streda 1. februára 2012

Testujeme. L´OCCITANE, Creme Ultra Confort + Creme Radieuse

Peknú stredu želám, 
dnes sa na muške ocitli dva krémy značky L´Occitane. Vo všeobecnosti mám ich výrobky rada, mám pár vyslovených obľúbencov, ale stále sa neviem celkom stotožniť z ich maloobchodnými cenami, ktoré sú podľa mňa, vzhľadom k celkovému výkonu ich výrobkov premrštené :( No nič, s cenovou politikou ja nepohnem, takže nad ňou nebudeme ďalej filozofovať a poďme rovno k recenzii krémov:


Krémov tejto značky som už vyskúšala niekoľko, ale tieto dva som testovala po prvý krát. A musím povedať, že ma oba veľmi príjemne prekvapili. Špeciálne jeden z nich, čítajte ďalej!


Creme Ultra Confort je krém určený primárne pre citlivú pleť so sklonom k alergickým reakciám a začervenaniu. Jedná sa o krém denný a konzistencia je skutočne veľmi ľahká, povedala by som, že je to skôr lotion. V žiadnom prípade ale nezanecháva na pleti pocit pnutia, ako niektoré krémy s ľahkou konzistenciou. Obsahuje bambucké maslo a extrakt z bavlníka ( čo sú obe prísady, ktoré na citlivú pleť vplývajú veľmi priaznivo), z prírodných extraktov ešte spomeniem slnečnicový olej a výťažok z rozmarínu. Krém je prakticky bez parfumácie, okamžite sa vstrebe a pleť zanechá hladkú na dotyk. Čo mi na ňom vadí, sú niektoré súčasti zloženia, ako silikóny a naše "obľúbené" ropné produkty :/ A musím povedať, že je to trochu aj cítiť: pleť "nedýcha" tak, ako mám rada. Žiadnu reakciu ani podráždenie som na pleti nezaznamenala, ide skôr o ten pocit. Bežná cena za 30 ml balenie sa pohybuje okolo 30 Eur. Hodnotenie: môže byť, ale do wishlistu nejde. 7 z 10 hviezd.

Zato druhý z krémov, Creme Radieuse alebo ak chcete, Angelica Hydration Creme, ma nadchol podstatne viac.




Jedná sa o jednu z posledných noviniek značky a už stihol v rôznych anketách a magazínoch získať titul "najlepší hydratačný krém roka" (2011 :). Myslím si, že právom. Ak aj nie je najlepší, rozhodne je vynikajúci. Konzistencia je o niečo krémovejšia, než u vyššie spomínaného produktu. Nejde však o žiadny ťažký a mastný krém (je určený pre normálnu až suchšiu pleť). Parfumácia je decentná a veľmi príjemná. Na pleti zanecháva doslova zamatový pocit. Obsahuje výťažky z niekoľkých rastlinných olejov a áno, aj silikón :) "Pocitovo" je to však úplne iná káva, než v prípade krému Ultra Confort. Navyše pleť príjemne rozjasňuje. MOC za 50 ml balenie je o niečo vyššia, než 30 Eur. Zapisujem na wishlist, myslím, že ideálne sa u mňa uplatní na jar a v lete. Hodnotenie: 9 z 10.

Aké máte skúsenosti s produktmi tejto značky? A čo si myslíte o ich cenovej politike? :)
Lučiak
foto: ja a uk.loccitane.com

4 komentáre:

  1. no, v ich obchodíkoch to vyzerá aj vonia krásne, ale zatiaľ ma ich ceny vždy odohnali... keď doštudujem, dajme tomu, ale myslím, že aj tak tam budem nakupovať viacmenej darčeky pre blízkych a tak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie ceny su podivuhodne, na niecom ok, na niecom vytocene...ale na ich kremoch na ruky som zavisla...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Loccitane mam rada, ale dokazem bez tejto znacky zit :). Ceny sa mi zdaju prehnane, pri niektorych produktoch premrštene a neadekvatne. Ano, maju skvele kremy na ruky, ale zas to nie je nic extra, co by bolo hodne tej ceny a nedalo sa najst inde. Ich premrstena cena bambuckeho masla a jeho priemerny ucinok, ma dviha zo stolicky. Co sa mi zatial najviac osvedcilo a kupila som si opakovane, je čistiaca ryzova pena 200 ml, cena okolo 13 eur, a ryžový fluid -- cena cca do 20 eur. Je potom pekne zmatnena plet a stiahnute vyhladene pory. A este je fajn hydratacny gelovy krem so slamienkou, cela ale dost vysoka..Ale ako hovorim, dokazem bez tejto značky žiť :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vdaka za komentare dievcata, vidim ze nie som sama, komu prekaza ta nadsadena cenotvorba :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)