piatok 13. januára 2012

Testujeme: Kiehl´s


Nedávno som získala jeden mega paket vzoriek. To bolo radosti! :) Okrem iného v ňom boli rôzne, u nás málo známe a dostupné značky. Napríklad Kiehl´s. V našej maloobchodnej sieti ho nezoženiete. Bola som zvedavá, aké budem mať z testovania dojmy, keďže napríklad v USA patrí značka k mimoriadne obľúbeným. Testovala som dva výrobky starostlivosti o telo: Restorative Argan Cleansing Body OilRestorative Argan Body Lotion a dva prípravky starostlivosti o pleť: Rare Earth Pore Cleansing Masque a Eye Alert

Najprv dojmy z "arganovej" telovej línie:

Telové mlieko ma potešilo svojou výživnou, no ľahko sa vstrebávajúcou konzistenciou. Menej nadšená som bola z jeho vône: je pomerne výrazne citrusovo-eukalyptová, čo mi u telových prípravkov nesedí (nemám rada ani parfumy s podobným zložením, nepoužívam ich a vône sa potom vzájomne bili). Pokožka však bola naozaj krásne vláčna a hydratovaná. Po celý deň.

Čistiaci telový olej je naozaj super viacúčelový produkt - poslúži namiesto sprchového gélu (má priezračnú olejovú konzistenciu), ale ak sa holíte na mokro v sprche, oceníte jeho použitie namiesto gélu alebo krému na holenie. Vyskúšala som a funguje to skvele! Vôňa je takmer identická s hore uvedeným telovým mliekom, ale v sprche mi citrusová sviežosť neprekáža. Tento produkt by som brala všetkými desiatimi aj vo full size balení. Nie je lacný, 236 ml fľaša stojí 29 dolárov, ale naozaj je to veľmi šikovná vec. Pokožka bola po sprchovaní veľmi hebká, žiaden pocit vysušenia, ako po klasickom sprcháči.

Starostlivosť o pleť:

 K ílovej maske na čistenie pórov najprv poviem, že nie som jej cieľová skupina :) Problém s rozšírenými pórmi nemám. Ale keď som ju už mala doma, rada som ju vyskúšala. Maska s obsahom bieleho amazonského ílu, aloe vera a ovsa má veľmi jemnú textúru. Je potrebné ju naniesť v tenkej vrstve na problémové partie tváre a nechať zaschnúť po dobu cca 10 minút. Po zaschnutí vyzerala takto:


...ako vidíte, na mojej pleti sa žiadne tmavé bodky absorbovaného mazu neobjavili, takže skutočne nie som ideálny kandidát, ktorý by efekt masky ocenil. Má mierne zahrievací efekt, na pleti som teplo cítila ešte asi pol hodinu po odstránení. Pokožka zostala po zotretí zmatnená a na dotyk zjemnená. 125 ml balenie masky stojí takmer 22 dolárov...myslím si, že na trhu sú podstatne lacnejšie ílové masky, ktoré poslúžia rovnako dobre.

Poledným testovaným produktom bol Eye Alert, čo je vlastne sérum proti opuchom a  tmavým kruhom v okolí očí. Obsahuje kofeín, vitamín E  a extrakt z uhorky. Doporučuje sa ako prvá pomoc napríklad po prebdenej noci, či dlhom pobyte v lietadle. Na jeho účinky som bola zvedavá asi najviac, no musím povedať, že ma sklamal. Konzistencia je gélovo-krémová, nemastná. Vsiakne okamžite. Žiaden efekt som však nezaznamenala. Ani zlepšenie tmavých kruhov, ani zmiernenie ranných opuchov (dôsledok suchého panelákového vzduchu). 15 ml tubička sa teda podľa mňa za cenu takmer 23 Eur neoplatí. 

Kde Kiehl´s kúpiť? Americký, ani britský domovský e shop na Slovensko nezasiela. Takže Vám zostáva klasika: ebay (kde nájdete aj priaznivejšie ceny), prípadne Jahoda (strawberrynet.com). Ale pozor! Na slovenskej verzii stránky sortiment Kiehl´s z neznámych dôvodov nenájdete, preto si nezabudnite stránku prepnúť na inú, napríklad americkú verziu. Ceny Kiehl´s na Jahode sú podľa mňa ukážkovo nevýhodné...ak si k tomu prirátate možné komplikácie s otravným preclievaním tovaru, ako voľbu č.1 pre nákup jednoznačne doporučujem ebay :)

Máte s touto značkou skúsenosti?

pekný piatok trinásteho želá, 
Lučiak
foto: ja

4 komentáre:

  1. bola by som ideálnym kandidátom na tú ílovú masku... ale ak to vraj funguje, kúpim si hociakú, musím sa zbaviť tých hnusných potvor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skusenosti nemam, ale par dni dozadu som citala priaznivu recenziu na krem na tvar:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prosim ťa kde kupuješ tuto značku lebo ja keď idem na americkú verziu Kiehl's mi to dá ako failed ty to kde kupuješ??!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)