rebríček make upov, ktoré najviac zvýrazňujú vrásky, bol by určite na popredných priečkach... A uznajte, že kúpiť si nové balenie za 13 Eur len kvoli tomu korektoru, to ma teda vôbec neoslovuje :( Takže čo s tým...Hľadá adekvátnu náhradu. A tak som si postupne kúpila niekoľko nových korektorov a dnes Vám prezradím, čo sú zač.

Najprv do mojej zbierky pribudol Master Touch od Max Factor v odtieni Beige 309. V obchode to vyzeralo ideálne, doma som zistila, že je pritmavý :( Krycia schopnosť nie je najhoršia, ale čo z toho, keď to v konečnom dôsledku nevyzerá dobre. Takže ho používam len na pleť a čas sa mi kráti, pretože čoskoro už definitívne vyblednem a potom ho môžem akurát tak odložiť na nasledujúce leto. Čo z toho vyplýva? Misia nesplnená :(

Za ním nasledoval krémový korektor Alverde. A zasa rovnaký problém - odtieň ( 20 Ivory)  sa v predajni javil super, po nanesení je ale úplne o inom. Tentokrát podstatne svetlejší, než potrebujem. Do pekla s neónmi!  Ďalšia vec, ktorá sa mi príliš nepozdáva je, že je dosť suchý a trochu ťažšie sa rozotiera. Krytie je inak fajn, len tá farba... vyzerám s ním ako po celodennom slnení tváre v okuliaroch. Čiže dosť blbo :/. Ďalší fail...

hore Master touch, dolu Alverde. A ja potrebujem presne "niečo medzi tým".
Medzičasom som si na ebay kúpila paletku korektorov Technic. Stojí smiešne peniaze, takže som si povedala čert to ber, keď nebude dobrá, aspoň to nebude tak bolieť... Ale nas...hnevaná som aj tak! Toto sú asi také korektory, ako je BB od Dermacolu BB krémom...(tým chcem povedať, že je hrozný. Dokonca tak hrozný, že nemám chuť naňho písať recenziu). Sú to normálne pigmentované rozjasňovače a basta! Veď posúďte samé:


Vidíte niečo? Ak to, čo ja, tak sú tam nejaké farebné šmuhy (akože swatche) s jemne trblietavým efektom. To je presne to, čo tieto "korektory" dokážu. A viac ani náhodou. Krytie veškeré žádné, ani keby ste naniesli 5 vrstiev. 


 ´
Úplne som nepochopila ani tie dva priložené penové aplikátory. OK, tento produkt je skrátka z kategórie surealizmus. A ja rozmýšľam, čo s ním mám akože teraz robiť. Mám si s ním rozjasňovať vybrané miesta na tvári a každé ráno budem losovať, či budem mať pod obočím trblietavú žltú, zelenú alebo ružovú, hm? Čo ja viem, poznám aj lepšie spoločenské hry... 

No skrátka, som tam, kde som bola. Teda úplne na začiatku. Smutne pozerám na môj spotrebovaný kaviárový korektor a čakám na osvietenie. Ak sa Vám chce, bola by som Vám nesmierne vďačná za pomoc... Moje kritériá na ideálny korektor sú:

- musí byť krémový
- musí sa dobre roztierať
- nesmie zaliezať do vrások
- musí výborne kryť
- musí mať odtieň, ktorý mi sadne (zlatobéžová)
- nedám zaňho viac, ako 12 Eur. 

Tak, a teraz buďte múdre a raďte! Vopred ďakujem :)

Lučiak
foto: ja

34 komentárov:

  1. já ideální korektor ještě nenašla :D
    naštěstí to nepoužívám:) jen vyjímečně

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jé, to je hezký článek. Pro mně něco úplně nového, korektory nepoužívám, ale když vidím, jak se na každé druhé fotce lesknu, tak bych i měla...:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. od catrice ta paletka je fajn aj essence v tube ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nad tou som uz uvazovala...ale z tych odtienov by som realne pozila max. dva...no uvidime

      Odstrániť
  4. já ti asi moc neporadím. měla jsem ten alverde, odstín mi vyhovoval, jen bohužel na obličeji málo vydržel, ale zase přišel mi dostatečně krémový, ale málo krycí. z čehož plyne, že naše požadavky na korektory jsou různé.

    doporučila bych ti the balm time balm concealer, ale ten je ještě sušší než od alverde, takže spíš ti tento nedoporučuji. a pod oči doporučuji elizabeth arden klikací pero...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne jedna známa kozmetička povedala, že miesto korektoru používa make up Pan Stik od Max Factor. Majú viac odtieňov, tak skús v drogérke kuknúť...
    A od Dermacolu nemajú nejaký korektor, čo je podobný tomu, čo je súčasťou toho makeupu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo, panstick je ako korektor dobre vyuzitelny, akurat pod oci by som ho nedavala, lebo by mohol vysusovat.

