piatok 21. septembra 2012

Ako Spoznať Kvalitu.

Ahojte! 

zdroj: chemistcorner.com

Pre zmenu dnes ďalší bezobrázkový článok. V blogosfére z každej strany počúvame, že je niečo kvalitné, iné zas nekvalitné...Ale čo je to vlastne "kvalitná kozmetika"? Ako ju spoznať? Je to o to komplikovanejšie, že kritériá máme každý iné. Tu sú tie moje (vybrala som tie najzásadnejšie produkty):

Kvalitný šampón
Má akceptovateľnú vôňu. Zámerne nepíšem peknú, lebo to, čo je pekné pre jedného, iný neznesie. Skrátka, vôňa produktu by Vás nemala nijako zásadne iritovať (a to platí pre akúkoľvek kozmetiku, nie len šampóny). Vlasy nevysušuje, ani zbytočne nezaťažuje. To, či musí dobre peniť, je otázne... Bezsulfátové šampóny sú určite šetrné k vlasom, na druhej strane mám rada, keď šampón pení aspoň trochu. Pri tých, ktoré nepenia vôbec, nemám pocit dobre umytých vlasov a väčšinou ich pri umývaní miniem zbytočne veľa. Jo, a kvalitný šampón by nemal spôsobovať lupiny.

Kvalitný kondicionér
Konzistencia musí byť tak akurát - z vlasov by nemal stekať, ale nemám rada ani tie super ťažké konzistencie, pri ktorých mám dojem, že si vlasy obaľujem parafínom a po vysušení tak aj vyzerajú :( Vlasy musí zanechať viditeľne ošetrené a lesklé, ale vzdušné a pružné. 

Kvalitné odličovadlo
Neštípe!!! Celkovo nedráždi pokožku. Odličuje efektívne, to znamená, že si oči a tvár nemusíte doslova drhnúť. Pre mňa je ideálne, ak je odličovadlo neparfumované.

Kvalitný krém/sérum
Nedráždi, nevysušuje, nezanecháva pocit pnutia, má zloženie, ktoré Vám neupcháva póry a nespôsobuje malé zápaly. Plus poskytuje viditeľný efekt toho, čo sľubuje - ak má byť zmatňujúci, tak zmatňuje, ak rozjasňujúci, rozjasňuje a tak ďalej...

Kvalitný make up
Vám po nanesení vyrobí "novú pleť". Ale tak, aby vyzerala ako Vaša vlastná :) Čiže žiadna maska, len Vy, ale o triedu lepšie. Kvalitný make up je na výber v dostatočnom množstve odtieňov. Počas dňa sa nerozteká (OK, keď je vonku 30+, určitý stupeň roztekania sa dá tolerovať). 

Kvalitná maskara
Má správnu konzistenciu. Dosť hustú na to, aby sa udržala na riasach a dobre ich obalila. No nie príliš hustú, aby riasy nezlepovala. Kvalitná maskara riasy nezlepuje a nerobí hrudky! Samozrejme, nesmie dráždiť oči. Riasy pekne zvýrazní. Neopadáva a nemaže. A ľahko sa odličuje. 

Kvalitný antiperspirant
Nedráždi pokožku. Vonia neutrálne, aby ste ho mohli bez problémov kombinovať s Vašim parfumom. Verte mi, deo s vôňou citrónovej trávy preliate lepkavou Escadou je des... Ochráni Vás pred mokrými mapami a zápachom. A v MHD bude raj na zemi! 

Kvalitný parfum
Viem, že sa to mnohým nebude páčiť, ale nekúpite ho na tržnici a ani v drogérii. A už počujem..."ale veď v DM predávajú aj Calvina Kleina!". Áno, viem, majú tam tú skrinku, pri ktorej musíte zvoniť a v nej pár vôní etablovaných značiek. A zbytok je čpivá drogériová produkcia :(  Kadejakých Tomov Tailorov, Banánových Brunov, Betty Barclayovú, Christinu, Kylie, B-U, C-Thru a iné skratky za kvalitné vône nepovažujem. To, že sa predávajú aj v normálnych parfumériách, na tom nič nemení. 

