utorok 10. apríla 2012

Testujeme: Dermacol Caviar Long Stay Make up & Corrector


Pekný posviatočný deň želám! 

Dnes nás čaká recenzia na make up značky Dermacol. Produkt mi na testovanie poskytol internetový obchod Promenada.sk, kde môžete okrem rôznych značiek kozmetiky kúpiť aj originálne parfumy

Moje dojmy z neho sú plné protikladov :) Na úvod si dajme pár slov z oficiálneho popisu: má ísť o dlhotrvácny  make up s vyššou krycou schopnosťou. 
"Korektor spoločne s make upom dodá pleti energiu, farebene ju zjednotí, rozjasní a zanechá zamatový vzhľad bez vrások" - tvrdí výrobca. Súhlasím aj nesúhlasím...Ale poďme pekne po poriadku:

Testovala som odtieň Nude, ktorý mi sadol ako... no skrátka úplne presne. V rovnakom odtieni ako make up je aj korektor. Toto spojenie dvoch produktov v jednom balení sa mi celkovo páči, je to naozaj praktické. Jeden detail, ktorý by som baleniu vytkla je aplikačná špachtlička, ktorou sa make up naberá. Je tvrdá. Podľa mňa mohla byť radšej silikónová alebo z iného mäkšieho materiálu, ktorý by uľahčil naberanie a dávkovanie. 




Samotný make up má krémovú konzistenciu, korektor je tuhý. Ale! Prakticky ihneď po nanesení na pleť sa konzistencia oboch mení na matnú a pudrovú. Tento typ make upu si vyžaduje trošku väčšiu pozornosť pri aplikácii, aby ste dosiahli prirodzený efekt. Ja som pri prvom pokuse používala štetec a nedopadlo to dobre.   Make up sa nedal rovnomerne rozotrieť a na pleti vznikli nepekné mapy. Výsledný efekt vyzeral ako omietka a od prirodzenosti bol na hony vzdialený. To ma poriadne nahnevalo. Poviete si, asi to so štetcom nevie, čo? :) Nuž, v tomto problém nebol, pretože so žiadnym z mojich aktuálne používaných make upov pri aplikácii štetcom problém nemám, naopak. 


Pri druhom pokuse som použila prsty. Aplikácia bola ľahšia, make up sa mi podarilo pekne rovnomerne a hlavne rýchlo rozotrieť, takže vzniku máp som predišla. Čo však zostalo rovnaké, bol efekt masky. Skrátka, tento make up je príliš suchý. Áno, naozaj výborne kryje (rovnako aj korektor), no na pleti nemilosrdne zvýrazní vrásky a jemné šupinky. Podľa mňa je absolútne nevhodný pre suchú alebo zrelú pleť. Realita je podľa mňa v prudkom protiklade k tomu, čo sľubuje oficiálny popis výrobku - teda zjemnenie vrások. 

detailný pohľad na make up rozotretý na chrbte ruky: presne takto sa správa na pleti :(
Musím však spomenúť ešte jedno plus: naozaj slušnú výdrž. Keďže je zmatňujúci, ja so svojou suchou pleťou som ani nepotrebovala prepudrovanie počas dňa. Cena za balenie sa v obchodoch a na internete pohybuje od cca 13 Eur. Ja som vyskúšala a po tejto skúsenosti by som si ho opäť sama nekúpila. Zhrnula by som to takto: Caviar Long Stay je veľmi dobre krycí make up v praktickom balení, ktorý by mohol vyhovovať mladej, zmiešanej aj mastnej pleti. Pre suchú pleť a začínajúce vrásky, či dokonca zrelú pleť by som ho nedoporučila. Moje hodnotenie: 7 z 10 hviezd.

Máte s ním skúsenosť?
Lučiak
foto: ja



14 komentárov:

  1. planujem napisat recenziu ale ty si to vystihla velmi dobre :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som ho mala, ale uz dobre davno, vtedy som s nim vsak bola v podstate spokojna, a praveze mne sa lepsie nanasal stetcom, asi ako jeden z mala. Dlhy cas som sa totiz trapila prstami a ked mi konecne dorazili stetce hned som ho s nimi vyskusala. Je fakt, ze zanecha prepudrovany efekt, pre mna je vsak lepsi ako rozjasnujuce (aj ked viem, ze nie su pre mna, stale ma pokusaju). A podla mna je vhodnejsi na zimu, kedze mi prisiel dost hutny.