      Odstrániť
  6. mne vyhovuje affitone od maybelline:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. já mám korektor od Dr. hauschka a jsem s ním naprosto spokojená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ked este niekde vymaknes Sans Soucis vypredaj v starych baleniach, tak vyborny korektor za babku (3€) je ten v tucnej ceruzke...inak doublewear od EL, ale to sa ti asi nevlezie do limitu...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. A co zkusit Dermacol Make-Up Cover? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hm, toho sa obavam, ako by reagovala plet pod ocami...

      Odstrániť
  10. ja som si na aukro vydražila korektor Collistar za 6€ aj s poštovným(od predávajúcej, ktorá je naozaj seriózna) a som maximálne spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Bourjois healthy mix pod oči zn. ideál, doporučuji!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. najlepší je YSL touch eclat, ale cenovo je to o uplne niečom inom než ty hladáš.stojí okolo 27 €,ale nasla som ho v parfumerii v jednom sete kde bolo aj miniodlicovadlo a maskara cena bola okolo 38 €.co ja viem popraj si na Vianoce,ja si myslim,že lepší korektor ako je tento ešte nevyrobili.Na nete je naň vela recenzii,urcite mozes aspon zistit ci by vyhovoval tvojim kritériam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dik za doporucenie, ale ja uprimne nechapem, preco je tento "korektor" tolko ospevovany, mala som ho uz davnejsie a je to uplne mimo toho, co potrebujem, teraz bez ohladu na cenu.

      Odstrániť
  13. Touch eclat nie je korektor ale rozjasňovač, aj keď sa predáva pod označením concealer. Mám ho a rozhodne nie je určený na prekrytie tmavých kruhov pod očami či iných problémových drobností na pleti, len na rozjasnenie. Najlepší, korektor, aký som kedy mala je Lancome. Tiež asi mimo limit :o(

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ten korektor od Dermacolu je fantasticky!!! Šetrím ho ako sa len dá :D Ale zatiaľ najlepšie korektory ktoré sme vyskúšali sú také kelímkové od NYXu. Stoja asi 5 eur, ale treba počítať s poštovným. My sme ich objednávali zo cherryculture.com, ale mohli by sa dať zohnať aj na nejakých česko-slovenských eshopoch. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je skvely, ze? :)
      Fiha, o tych kelimkovych nic neviem, idem to hned preskumat. Dik za tip!

      Odstrániť
  15. bourjois healthy mix,, veľmi dobrý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. podla mna su to rozjasnovace, nie korektory:DD, aspon to som si pomyslela, ked som videla swatche, ja som tiez este ten svoj pravy korektor nenasla, ale keby si na nejaky dobry zmyslim, spomeniem si na teba:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. U mna jednoznacne vedie Laura Mercier, Secret Camouflage, takisto vlastnim aj Concealer. Tieto vyrobky su vo vyssej cenovej hladine, ale urcite sa oplati investovat. Nic lepsie som v zivote nemala a to neprehanam. Krasne kryje, rozjasni, plet vyzera hladucka, zjednotena... Na bezny den si nedavam ani makeup, len primer a Lauru.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ahoj,
    neviem ci je to este aktualne,ale ja som vyskusala uz x korektorov,drahsie,lacnejsie,extra drahe a potom mi moja kamaratka vizazistka odporucila korektor od artdeca,nie camoufladge,ale taky korektor v pere so stetcekom na konci,je uzasny,krasne kryje,nerobi vrasky,maju rozne odtiene a cenovo dostupny,stoji okolo 15 eur.
    Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Za mňa odporúčam na rozjasnenie L'oreal Touche Magique (dupe YSL) a ako korektor pod to buď Collection 2000 Long Lasting alebo novinku od e.l.f. extra covering concealer (alebo tak niečo), ten ma prekvapil neskutočne, za málo peňazí skutočne fajn korektor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ja som mala korektor master touch a nebola to žiadna sláva, vysušil mi pleť, mala som z neho dosť veľké fľaky, potom som išla ku kozmetičke a tá mi ho vylúčila. Kázala mi používať len make- up, práve používam tekutý make- up z od Avonu a som s ním celkovo spokojná, príjemne roztierateľný, jemný a super vyživuje vašu pleť. :) môžem vrelo odporúčať.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Mozem odporucit Cartice korektory a Camouflage, vela som od toho necakala, ale prijemne prekvapili

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Minule som citala recenziu o kremovom korektore od catrice.. Tejto znacke som nikdy moc nedoverovala aleako som citala recenziu na ich korektor hned som si ho musela kupit a musim povedat ze je skvely :) vyborne kryje ze prekryje aj kruhy :) je kremovy a vola sa CAMOUFLAGE CREAM, ja mam odtien 030 Rosy Beige myslim ze najtmavsi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Jednoznačne Camouflage od Artdeca. Moje kruhy pod očami su fenomenálne, avsak s týmto sa má aspoň deti nelakaju ;) najlepšie krytie aké som kedy našla, a nehladala som krátko ani jednoducho :) vrelo odporúčam

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Mne ten korektor Alverde vyhovuje. Ja mam O1 lebo mam svetlu pleť. Sice je suchy ale dobrí :) A dokonca mi zakryl aj žilky a červene stopy. Každý ma ine poziadavky ale mne vyhovuje ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Ja mám veľmi obľúbený tento korektor https://www.notino.sk/gamarde/corrective-care/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)