Suhlasíte alebo máte na kvalitu iné kritériá? Diskusia je vítaná! :)

Lučiak



15 komentárov:

  1. Súhlas! A najťažšie sa mi hľadá šampón, všetky dráždia moju pokožku hlavy, v ostatných kategóriách som už rokmi natrafila na to, čo presne potrebujem. Mohli by sme aj napísať, aký výrobok je ten top v každej kategórii, hm? Tak začnem: šampóny: vzhľadom na spomínaný problém, viaceré, ale ani s jedným nie som úplne spokojna- Goldwell, Vichy...
    Kondicionér- Goldwell- Dualsenses rich repair. Odličovač- Bioderma Sensibio.
    Krém- Collistar- First wrinkles.
    Make-up- Lancome- Teint idole ultra 24H. Mascary- väčšina od Max Factor, Armani- Eyes to kill.
    Antiperspirant- Vichy- 48H intensive antiperspirant.
    Parfumy- je ich viac, ale top number one je Chanel- Chance eau tendre :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka za komentar, jasne, ze konkretne priklady su vitane.

      Odstrániť
    2. podľa mojich skúseností skvelé šampóny sú tie od Matrixu a Philip Martins :)

      Odstrániť
    3. Ak ti všetko dráždi pokožku, skús detský šampón, a ak máš suchšie vlasy, nanes ho iba ku korienkom, resp. na polovičku hlavy, nie na dĺžky. Zvyšok ti dočistí kondiš.

      B.

      Odstrániť
    4. loccitane tiež ponúka šampony na citlivú pokožku hlavy

      Odstrániť
  2. súhlasím! ja kým nájdem šampón, ktorý nerobí lupiny, tak to chvíľu trvám a behám po svete s lupinami. s vlasovou pokožkou to mám totiž ako s pleťou- mastiaca sa ale zároveň veľmi citlivá a háklivá na podráždenie, čím sa mi odvďačí šupinami/ lupinami... čo je zaujímavé, ten "svoj" šampón som našla medzi Schaumou

    ešte by ma zaujímalo, ako by mal vyzerať správny čistiaci gél :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nina, problem je v tom, ze ja cistiace gely vobec nepouzivam. Jednak nelubim gelove konzistencie a plus mam suchu plet. Ale povedala by som, ze by rozhodne nemal vysusovat.

      Odstrániť
    2. no a to mi robia asi všetky gély.. po všetkých som nejaká napnutá, tak sa umývam len čistou vodou a potom odličovacím mliekom. lenže takto mi asi nikdy nezmiznú čierne bodky :(

      Odstrániť
    3. a micelarna voda ti na odlicovanie nevyhovuje?

      Odstrániť
    4. to áno, ale tá tiež s tými bodkami zázraky nespraví. no nič, ešte mám celý život na hľadanie toho pravého :D (čistiaceho zázraku)

      Odstrániť
    5. aj ja mám ten istý problém - všetky gély, ktoré som vyskúšala, mi pleť neskutočne vysušovali :( teraz som si kúpila čistiacu penu Hydrabio od Biodermy, pleť reaguje skvele, žiadne pnutie, len uvidíme, či bude mať nejaký účinok aj na čierne bodky a spol. :)

      Odstrániť
    6. to Nina: na cerne tecky mi pomohla micelarni voda od Lancome a ted, co ji nemam, mi cistou plet urdzuje hermankovy peeling od Yves Rocher, pouzivam ho denne. K Lancome se v tomto pripade uz nevratim, cena mluvi jasne pro YR. Nevim, jestli na Slovensku k sehnani.

      Odstrániť
  3. Ohladom samponov suhlasim s Juli, nechapem, ale vsetky znacky idu dolu vodou. A sampony pre kucerave vlasy jednoducho miznu z obehu, bez ohladu na to, ze sa vynikajuco predavali!! Zlaty sunsilk.. Teraz ho musim zhanat po internete... :/
    A mas inak pravdu, suhlasim s tebou, dobre si to popisala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Asi budu muset se vším souhlasit. Já se snažím sice používat BIO kosmetiku (ne vždy se to ale daří, že) a tam je to trochu jinak (většinou na úkor vůně či pěnivosti), ale holt všechno má něco:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. v zasade a v kombinacii s mojimi skusenostami mozem s clankom len suhlasit :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)