piatok 3. augusta 2012

New Love: Roger & Gallet Fleur d´Osmanthus

Pekný deň želám! 

http://youshouldgrowthat.wordpress.com

Osmanthus je krík, pôvodom z Ázie, ktorého drobné kvietky majú charakteristickú, doslova opojnú vôňu. Ja som sa do nej zamilovala počas dovolenky. Rezort, v ktorom sme bývali, mal nádhernú záhradu, ktorej záhony boli lemované práve osmantovými kríkmi. Vôňa kvietkov bola najintenzívnejšia hlavne večer po zotmení a ja som sa každý deň tešila, ako si dám moju večernú feťácku prechádzku  :) 

Na suchý parfumovaný olej s touto vôňou od Roger & Gallet som si robila zálusk už dlho a keď sa objavil v jednej aukcii za veľmi priaznivú cenu, neváhala som ani chvíľu. A musím povedať, že momentálne je to môj letný miláčik č.1! 


Pravda je však taká, že osmanthus v tomto prípade nie je tak úplne najosmanthovejší :) Jeho typická, doslova hypnotická (aspoň pre mňa) vôňa je tu trochu zjemnená citrusmi, hlavne pomarančom, iným ovocím (napríklad marhuľou) a ďalšími zložkami. Čo však vôbec nevadí, naopak. Celková vôňa je vďaka tomu veľmi osviežujúca a ideálna na povzbudenie v týchto horúcich letných dňoch. 


Flakón má 100 ml, rozprašovač a ukrýva v sebe klasický suchý olej. Ak poznáte tento typ konzistencie, tak viete, že sa aplikuje podstatne jednoduchšie, ako napríklad klasický telový olej - je ľahký, ako závoj a oveľa rýchlejšie vsakuje do pokožky. Nezanecháva pocit mastnoty. Čo ale zanecháva, je nádherná vôňa. A čo je skvelé, intenzitou a výdržou bez problémov konkuruje ktorejkoľvek letnej toaletke. 
Použitie je všestranné: na pokožku tela pre hydratáciu a vôňu, no dá sa použiť aj na vlasy. Ale pozor - strážte si aplikované množstvo a nastriekajte ho výlučne od polovice dĺžok po končeky. Inak sa Vám stane to, čo mne - kvôli nešikovnosti som namiesto práve umytých vlasov behala síce s pekne voňavou, ale mastnou hlavou :) Pre mňa je bonusom aj to, že olej neobsahuje silikóny.

A teraz to podstatné: kde a za koľko ho kúpiť. Sortiment značky je dobre dostupný napríklad na e bay. O niečo vyššie ceny nájdete na feelunique - konkrétne tento olej tam kúpite za takmer 32 Eur (poštovné je už v cene). Fajn správa je, že na Slovensku začala sortiment značky predávať sieť lekární sunpharma a olej v ich e shope kúpite za veľmi priaznivú cenu - 22 Eur. 

Tak čo, navnadila som Vás? Poznáte túto značku? 

prajem všetkým pekný víkend, 
Lučiak
foto: ja a youshouldgrowthat.com

2 komentáre:

  1. Tak o této značce ani produktu jsem ještě neslyšela a ani jsem ho nikde neviděla. Škoda. Jen nevím, zda je to dobré pro pokožku. Ona se mastí sama a zase nějak nadbytečně „promastěná" být nemusí a dokonce to ani není dobré. Ale ještě pouvažuju. Skvělá rezence! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)