sobota 15. septembra 2012

Requiem for the Summer

Prajem pekný víkend. 

Dnešným postom sa symbolicky rozlúčim s letom. Vybrala som kúsky, ktoré som počas letných mesiacov používala naozaj najčastejšie. Poviem Vám prečo a či ich vo svojej kozmetickej výbave ponechám alebo vymením za iné. Prakticky všetky z nich som už na blogu recenzovala, takže budem stručná. Ak chcete vedieť viac, kliknite na odkaz. 



Najprv starostlivosť o telo:

suchý olej od Roger & Gallet. Krásne vonia, pokožku pekne zvláčni. Určite dopoužívam počas jesene. 

- samoopaľovacie mlieko od Avonu. V lete svoju funkciu splnil, teraz tak nejak stráca význam :)

- dámska pena na holenie Balea s vôňou citrónových sušienok. Je fajn, ale išlo zrejme len o letnú edíciu, takže čoskoro ju už asi v DM nenájdem. Očakávam novú á la pečené gaštany :)

maslo na chodidlá Alverde. Budem si ho kupovať, kým ho budú vyrábať :) Je výborné. 

- vôňa Oui od Lancome. Asi môj najpoužívanejší letný parfum. Aj keď je univerzálna, teraz poputuje do tmavej zásuvky. V zime mám rada orientálne vône. 

Tvár: 

čistiace mlieko Nobilis Tilia. Môžem používať celoročne a aj budem.

- jemný odličovač očí Dermacol Sensitive. Bol fajn a teoreticky by som si ho mohla kúpiť znova, ale budem skúšať ďalej. Keby niečo, ostáva v zálohe. 

- BB krém od Bielendy. Obľúbila som si ho. Keďže nie som BB expert, je možné, že na svete sú iné a lepšie, ale mne vyhovuje. Hlavne ráno, keď sa naozaj ponáhľam. Myslím, že ho pokojne budem používať aj na jeseň. 

Make up:

Teint Miracle od Lancome, stále môj najpoužívanejší make up. Je to už moje tretie balenie a pomaly mi končí. Rada by som vyskúšala niečo nové, zatiaľ som sa definitívne nerozhodla čo, tak uvidíme. 


- moje dva momentálne najobľúbenejšie rúže: Maybelline a Essence. Maybelline mi už končí a tak trochu chytám paniku, pretože tento odtieň už nie je v ponuke...zatiaľ najpodobnejší, ktorý som našla je od Gabrielly Salvete. Ešte som ho nekúpila, ale ten čas sa neúprosne blíži :) Rúž od Essence je o čosi tmavší, je to niečo na štýl Lip Butter, teda rúž aj balzam v jednom. Oba odtiene  sú použiteľné po celý rok.


- maskary Wonder Lash Intense a MUA Extreme Curl. Obe mi vyhovujú a najviac ich mám rada za to, že obe stoja pár Eur. 


- bronzer/rozjasňovač Douglas. Kúpila som ho až koncom augusta, ale je to typicky letný produkt. Univerzálne použitelný ako bronzer, rozjasňovač aj očné tiene. Mám rada jednoduchosť, nude odtiene a preto mi vyhovuje. V zime ho využijem zrejme len na oči. 

- koralové duo - MUA Lip Boom a môj naobľúbenejší letný lak od She. Oboje putuje teraz do šuflíka. Koralovú mám beznádejne spojenú s letom.



a na záver Vlasy:

- tónovací kondicionér Elvive pre brunety. Rada by som ho používala aj naďalej, bohužiaľ je už prakticky nezohnateľný. V zálohe ešte mám nejaké alternatívy, našťastie. 

A čo Vy? Už ste urobili kozmetickú revíziu? 

Lučiak
foto:ja


11 komentárov:

  1. Růž s balzámem v jednom, to považuju za nejlepší výdobytek moderní doby:-). Jinak se mi ale líbí celé Tvé kosmetické náčiní...:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tej peny na holenie je aj mne ľúto, mne sa dokonca minula extrémne rýchlo- zrejme som ju nepoužívala len ja :D

    viem že ty si taký maniačik na oleje, tak by mi bodla tvoja odpoveď na otázku- ktorý z nich by aspoň trochu pomohol mojim desne rýchlo sa štiepiacim a lámacím vlasom? ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no o tej pene mi nieco hovor... u nas v sprche tiez mizla extremne rychlo...cize, evidentne vyhovuje aj muzom :)

      K tym olejom... na tie stiepiace konce podla mna nepomaha prakticky nic ine, len pravidelne zastrihavat...ale kvalitne zastrihavat. Ja s tym mam problem tiez a ziaden z tych "zazrakov na rozstiepene konceky" mi nikdy nepomohol...

