piatok 31. augusta 2012

Testujeme: Himalaya Under Eye Cream

produkt do recenzie venoval e shop mojahimalaya.sk

Ahojte!
Dnes budeme testovať očný krém od Himalaye, ktorý sľubuje redukciu tmavých kruhov pod očami a jemných liniek. 


Testovala som dôkladne, po dobu takmer jedného mesiaca. A každý deň. Chcela som totiž posúdiť  jeho okamžitý, aj dlhodobejší efekt. Ako píšem vyššie, krém je určený  na hydratáciu očného okolia + má pomáhať v boji s tmavými kruhmi pod očami a jemnými vráskami. Oficiálna deklarácia výrobcu je takáto:

- redukuje tmavé kruhy pod očami až o 80% počas 4 týždňov
- redukuje očné vrásky až o 28% počas 4 týždňov
 Ale pomáha naozaj ? :) 


Konzistencia je hutnejšia a krémová. Má jemnú, broskyňovú farbu a keď sa mu prizriete celkom detailne, uvidíte drobné, ale skutočne drobnučké mikrotrblietky, ktoré majú odrážať svetlo. Aplikátor je veľmi šikovný - malý a uzučký, takže z neho nevytlačíte zbytočne veľa. Krém má jednu obrovskú výhodu, ktorú ocenia hlavne tie z Vás, čo neznášajú pocit mastnoty v okolí očí - takmer okamžite vsakuje a pocit mastnoty skutočne nezanecháva. Pleť v okolí očí ostane skrátka takmer okamžite suchá. priznám sa, mne osobne lepšie vyhovuje, keď je trochu vláčnejšia. Niekedy som dokonca po použití cítila jemné pnutie (bude to zrejme tým, že očné okolie mám naozaj dosť citlivé a suché). Inak však absolútne nedráždi, ani citlivé oči (ak sa Vám nedopatrením dostane aj tam, kde by nemal). 

A teraz to, čo Vás zaujíma zrejme najviac - výsledný efekt. Ja som sa pokúsila zdokumentovať ten okamžitý. Urobila som fotku pred a po nanesení. Skoro ráno, polhodinku po prebudení...


...a následne po vklepkaní krému:


Tak čo, vidíte niečo? :) Asi sa zhodneme, že rozdiel je prakticky minimálny. Niekto by mohol tvrdiť, že nijaký. Krém jemne potlačil fialový podtón kruhov. 
Čo sa týka dlhodobého efektu, ja po 4 týždňoch nepozorujem žiadne výrazné zlepšenie. Kruhy mám jednoducho niekedy výraznejšie, inokedy menej a odvíja sa to od x faktorov, pričom krém je z nich asi najmenej podstatný. Nepozorujem ani žiadne viditeľné zjemnenie jemných vrások. Ak si pozriete užívateľské recenzie na stránke produktu, je to tak pol na pol. Niekto je s ním na výsosť spokojný, iným nepomohol. Ako pri každej kozmetike, treba skrátka vyskúšať a zistiť, do ktorej skupiny sa zaradíte. 

Cena je 9,99 Eur za 15 ml balenie, ktoré ale vydrží naozaj dlho. Dostanete ho vo vybraných lekárňach, drogériách DM a najpohodlnejšie cez e shop

Skúšali ste ho? Čo si myslíte o očných krémoch, ktoré sľubujú redukciu tmavých kruhov pod očami? Poznáte nejaký, ktorý funguje? 

Lučiak
foto: ja


8 komentárov:

  1. Ale ten fialovy ton je naozaj o dost slabsi, cize toto mu urcite musime uznat - myslim, ze to robi minimum kremov slubujuce brutalne efekty, cize ma predsa len nejake to plusko :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, cim dlhsie na to pozeram, tym viac to vidim :)

      Odstrániť
  2. Po téhle značce už dlouho pokukuju. Spíš bych ale začala nějakým krémem. Oční krémy mám ráda, ale nějak na nich nevidím výsledky. Třeba až budu starší a budu fakt potřebovat zničit vrásky okolo očí...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ocne kremy pouzivam uz dlho a vysledky vidim, hlavne ked porovnam stav pleti okolo oci u mna a niektorych zien v mojom veku (30+) o ktorych viem, ze na ocne kremy kaslu...

      Odstrániť
    2. Lucia ale prečo si myslíš, že je to tým, že nepoužívajú očné krémy? možno aj bez krémov by si mala pleť v okolí očí viac menej rovnakú, len to sa nedozvieš.

      Inak na tej fotke pred a po, nevidím vôbec žiadny rozdiel, vlastne ak by som ho veľmi chcela nájť, okolie okolo oka sa mi zdá červenšie po vklepaní krému.

      Odstrániť
    3. nemyslim, ze bz som ju mala rovnaku :)
      Ten rozdiel na fotkach nie je dramaticky, ale je. Mozno to robi tvoj monitor :)

      Odstrániť
  3. Hmm, vubec nevim. Kruhy pod ocima nemam (pytle, to uz je jina, haha), tak netusim, jestli neco vubec pomaha

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)