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja zas radsej tie rozjasnujuce...mam pomerne bezproblemovu plet, takze zmatnovat velmi nepotrebujem.

      Odstrániť
  3. já mám smíšenou pleť a vyhovuje mi, ale souhlasím, že na suchou se nehodí (v zimě mi zvýraznil odřený nos). Ale jinak je to jeden z mých nejoblíbenějších make-upů.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuji za recenzi. Zrovna vybírám make-up, takže každá rada dobrá. Tenhle mě zrovna zaujal kvůli korektoru v balení, ale aspoň vím, že se mu vyhnu, protože mám suchou pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no na suchú by som ho veru neodporúčala, ale ani na normálnu so sklonom k občasnému masteniu (čo som momentálne ja), celkom sa po ňom lesknem a prepudrovanie je nutné a k výdrži- na zimu áno, v teplejšom počasí neee ... zlieza po častiach a vyzerá to potom divne, občas som sa dotkla tváre, resp. jemne poškrabkala a potom som sa v zrkadle nestíhala diviť medzerám:D mňa sklamalo trošku krytie korektoru, make up kryl v pohode. Nanášam ho stippling štetcom, alebo prstami, tieto dva spôsoby su najlepsie. Čo sa týka zvýraznenia vrások, súhlasím v porovnaní s Rimmelom (Wake me up), u ktorého tiež deklarujú zjemnenie vrások, vyhráva Rimmel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moni, toto sa mi stalo, ked som ho aplikovala stetcom - akonahle som sa niecim trochu obtrela o tvar, na tom mieste doslova zliezal :( Pri naneseni prstami to uz bolo ok.

      Odstrániť
  6. Mám jinou zkušenost, teda takhle - když ho nanesu hned po krému, tak jako jediný mi vrásky ani šupinky nezvýrazňuje a celkem vydrží :). Bez krému nebo déle po něm mám stejnou zkušenost jako ty.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ...moja skúsenosť... mám typ pleti zmiešaná, zač. vrásky, vyskúšala som make up-y od značiek Vichy, Astor, L Oreal, Maxfacktor, ale aj make up-y drahšie so zvučnejšími menami, avšak lepší ako je Dermacol som nikdy nemala. Je proste perfektný, od pekného, luxusne vyzerajúceho balenia až po to, čo vo vnútri je. Nehovoriac otom, že cena je tiež výborná! Je proste super a od Dermacolu by som niečo také nečakala, veď bola to aj náhoda, že som na neho narazila, no poviem vám, že už teraz sa bojím, že mi ho raz prestanú vyrábať :D.
    Jednú však podstatnú vec je potrené povedať, že si myslím, že kvôli svojej hustote je skôr na zimné obdobie, v letu určite nie, ak tak možno navečer. Prajem pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. som rada, že som našla túto recenziu, pretože som nad ním rozmýšľala, ale keďže mám tiež dosť suchú pleť hneď aj naň zabúdam:-D Fakt treba asi skúšať všetko možné a nájsť ten svoj:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja neviem baby ako na viacerých blogoch som sa dočítala že im to nešlo aplikovať štetcom, že ako s tými štetcami tam musíte šermovať, ja ho aplikujem len štetcom a žiadny problém nemám, vždy sa mi rovnomerne nanesie, dlho drží a pri obtretí mi nezlieza vôbec

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ze sermovat :) Cosi, normalne ho nanasam ako ine make upy, ale so stetcom mi robi brutalne mapy.

      Odstrániť
  10. Tak teraz sa neviem rozhodnúť či ho kúpiť, alebo nie.. Ale asi do toho pôjdem.. :) Za vyskúšanie nič nedám (okrem peňazí :D )

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mám mastnú pleť a preto prevažne používam len BB krém. Ale keď už je príležitosť na make-up (nejaká večerná akcia, ples apod.), tak jedine tento make-up. Skvele mi sadol odtieň a aj skvele sedí mojej pleti. Neupcháva ju ako iné make-upy a som rada, že je to make-up a korektor v jednom..

    Blog Papi Lapi

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)