streda 10. októbra 2012

Milujem spamy. Kto ešte?

Ahojte! 

Dnes na úplne nekozmetickú nôtu :) Pred chvíľou som opäť raz čistila spamový priečinok mailovej schránky a nedá mi nepodeliť sa o niekoľko skvostov, ktoré pred pár minútami navždy opustili svet  môjho g-mailu :)

Začneme mailami, ktoré nachádzam v schránke asi najčastejšie. Súkromne ich volám "africké kydy". Nasleduje vzorová ukážka, píše mi Dr.Kabo Uago z Ouagadougou (krátené):

Dear Friend,
I am the head of Accounts and Audit Department of Bank of Africa, Ouagadougou . I decided to contact you after a careful thought that you may be capable of handling this business transaction which I explained below;
In my department, I discovered an abandoned sum of $13.5m US dollars (Thirteen million, five hundred thousand US dollars). In an account that belongs to one of our foreign customer who died along with his entire family in 2005 in a plane crash...
I agree that 35% of this money will be for you as foreign partner, in respect to the provision of a foreign account, 10 % will be set aside for expenses incurred during the business and 55% would be for me . There after I will visit your country for disbursement according to the percentages indicated...
I expect that you contact me immediately as soon as you receive this letter, and send me your personal data including your international passport before i send you the full details for continuation of this transaction.

Hoping to hear from you immediately.

Yours faithfully,
Dr.Kabo Uago
Accounts & Audit Department,
Bank of Africa .

alebo:

Take care of this money

I write you this massage with tears and sorrow. My name is mrs.polin Mathias i am from (USA) resident and company in Burkina Faso west Africa as a business woman dealing with gold and diamond export, but for some years now i have been suffering from ovarian cancer disease,i have business to give you once i hear from you.

Mrs. Polin Mathias



...a ja, sprostaňa, som to vymazala. Takže sa už nikdy nezapojím do biznisu za 13 a pol milióna dolárov a neprevezmem agendu úbohej Polin, sužovanej rakovinou ovárií. 

Celkovo, výskyt rakoviny v afrických krajinách je v poslednej dobe alarmujúci. Týždenne mi príde asi tak 5 spamov od občanov tohto kontimentu, ktorí s ňou bojujú a svoju ťaživú životnú situáciu riešia tak, že píšu maily neznámym Európanom (with heavy tears in their eyes). 

Čo s tým? Netuším. Na začiatok asi pravidelne čistiť mailovú schránku. 


Moju najobľúbenejšiu kategóriu spamov ale tvoria maily, ktoré vypľul google translate. Texty preložené pomocou tohto skvelého nástroja milujem. Tie bizarné slovné spojenia sa nedajú vymyslieť, to dokáže iba G.T... Aktuálne ma potešil tento: 

ahoj
Mé jméno je Miriam, videl jsem váš profil dnes a stal se zájem o vás, budu také rád, aby vedeli, že více, a chci vám poslat e-mail na moji e-mailovou adresu, takže mohu dát muj obrázek, abyste vedeli, na koho i am.I, že mužeme prejít od tady! Cekám na váš e-mail, protože jsem neco Vere duležitého ríct. (Vzpomente si na dálku nebo barva není záležitost, ale láska hodne vecech v živote)
Díky S pozdravem v lásce,
Miriam

Takže "barva není záležitosť, ale láska hodne vecech v živote". Čím dlhšie nad tým uvažujem, tým viac mi to dáva zmysel. Asi nejaký koan...
Majte pekný týždeň, ja idem spomínať na diaľku ;)

Lučiak

P.S. Za to, že som bezcitná mrcha a uťahujem si z neznámych afrických obetí rakoviny, mi blogger takto dokatoval pozadie príspevku (a za ten svet to neviem dať preč). Život je sviňa.



18 komentárov:

  1. with heavy tears in my eyes , ale od smiechu, som to docitala....zasluzis medailu za to, ze tieto spamy citas, ja to hned mazem .... :)

    inak velmi pekny blog, chodim sem skoro denne
    Ata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, kde si tu medailu mozem vyzdvihnut?

      Odstrániť
    2. kupim "kulaty susenky" a vzpomenem si na dalku :D

      Odstrániť
  2. :D no bomba. ja tieto maily ani nečítam ale rovno mažem. takže som rada, že si mi ukázala, o aké skvosty som prišla :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru veru, nabuduce si ich aj ty precitaj, predtym ako ich neuvazene zmazes...

      Odstrániť
  3. ...ja som si tiež pár prečítala...a presne také tie, že čítali môj profil a bla, bla...alebo ešte lepšie, že má chcú folowovať :-D...no sledovať ale neviem kde a cez čo, alebo mi chodí nejaký horoskop stále a reklamy na viagru :-D...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no vidis. Mne chodi relama na zoloft. Darmo, poznaju ma :)))

      Odstrániť
  4. Haha, tak africké kydy mě dostaly:D Mně chodí to samé, ale už je ani nečtu..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No to jsem se nasmála:-). Mě tyhle zprávy bere SPAM okamžitě, takže se nad nima vlastně ani nemám možnost moc pobavit:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tohle je opravdu usmevny, ale proad to samy an jedno brdo a uprimne by me zajimalo, jestli na to vubec nekdo nekdy naletel :-) Jinak ja se bavim nad spamy, ktere nam chodi do prace do takoveho toho info email boxu - ted to je sama reklama na viagru s titulkem : Upgrade your sausage to bratwurst! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by ma tiez zaujimalo, ci na to niekto reaguje...a dokonca posiela cislo pasu a pod.
      Tak uprade your sausage, jo? To budem doma pouzivat :)

      Odstrániť
  7. ja som o tych africanoch raz videla dokument v telke a fakt su tupci, co im na to skocia - normalne to tam je ako mafia a vsetci chudobni sa k tomu chcu pridat, lebo sa tam tocia prachy.. :( a tie maily mi chodia tiez furt, ani ich radsej neotvaram, keby to bol nahodou daky virus..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. už to ani nečítam, ale bavievala som sa na nich vcelku dobre :) zoznamovania, "africké kydy", aj pár obchodných spoluprác mi takto prišlo, napríklad na obchodovanie s čokoládou a pod :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. No, ja mam asi smolu, ziadne miliony mi neponukaju, zato dostavam pravidelne ponuky na pripravky zvacsujuce penis...ako vedia, ze ziaden nemam?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. joj, ja sa na nich strašne bavím... :)
    od afrických, cez tie s láskou, potom jedny o power of god až po zväčšovače penisu...
    čo to musí byť za dilino, kto na toto naletí... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja som vraj vyhrala v španielskej lotérii 13 miliónov dolárov :-D no neuver tomu! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Skvelý článok, ďakujem za jeho uverejnenie toto som dnes potrebovala :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)