štvrtok 9. augusta 2012

Testujeme: L´Oreal Elvive Colour Refresh


Ahojte. Dlho som váhala, či túto vecičku vôbec recenzovať... Z dôvodu, že sa už nejaký čas nedá kúpiť v obchodnej sieti a ak by som Vás recenziou aj navnadila, mali by ste problém zohnať ju. Niekoľko kúskov sa však stále dá zohnať na britskom e bay, takže úplne stratené to zatiaľ nie je... Ako určite mnohé viete, Elvive je vlastne Elséve v prestrojení :) Presnejšie označenie, pod akým je v predaji napríklad v Británii. Colour Refresh je v podstate tónovací kondicionér alebo balzam (ja sa po odskúšaní prikláňam skôr k tomu balzamu). Podobné vlasové produkty mám veľmi rada. Ak si spomínate, prednedávnom som tu ospevovala Revlon Nuricolor a toto je niečo podobné, aj keď malé rozdiely tam sú (k tomu sa ešte dostaneme).


Logicky som si vybrala alternatívu pre brunety :) Existujú ešte ďalšie dva druhy: pre blond a červené vlasy. Použitie je veľmi jednoduché a obdobné, ako v prípade Nutricolor-u: vlasy si umyjete svojim bežným šampónom, vyžmýkate alebo odsajete z nich prebytočnú vodu (doporučujem urobiť dôkladne, aby ste potom dosiahli lepší výsledný efekt) a následne aplikujete Colour Refresh. Množstvo je individuálne, ale mali by ste ním rovnomerne pokryť celé vlasy od korienkov ku končekom, čo v prípade mojich dlhých a extra hustých vlasov znamená cca 4 takéto dávky:


Veľmi oceňujem, že vďaka hustej, krémovej konzistencii z vlasov nesteká. Výrobca doporučuje nechať ho pôsobiť cca 3 až 5 minút. Ale ja, poznajúc svoje vlasy, som predĺžila čas pôsobenia na 8 až 10. Aby som nezabudla - v balení boli priložené jedny ochranné rukavice, veľkostne asi tak pre medvedicu, čo mi išlo pri nanášaní na nervy, tak som to riskla bez nich a nič strašné sa nedialo: Colour Refresh pokožku trošku zafarbil, ale úplne bez problémov to zišlo dolu teplou vodou. Po uplynutí doby pôsobenia ho z vlasov dôkladne vypláchnite (naozaj dôkladne, inak budú vlasy splyhnuté a rýchlo Vám zmastnejú). Už pri vymývaní poznáte, že Vaše vlasy sú iné: veľmi jemné, uhladené, bez zamotávania. Colour Refresh skrátka pôsobí ako extra výživný vlasový balzam. Následne vlasy upravte obvyklým spôsobom.

Farebný efekt je veľmi decentný a menej intenzívny ako pri Nutricolor-e, ktorý spomínam vyššie. Ide naozaj len o také drobné osvieženie farby a lesku. Šediny pochopiteľne nekryje ani náhodou. Keďže tónovací efekt je veľmi jemný, výsledok sa aj ťažko fotodokumentoval. neviem, či vôbec uvidíte rozdiel... Ja ho vidím, a to hlavne pri umelom osvetlení alebo vonku na slnku.

Tu sú vlasy pred aplikáciou: 


...a tu po:


A ako dlho Vám na vlasoch vydrží? Naozaj len jedno umytie. Je to proste jednorázovka, keď máte pocit, že vlasy potrebujú nutne farebne oživiť, ale aj extra vyživiť. To je zároveň hlavný rozdiel oproti Nutricolor-u, ktorý na vlasoch vydrží o niečo dlhšie, približne 3 umytia. 

Mňa stálo jedno balenie (tuším 150 ml) necelých 5 Eur (z toho 4 Eurá poštovné na Slovensko :) a podľa množstva, ktoré potrebujem na jedno použitie, mi celá tuba vystačí na 4 umytia. Takže to máme necelých 1,30 Eur za jednu aplikáciu, čo je podľa mňa veľmi prijateľné. 

Ak Vás zaujíma, kde sa dá zohnať, je to problém. Ešte pred dvoma týždňami mal všetky tri druhy v ponuke jeden e bay predajca, dnes som našla už len dve tuby na blond vlasy u tejto predajkyne. Treba to skrátka priebežne sledovať a časom sa možno pár kúskov znova objaví. 

Ako sa Vám pozdáva? 

Lučiak
foto:ja

16 komentárov:

  1. je to zaujímave ale ked je to len jednorázovka tak neviem no ale nie je to drahé tak možno si ho zoženiem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hezky to oživilo vlasy, ale moc se to nevyplatí :-(

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hebké lesklé vlasy sú na nezaplatenie. ja by som do toho šla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. lučiak, tak to mně se pozdává hodně hodně hodně! A díky této recenzi neusnu, dokud ho někde neseženu, samozřejmě na světlé vlasy. Líbí se mi že je to takový slabý tónovák jen tak pro lesk.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to drzim palce, mozno treba len dokladne prevetrat google :)

      Odstrániť
  5. Dlouho jsem o něm přemýšlela, podle tvých fotek je ten rozdíl docela velký. Fajn článek!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. poznam take produkty ale bohuzial keby to malo dlhsie trvajuci efekt:(
    http://barunkatwyxova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To vypada skvele...musim to mit pro blond vlasy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vyzerá to výborne, nevedela by si pls poradiť nejaký prípravok používaný na colorovanie? nechcem si veľmi dávať farbu, dávam si to robiť v kaderníctvach ale je to dosť drahé a malo by sa to opakovať také každé 2-3 mesiace ale 60 € je predsa len dosť:/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. vypadá to dobře, nikde jsem o tom neslyšela:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. vyzerá to naozaj celkom fajn :)...ale zaujímalo by ma prečo sa to už nedá bežne zohnať v drogériach? :)
    Ak sa niekedy budeš nudiť a budeš mať čas, príď ma podporiť na môj nový blog, vďaka Alex :)
    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. na blond vlasy by som to hneď brala, na tej fotke máš z toho krásne lesklé vlasy, no a presne toto ja potrebujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten na blond vlasy ma, podla toho, co som sa docitala, svetle odtiene hlavne rozjasnit a dodat lesk. Inak skus aj ten Revlon, o nieco dlhsie vydrzi.

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)