streda 29. februára 2012

New from DM


Dnešný post môžeme pokojne nazvať "drogériovým". Ešte si nie som celkom istá, ale mám silné tušenie, že návštevy DM drogérie sú jednou z mojich závislostí. Jednoducho neexistuje, aby som tam vstúpila a odišla s prázdnymi rukami. Tu sú drobnosti, s ktorými som takto odišla v priebehu posledných týždňov :)


Dve lícenky, od Catrice a Essence. Neviem, čo špeciálne k nim napísať. Sú to skrátka slušné lícenky v pekných farbách. Ako vidieť, hlavne bronzer od Catrice som spotrebovala už takmer do tla...Obe stáli pár smiešnych Eur. V celku spokojnosť.


Nové rúže: klasický nude odtieň od Alverde (č.125, Coral Beige) a Kate od Rimmel, odtieň 05. Rúž Kate má už asi každá blogerka v galaxii. No čo som ja výnimka? Uniformite zdar! :) Trochu som sa sekla s farbou, lebo z neznámych príčin vyzerá na perách oveľa intenzívnejšie, než na prvý pohľad v obchode... Takže ho odkladám na leto, keď budem opálena. K môjmu aktuálnemu odtieňu pleti a la Bledula jarná mi príde trochu krikľavý. Rúž Alverde je fajn - veľmi krémový, čo mám rada. Výdrž síce nie je bohviečo, ale nevadí mi to. 



...od Alverde je aj tento fixačný gél na obočie. Keď som ho kupovala, mala som pocit, že presne toto potrebujem. Skutočnosť je taká, že v 9 z 10 rán ho jednoducho zabudnem použiť, takže ho zrejme nepotrebujem až tak nutne... Asi si ho položím rovno vedľa zubnej kefky na umývadlo, nech mi každé ráno udrie do očí. Svoju prácu inak vykonáva priemerne - obočie zafixuje cca na 5 hodín. Opäť lacná záležitosť. 


A teraz telové prípravky:
- balzam Balea
- sprchový peeling Alverde
- krém na zmäkčenie pokožky nôh Balea

Z celého tria je jednoznačným víťazom telový balzam s obsahom olejov. Príjemná, decentná vôňa, zloženie je klasický kompromis medzi kozmetickou chémiou a prírodnými zložkami. Efekt je však výborný a ak máte suchú pokožku, vrelo Vám ho doporučujem. Je po ňom zamatová a vyživená niekoľko hodín. Sprchový peeling Alverde celkom nesplnil moje očakávania. Je naozaj veľmi jemný, čo možno niekomu bude vyhovovať, ja som ale čakala razantnejší výkon... toto je v podstate sprchový gél s minimom peelingových čiastočiek, takže na peelingový efekt môžete zabudnúť. Nič to, ako sprcháč ho využijem a vonia naozaj príjemne. Krémik na zmäkčenie pokožky nôh mám krátko, len pár dní. Jeho výkon zatiaľ nechcem hodnotiť, no pravdupovediac budem prekvapená, ak to dopadne dobre - je totiž prekvapivo málo hutný, na pokožke takmer tekutý. Z mojej skúsenosti to nebude stačiť. 


Možno ste si všimli, že sortiment DM drogérii sa v poslednej dobe rozšíril o telovú biokozmetiku Biopha. Mala som v pláne otestovať viacero vecí, ale trošku ma odradili parfumácie týchto výrobkov, ktoré mi veľmi nejdú pod nos. Tento deodorant má ale vôňu mimoriadne príjemnú (aspoň pre môj nos)... naviac je bez hliníkových solí a alkoholu, takže som mu dala šancu (aj keď naozaj nemám rada guličkové deodoranty).  Už roky sa totiž snažím nájsť deo, ktoré by neobsahovalo všetky tie sajrajty a pritom poskytovalo slušnú a minimálne niekoľko (to jest aspoň 5) hodinovú ochranu. Márne :( Bohužiaľ, budem musieť hľadať ďalej... Všetko je fajn, pokiaľ ste počas dňa v kľudovom režime. Problém nastáva, keď Váš deň naberie väčšie grády... ochrana proti poteniu a pachu je ta tam. Takže ho používam výhradne na doma v režime presun medzi izbami-ležanie na gauči-bežné domáce činnosti. A moje  pátranie pokračuje.

