nedeľa 4. novembra 2012

Ako vonia moja jeseň :)

Jeseň má veľa vôní. Tých prirodzených, naturálnych, ale aj takých, ktoré si do nášho života dodávame z túžby voňať krajšie a inak, než ostatní. Toto sú moji parfumoví favoriti tohtoročnej jesene:



zhora:

Van Cleef & Arpels: Murmure
Vôňa z roku 2002, takže žiadna novinka :) A je čoraz ťažšie ju niekde zohnať :( Dominantou je jasmín. Koncentrovaný jasmín v hlavnej úlohe nesedí každému. Tento je naviac trochu zadymený ( i keď v zložení vône kadidlo nenájdete). V lete by som ju určite nosiť nemohla, na jeseň je ako teplý, kvetinovo drevitý závoj. Veľmi upokojujúca. 

Dior: Addict Eau Fraiche 2012
 Toto nie je "typicky jesenná vôňa", je naozaj univerzálne nositeľná po celý rok. Ak poznáte klasický Addict (ktorý je pre mňa too much) a Addict 2 (ktorý je zasa too little :), toto je taký pokus o kompromis, ktorý sa ale predsa len viac prikláňa k dvojkovému Addictu. Viac sa mi páčila staršia edícia, ale aj táto najnovšia je príjemná. Ľahké citrusy, trochu ovocia a jemné kvietky. Ružový flakón napovie :)

Fendi:  Theorema Esprit d´Ete
Opäť žiadna novinka, na trh prišla v roku 1999. Odľahčená verzia pôvodnej Theoremy, čo je krásna orientálka, na ktorú mám ešte pár rokov čas (ak sa mi ale potom ešte podarí niekde zohnať flakón, keďže výroba bola ukončená). Hoci je oficiálne "letná", mne sa viac páči práve teraz, je krásne hrejivá a pritom jemná. 

Elemis: Parfum Exotic
Toto je moje eso v rukáve :) Nádherne podmanivá a temná, tajomná... Takmer nikto ju u nás nepozná a nenosí, ale každý chce vedieť "čo tu tak zvláštne vonia?" :) 

YSL: Opium Eau d´Ete
Ďalšia letná edícia, ale kto pozná Opium vie, že v jeho prípade ani letné verzie nie sú klasickými letničkami :) 
Aj túto je čoraz ťažšie zohnať, preto mám momentálne len odstrek. Používam ju skôr príležitostne a pretože má skvelú výdrž, aj tento malý flakónik vydrží dlho.


Poznáte niektorú z týchto vôní? Ktorá je tá Vaša  NAJ jesenná?

Lučiak
foto: ja

16 komentárov:

  1. můj podzim voní deštěm, nebo kokosem :)
    všechny tvé vůně mají krásné obaly

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jesenná je Vol de Nuit, Bois d'Armenie, Jersey (ta je vlastně celoroční) a právě zmiňovaná Theorema, jenže už mám jen miniaturu. Nu což, vyvoním a budu mít na ni hezké vzpomínky. Tu limitku Esprit d'Ete jsem neměla zatím možnost vyzkoušet. A jak to tak vypadá už asi ani mít nebudu.
    Hezký článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mily/a luciak, milujem tvoje posty o voniach, pokojne by si mohla zvysit ich intenzitu;) citit z nich zanietenie a vasen a to sa mi nesmierne paci :) sem-tam behnem na arom.cz, ale asi nemam natolko vyvivinuty cuch, pretoze mi staci jedna toaletka :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka :)
      Poviem ti, ze ak ti staci jedna, si v podstate stastna zena :)

