nedeľa 12. februára 2012

Testujeme: ALTERNA Hemp Straight Shampoo & Conditioner

Peknú nedeľu želám! Trošku s oneskorením, ale prinášam sľúbený post o ďalšom šampóne a kondicionéri zn. Alterna
Tí z Vás, ktorí ma čítate pravidelne viete, že naposledy som bola naozaj neskrývane nadšená z línie výrobkov Ten. Logicky som teda mala veľké očakávania aj od ďalších malých vrecúšok so vzorkami šampónu a kondicionéru z "organického" sortimentu Hemp, konkrétne Hemp Straight. Ako už napovedá názov, produkty Hemp Straight sú určené nepoddajným vlasom s tendenciami ku krepovatosti. Moje vlasy nepoddajné sú, takže svojim spôsobom som ideálna cieľová skupina :) Výrobky z tejto línie neobsahujú sulfáty, silikóny a parabény. Super, ďalšie plus. A čo spravili s mojimi vlasmi? 


Tak predovšetkým, šampón vypadol z kola von hneď na začiatku. 7 ml vzorka je totiž pomerne skromná a keďže sa jedná o šampón bezsulfátový (ktorý pení podstatne, ale naozaj podstatne menej ako šampón bežný), na množstvo mojich vlasov jedna vzorka absolútne nepostačovala :( Mrzuté... Mala som dve možnosti - buď si umyjem iba polovicu hlavy alebo sa na to vykašlem a použijem svoj štandardný šampón. Zvolila som tú druhú :) Takže jediné, čo môžem o šampóne Hemp Straight povedať je, že má takmer priezračnú konzistenciu, takmer vôbec nepení a vonia takmer ako parfum Addict 2 od Diora :) 


OK, tak som sa teda tešila aspoň na kondicionér. Konzistencia je opäť pomerne ľahká, vôňa totožná so šampónom. Na vlasy sa nanáša dobre, no už v tomto momente je cítiť, že nepatrí k extra výživným. Dobre, chceme narovnávať, nie vyživovať. Vlasy som si po umytí upravila bežným spôsobom - nechala ich dobre preschnúť v uteráku a vysušila ionizačným fénom. A mohla som posúdiť celkový dojem:

- čo sa týka efektu narovnania a uhladenia vlasov, žiaden výsledok som nezaznamenala
- vlasy sú však akoby presušené, hlavne časť od polovice dĺžok po končeky. A nevyzerá to vôbec dobre!
- logicky sú aj podstatne menej lesklé. Kdeže je ten prenádherný lesk, ktorý som ospevovala po použití Ten

Takže záver: šampón hodnotiť nebudem, z dôvodom uvedených vyššie. No kondicionér ma veľmi sklamal a ak by som mala hodnotiť to, čo predviedol na mojich vlasoch, nedostal by vyššiu známku, než 3 z 10 hviezd. Z toho vyplýva, jedno: nie je Alterna, ako Alterna :)

Máte kozmetickú značku, od ktorej máte svoj zamilovaný výrobok a iný Vám zas nesadol vôbec? 

Pekný zbytok víkendu, 
Lučiak
pics: me

3 komentáre:

  1. Já miluju L´occitane péči na vlasy. Vše co jsem od nich měla mi sedělo a vlasy jsem měla krásné...M*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj,chcela by som sa spýta´t ohľadom farbenia vlasov a neviem kde a toto je najnovší článok o vlasoch tak preto tak trochu mimo témy...chcela by som si vlasy nafarbiť na ryšavo, nie svetlá ryšavá ale taká tmavá http://img451.imageshack.us/img451/4315/stillsq9.jpg niečo takéto ak by si mohla pozrieť...mám vlasy už viackrát farbené,väčšinou hnedočervená, teraz je to niečo medzi červenou hnedou a orieškovou (naposledy som sa farbila hennou,moc mi nechytila no vyživila mi vlasy dostatočne ) a rozmýšľala som nad loreal casting creme gloss ,už som ju mala, cítila som vlasy zdravšie ako inými farbami...či by si mi vedela odporučiť nejaký odtieň?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, pozrela som si ten obrazok, z odtienov Castingu by zrejme prichadzal do uvahy odtien 645 - Jantar, karamel a med. Ale vysledny efekt bude aj tak zavisiet na tvojej vychodiskovej farbe vlasov. Ak mas nejaku uplne konkretnu predstavu o farbe, urcite by som ti radsej doporucila farbenie v profi salone Loreal, kde je vyber odtienov podsttane sirsi a farby su velmi setrne.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)