Celkom by ma zaujímalo toto:
- Existuje spoľahlivý prírodný deodorant?
- Koľko tak mesačne miniete v DM? :)

Lučiak
všetky fotky: ja

24 komentárov:

  1. Ach, tá závislosť na DMke... ver mi, že nie si sama ;) Ja tam chodím snáď každý druhý deň. A vždy dotrepem niečo, o čom si v predajni myslím, že bez toho proste nemôžem pokojne žiť. A potom doma, po pár dňoch, to leží na stole/poličke/v skrinke/wherever až dokým to neexne. Ale veľké percento tých vecí aj používam, napríklad tiež mám tie lícenky od essence, sú relatívne ok. A nad tým rúžom od Kate som dnes uvažovala (áno aj dnes som bola v DMke) ale nakoniec som si kúpila foundation od rimmelu,Stay Matte, tú s uhorkami,harmančekom a bavlnou - budem tomu veriť ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kazdy druhy den? Wow, tak to potom nie som az taky zufaly pripad, ako som si myslela :)

      Odstrániť
  2. Alverde mám moc ráda! Na mém blogu probíhá giveaway, kdyby ses chtěla zúčastnit:)

    http://stylewithoutlimits.blogspot.com/2012/02/first-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já bych chodila do DM mnohem radši, kdybych nevěděla, že v Rossmannu je skoro všechno levnější.. Ale normálně si taky vždycky něco odnáším, i kdyby jen žvejky ;)

    http://linysblog.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máme DMku v jednom malom obchodnom centre hned vedľa internátu, takže keď vystúpim z busu a idem na nákup potravín, stavím sa aj v DMke. Keby tam nebola, tak nie som taký častý návštevník :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já do DMka skoro vůbec nechodím, protože se mi zdá celkem drahé oproti ostatním drogéiím. Já závislačím zase v Rossmannu a v jedné místní drogérii, ale raději ani nepočítám, kolik tam utratím, protože by mě asi klepla pepka, kdybych viděla tu výslednou sumu :D

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ano, DM je pomerne drahe, podrazelo hlavne za posledny rok. Vidim to hlavne na veciach, ktore kupujem pravidelne uz dlho a ta suma za nakup je cca o 20 percent vyssia, ako pred rokom. Rossmann zial v nasom meste nie je. Alebo vdakabohu, lebo ako sa poznam, chodila by som aj tam aj tam.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. kamarátka si dobrý prírodný deo kúpila v body shope a v yves rocher, ja som skôr na chemickejšie, takže mne postačí aj ten od garnieru :)
    no a dm mi ani nespomínaj, mala som obdobie, že som pri každej návšteve odišla buď s lakom alebo tieňmi od s-he, lebo sú také lacné a super :D
    ale už ma to prešlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Deodoranty velmi nepouzivam, len minule som si (kvoli uspore pri baleni kufra) kupila mini balea deo a urcite NEodporucam! Po jednom dni letel do kosa, je hnusne lepkavy a ucinnost nulova.
    A odpoved na druhu otazku ani nechcem vediet, dnes som do DM isla povodne po odlicovacie tampony, sacky do kosa a mydlo. Prisla som tesne pred zatvorenim obchodu, ze len narychlo hodim do kosika co som chcela... no nebudem vas napinat, nakoniec moj "bleskovy & mini" nakup stal skoro 30 eur :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ty rtenky jsou krasne
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja som si od biopha kupila krem na ruky uz par tyzdnov dozadu, chcela som mu dat sancu, ale uz od nich nic neplanujem...isto o tom napisem na blogu, ale jednym z dovodov je aj ten "pach"

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Skus deodorant Avene , je super...Sylvia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. popozeram, pokial bude ok zlozenie, vyskusam. Vdaka za tip!