      K lamavosti - a cim sa ceses?

      Odstrániť
    2. najredším hrebeňom, aký som zohnala.. neviem teraz, či je to dobré alebo nie :D ale štve ma, že ani nie 3 týždne po strihaní sú moje končeky ešte horšie, než boli a isto to nie je nožnicami, lebo sestra a mama majú vlasy v pohode

      Odstrániť
    3. lebo ja, odkedy som presla na Tangle Teezer, lamavost vlasov sa naoyaj vyrazne zlepsila. Prakticky sa mi nelamu vobec, ostal uz len problem s koncekmi. Ale ked pravidelne podstrihavam, je to ok.

      Odstrániť
    4. Ahojky nina,

      skúsim poradiť k tým vláskom. Nie som odborníčka na vlasy, iba obyčajná učiteľka na strednej škole, kde máme aj kaderníkov. Dlhoročným pozorovaním ich práce a experimentovaním s vlastnými vlasmi som prišla zatiaľ na celkom účinnú kombináciu. Kým ešte pred rokom som si musela zničené konce (fénovanie, denné žehlenie) zastrihávať každý mesiac, tento rok som to (zrejme aj vďaka kozmetike) natiahla na 4 mesiace bez potreby strihania!!! :D
      Už som tu niekde písala o tom, že som fanynka (skutočne nie propagátorka) značky Kerastase. Začala som používať šampóny od nich, taktiež olejček s názvom Fluid KÉRASTASE NUTRITIVE Oleo Relax Fluide (pred každou tepelnou úpravou vlasov alebo hocikedy cez deň, keď mám pocit, že konce mi lietajú alebo sú vysušené) a na cenové vyváženie týchto drahých výrobkov som sa dala nahovoriť na masku od firmy Genera (konkr. REGENERACNY KOKOSOVY ZABAL NA VLASY), ktorá je zohnateľná cez net (500ml/2,90€). Ten používam raz týždenne (ak sa mi chce a dá) a miešam si ho s obyčajným olivovým olejom, nanesiem na končeky a nechám pôsobiť hoci aj celú noc. Následne samozrejme umyjem. Strihaniu vlasov v počiatkoch som sa síce nevyhla, ale odkedy si vlasy takto rozmaznávam, som maximálne spokojná a týmto produktom robím takpovediac reklamu zadara :D

      Odstrániť
    5. Júúúúj, presne, ako píše lučiak... Tangle Teezer. Ten mám aj ja a nedám naňho dopustiť... Ako som len mohla na takú podstatnú vec zabudnúť :D

      Odstrániť
    6. vau, tak teda ďakujem za rady :) a vyzerá to, že tangle teezeru sa už nevyhnem :D vypýtam si ho na vianoce? pravdepodobne.. nie je to lacná záležitosť. na zvyšok sa taktiež pozriem :) a ešte raz ďakujem

      Odstrániť
    7. Bodaj by aj Tebe pomohol. A kukni aj tú kozmetiku. Inak, ja som experimentovala aj so značkou Matrix - doteraz mám v kúpeľni sérum, ktoré sa má používať pred žehlením, aby vlasy nekrepovateli a nestrácali živiny. Ale nie je to teda nič moc. Ešte aj dávkovanie v rozprašovači je také zvláštne, že mám takmer všetko v očiach a nie na vlasoch... To už potom by som odporúčala radšej obyčajnejšie séra od Loreal alebo Schwarzkopf... Držím palce, nech to úspešne dobojuješ!

      Odstrániť
  3. Krásne veci...Ja sa stále nechcem lučiť s letom :( Aký je ten tonovací kondicionér na vlasy? :) Je také aj pre blondíny? :) Neniči to vlasy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. preklikni si na odkaz v clanku, tam o nom pisem vsetko potrebne :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)