      Odstrániť
  4. o elemis som ozaj nikdy nepočula. z tvojho výberu by som zvládla nosiť asi jedine diora :D aj keď, človek nikdy nevie. chute sa mi za posledný rok zmenili o 180°, možno aj s vôňami to tak onedlho bude.
    moja jeseň teraz vonia lady gagou (na prvýkrát ma z nej bolela hlava, teraz zvládnem aj tri "streky" :D ale nie je to to pravé orechové) a klasicky lanvinom- marry me alebo eclat d'arpege. ale pomaly začínam zamieňať sa chopard- wish alebo prada- infusion d'iris, tie sa mi báječne hodia na chladné obdobie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lady Gaga - ja som mala k tej voni hrozive ocakavania, myslela som si, ze to bude nieco nepredychatelne, ale uplne ma sokovalo, ake je to neskodne :) Ale ma podla mna strasne slabu vydrz.
      Marry Me som uz tiez mala, ale velmi skoro isla prec - prisla mi prilis cukrikova. Eclat d´Arpege v ziadnom pripade :) Posledne dve co menujes by som zniesla najviac.

      Odstrániť
  5. mne tiez nestaci jedna, som "nevernica":)) malokedy si kupim jednu vonu viac ako dvakrat. priznam sa, ze nepoznam ani jednu z tvojich oblubencov, moji favoriti na jesen su CK Be a Bvlgari Au the blanc, ale najnovsie poskulujem po Bottega Veneta, musim ju ale najprv odskusat na pokozke, pretoze zatial som ju vonala len v casopise a nebola by som ani trochu prekvapena, keby na mne nevonala, doteraz takmer vsetko, co ma strasne uchvatilo na papieri, si s mojou pokozkou "nesadlo". :-( vacsinou mam rada vone, ktore nie su klasicky zenske, asi tym to bude:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ved vidim, ze tvoji oblubenci su skoro az unisex, ziadne sladke kvetinove naloze :) A Bottega je vseobecne dos oblubena, i ked na kazdom sa rozlozi trochu inak.

      Odstrániť
  6. no, uvidim, ako sa rozlozi na mne, ale pevne verim, ze sa z nej nestane masovka typu light blue alebo chloe chloe:-/ . no a po nedavno citanom clanku o "dvornom" vonavkarovi pre Hermes som schvalne nepouzila vyraz unisex, hoci som tie moje vone dovtedy tak nazyvala. ohradil sa totiz (nakolko hermes ma dost voni prave tohto typu) vraj nema rad oznacenie unisex vona, pretoze mu to pripada ako nieco bezpohlavne, vraj vacsina voni sa (presne ako pises) rozlozi na kazdom inak a preto nie je nic vynimocne, ak zena nosi parfum urceny muzom alebo aj naopak. na zaciatku, ked navrhol 1. vonu pre Hermes, distributori nevedeli, do akeho oddelenia ju zaradit, ci medzi damy alebo panov, tak im vravel, nech ju umiestnia do stredu:-)) a vraj sa kazdy rozhodne, ci mu sadne, alebo nie. zaujimave hm, hm..:-)) no, takze som si povedala, ze ja teda ziadny bezpohlavny unisex jedinec nie som, tak si kludne budem kupovat co sa mi lubi aj nadalej. mimochodom, uz som nosila aj panskeho beckhama intimately night for him a nikoho by ani nenapadlo, ze je to panska vona, pšššššt:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasne...ja napriklad vo vseobecnosti prilis neholdujem tym tzv. unisex vonam, i ked uznavam, ze mnohe su velmi pekne, len ja na sebe nechcem citit tony, ktore su skor panskeho razu, vadi mi to. Ale napriklad taka panska Obsession Night, to je podla mna vona, ktoru v pohode unosi aj zena.

      Odstrániť
  7. Ja mam rada stale rovnake vone, kompenzujem si to potom sprchacmi a telovymi mliekami a maslami :D Ale tak, moj tajny sen je vlastnit jednu vonu od Annick Goutal :) Dufam ze som to dobre napisala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moje jesenné top sú Guess- Seductive, Bottega veneta, Roberto Cavalli- Roberto Cavalli a Gucci- Guilty. V lete by mi z nich bolo nevoľno, na jeseň a v zime ma naopak doslova zahrejú.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Do exterieru jednoznacne Coco...no a do interierov mi teraz rezu muskove vone...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. zajímavé tipy, určitě se po něčem kouknu. můj podzim je zatím ve znamení Cerruti 1881 :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)