      Odstrániť
  12. jediné šťastie, že u nás máme myslím 3 DM-ky, takže aspoň ich obmieňam, aby si nemysleli predavačky, že som chorá na hlavu, keď tam toľko chodím:D škoda len, že vo všetkých sú akosi vybrakované stojany essence:( preto občas zbehnem do MY

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Na prvu otazku odpovedam, ze nie neexistuje :). Vyskusala som snad vsetky na svete, zial, tie prirodne na mna nefunguju :(. Kombinacia hektickejsieho dna a tepla je pre mna katastrofa :(. Na "prirodu" v tomto segmente mozem zabudnut.
    No a druhou, tak to si mi trafila rovno do rany :). Moj partner je alergicky na DM-ku :D. Ked pocuje, kdem do DMky, tak sa dekuje. Chodim tam minimalne 2 krat do tyzdna. Okrem kozmetiky nakupujem tie "denk mit" vlhcene utierky na upratovanie a kuchynske utierky, co su balene po troch.Tie su super. Ja bez toho uz neviem upratovat. Asi som spohodlnela :). No a mna v "mojej" DMke poznamju po mene a ja poznam tiez vsetky predavacky, tak si rozhodne myslim, ze registruju, kto tam kolko chodi;). Aspon z tych zavislakov ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No prosim :))) Vhlcene dezinfekcne utirky, sucast takmer kazdeho mojho DM nakupu :) To je inak super vec a pride mi to hygienickejsie, ako macat si hadricku/hubku do jedneho vedierka s vodickou...

      Odstrániť
  14. Teda ty máš pěknou výbavičku:-) Přírodní deodorant žádný bohužel neznám, někdo tady psal avene.. Od avene mám hodně věcí a vždycky jsem byla spokojená, myslím, že je to docela kvalitní a příjemná kosmetika:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Avene je dobra, je to moja oblubena znacka (aj ked jedna z veci od nich ma cerstvo dost sklamala a coskoro o tom budem pisat na blogu), ale kedze hladam deo bez hlinikovych soli, musim si este overit to zlozenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Este k teme DM-ka musim neodkladne poznamenat, ze onehda na vylete v Norimbergu som sa zastavila pri pochôdzke mestom v tamojsej DM-ke a to bol pravy raj pre mna ako DMmaniaka. Skladala sa z dvoch podlazi. Cele nizsie podlazie bolo vyhradene pre Alnatura potraviny od vymyslu sveta o ktorych tuna nechyrovat. Na vrchnom bol klasicky sortiment. Ceny samozrejme absolutne rozdielne v neprospech nas, pri niektorych veciach rozdiel 1-2 eura... to len tak btw :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Este k tomu deo bez hlinikovych soli - na americkych blogoch som citala pozitivne odozvy na tento deodorant http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P237120&categoryId=B70 Vraj vsetky krasne vonaju! Ja som ho neskusala (zatial). Bohuzial ho asi predavaju len v USA, ale to nie je koniec sveta, napr. nejaky znamy pojde na vylet do Ameriky a moze ho cestou spat pribalit do kufra atd. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ahoj, učinný a prírody deodorant existuje, ja si ho kupujem tu a som maximálne spokojná, + pre teba môže byť že nie je gulôčkový ale krémovy http://www.sashe.sk/ylang.ylang/detail/prirodny-kremovy-deodorant-vanilka-bergamot-citronova-trava

    OdpovedaťOdstrániť
  19. a od Biopha mi chutí ich zubná pasta...inú už ani nepoužívam...je síce draha ale bez tych chemických humusov fluorid a spol

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)