pondelok 6. júna 2011

Summer Scents


Dnešný post bude voňavý. 
Neviem, či som sa už na blogu zmienila o svojej parfumovej vášni... Schválne nenapíšem "posadnutosti", lebo k tomu mi ešte stále chýba krôčik :) Pár skutočne posadnutých parfumových maniačok poznám a tak sa utešujem, že som ešte nedosiahla ich najvyšší level :) Tak či onak, parfumy milujem, zbieram a predovšetkým často striedam. Som vôňoprelietavá, až strach. Dnes Vám predstavím štvoricu vôní, ktoré v tomto teplom a kvitnúcom  čase najčastejšie používam.


Začnem Guerlainom, predsa len je to značka s extra dlhou tradíciou a starší majú prednosť. Klasický Shalimar je legenda, ale pre môj nôs zatiaľ ešte stále priveľká pecka. Toto je odľahčená verzia Eau de Shalimar, konkrétne Flower Edition. Delikátna jemná orientálka s citrusovým začiatkom a príjemným vanilkovým základom. Výdrž výborná. Kúpila som si ju pôvodne ako jarnú vôňu, ale paradoxne ju viac používam práve teraz v teplých dňoch, ktoré jej dávajú pekne vyniknúť.


Passenger od S.T.Dupont je druhý obľúbenec. Je trocha sladšia, takže sa mi viac páčila skoro z jari, ked boli ešte dni chladnejšie. Dupont je v našej domácnosti ako doma, jednu z ich vôní používa aj môj polovičiak. Nepatria k masovo obľúbeným, nezacítite ich na každom rohu a to sa mi na nich páči. Posledné roky sa ich vône posúvajú výrazovo trošku viac ku komerčnému vkusu... Staršie edície považujem za vydarenejšie.


O oui od Lancome patrí k stáliciam tejto značky, na trhu je už pekných pár rokov. Kvetinovo ovocná kytička je svieža a skrátka ideálna na teplé dni. Nabíja ma pozitívnou energiou a ľahkosťou. Jediné, čo jej chýba, je výdrž. Za dve-tri hodinky je preč, preto je lepšie zaobstarať si väčší objem. 


A na záver jedna čerstvá novinka. Dostala sa ku mne viacmenej neplánovane. Vyberala som vôňu pre mamu a hoci posledná produkcia značky Ungaro nepatrí k tomu, čo vy som túžila mať na poličke, táto mi celkom zavoňala... v aukcii bola možnosť získať ju výhodne, tak som sa na ňu dala :) Nie je to žiaden zázrak, ale ako šťavnatá, príjemná letná polievačka na prestriedanie s inými sa zíde. 

Samozrejme, leto je dlhé, moje parfumová vernosť chabá, takže nevylučujem, že k zbierke letničiek ešte čosi pribudne...

Máte už svojho letného favorita? 

pekný týždeň želá
Lučiak

pictures by me

8 komentárov:

  1. Vášen pre parfémy máme 2 :) Aj keď ja nadávam, lebo ich mám na poličke toľko veľa, vôbec ich už nenosím, lebo mi prestali voňať. Odkedy som našla Versace Bright Crystal a Jeanne od Lanvin, už nemám chuť meniť ani za letnú vôňu, lebo mi príde, že sa hodia do všetkých období :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zuzi, ten problem s preplnenou polickou som mala aj ja, ale uz to nemilosrdne selektujem a co dlhsie nenosim (okrem vyslovenych srdcoviek) posuvam dalej.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem Miracle od Lanvina - stará dobrá klasika, Versace Bright Crystal tiež príjemná, akurát, že slabo drží. Určite však nechcem nič také ako DaG - Light Blue, fuuj:/ Plánujem skúsiť na leto niečo ľahšie ako Diesel Green - cenovo dostupné a cez leto sa hodí aj to obrovské balenie:)
    Dalila

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám veľmi rada Bvlgari Omnia Crystalline. Je taká jednoduchá, nenápadná a úplne mi sedí v každom ročnom období.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Omnia Chrystalline je prijemna vona, decentna a nerusiva, vazne vhodna v podstate na kazdu prilezitost.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekny post :). Tiez milujem parfemy, ale dnes sa uz len pousmejem nad tym, ako som ich kedysi zhromazdovala na policke a obdivovala ich. Asi to ide s vekom :D. Toto leto mam 2 oblubenkyne a rysuje sa tretia. Velky flakon Escale a Portofino, stve ma len slabsia vydrz a druha letna stalica je Chanel Cristalle au verte. No a tretia Moschino Hippy fizz, ktoru som dostala darom. Tato sa mi paradoxne totalne hnusila, ked som ju ovonala v parfumerii, ked prisla do predaja, cca 3 roky dozadu, pocnuc flakonom, konciac zlozenim, ale s mojou pokozkou si tato nekomplikovana vodicka nejak rozumie a je z toho celkom vydarena vec. :). Nos sa mi vyvija a ked pred rokmi som citrusy nemohla ani len citit, teraz v lete po nich strasne prahnem..
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. to anonymny: ano, nos sa vyvija! Tiez som bola kedysi odporkynou citrusov, je pravda, ze Escale a Portofino by som stale nezniesla, ale aj taka Oui je pomerne citrusova a vyhovuje mi.
    S citrusmi je trochu problem, na trhu je dost malo kvalitnych citrusovych voni, ktore by neposobili lacno a neevokovali WC osviezovac.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)