utorok 27. septembra 2016

Ako na obočie + veľké sklamanie od Sephora


Obočie je stále veľká kozmetická téma. Kto nemá obočie, akoby nebol :) V podstate je to pravda a je až neskutočné, aký zásadný vplyv má tvar obočia na celkový výraz tváre. Pre mňa osobne je upravené obočie a maskara make up minimum a keby som už z dekoratívky nepoužila nič iné, aspoň tieto produkty áno. Na blogu sa pritom obočiu príliš nevenujem, preto som sa rozhodla to napraviť a urobiť menší prehľad, čím si aktuálne obočie upravujem. A zároveň skritizovať pod čiernu zem dva kúsky na úpravu obočia, do ktorých som vkladala nádeje, ale sklamali ma. 

Keď som písala tento článok, prezrela som si len tak zo srandy moje staré fotky z blogu a musím uznať, že aj keď sa mi ani teraz obočie nevydarí každý deň ideálne, oproti minulosti som na tom predsa len lepšie. Pred pár rokmi, keď ešte nebolo trendy mať naturálne vyzerajúce obočie, ale in bolo skôr tenšie, som urobila jednu veľkú chybu - priveľmi som si vytrhala obočie pri koreni nosa a tie malé svine nechcú dorásť, pritom sú to už roky. Tomu musím prispôsobiť aj úpravu - tam, kde by mali byť chĺpky, musím obočie trochu domaľovať, aby vo výsledku pôsobilo symetricky so zbytkom tváre a nebolo príliš krátke. 


Mojim nepostrádateľným produktom pri úprave obočia stále ostáva krémový tieň Color Tattoo od Maybelline v odtieni Permanent Taupe. Používam ho už asi tretí rok a som s ním naozaj spokojná. Jednak má studený popolavo-hnedý odtieň,  dobre sa s ním pracuje a počas dňa drží, tam kde má. Ten studený podtón nespomínam náhodou. Produkty s odtieňom dočervena mi farebne nevyhovujú a čo sa týka ponuky v našich obchodoch, nájsť tie so studeným podtónom je celkom výzva. 


Nedávno som si obľúbila aj fixku na obočie od Catrice, ktorá je u nás v ponuke v troch odtieňoch. Ten najtmavší, ktorý používam, síce nemá ideálny studený podtón, ale keďže fixku používam len na orámovanie spodnej línie obočia, v celkovom vzhľade sa to stratí. Má super tenký hrot, s ktorým sa šikovne pracuje a farba je veľmi trvácna - počas dňa drží ako pribitá. 

Pri poslednej návšteve Prahy som si v českej Sephore kúpila aj dva produkty na obočie ich domovskej značky. Pravdou je, že som kupovala dosť spontánne a narýchlo, takže je možno aj moja chyba, že som si predtým nepozrela nejaké recenzie na blogoch. V obchode sa mi oba kúsky zdali celkom fajn, navyše nie sú drahé, no spätne nákup ľutujem. 


Brow Thickener je púdrová farba na obočie, už to je prvý problém a nechápem, prečo som si myslela, že s týmto kúskom to bude iné, keď sa púdrovým produktom na obočie a oči celkovo vyhýbam. Neznášam totiž prášenie. Tento tieň má ale fajn aplikátor. No raz darmo, ani to nepomôže - samozrejme, že tieň práši a to aj po dôkladnom oklepaní. Aj odtieň sa mi pod svetlami v predajni javil o čosi studenší, než je v skutočnosti. Jednoducho, práškové konzistencia a ja, to nejde dokopy a musím si to zapamätať raz a navždy. 


Ešte horšie dojmy mám ale z druhého kúsku, vysúvateľnej ceruzky. Nadchlo ma, aká je tenká a tešila som sa, že sa s ňou bude dobre pracovať. V ponuke bolo dokonca asi 6 alebo 7 odtieňov a vybrala som si ten najstudenejší hnedý. Ceruzka ale farbí neskutočne slabo. To, čo vidíte na fotke dolu, je intenzita po asi 5 ťahoch. Hodila by sa možno pre tmavšie blondíny. Navyše, tuha sa veľmi ľahko láme, takže stačí neopatrne vysunúť viac, než treba a prídete o riadny kus náplne. 


Denná rutina teda vyzerá nasledovne: učesať, zadefinovať tvar fixkou od Catrice a vyplniť tieňom Maybelline. 

Čo vyhovuje na obočie vám? 

Lučiak

foto:ja

8 komentárov:

  1. Nejdriv jsem pouzivala tuzku od Catrice a v posledni dobe nepouzivam nic jine nez fix od Catrice💗💗💗 stin color tattoo me velmi lakal, jen jsem si nedokazala predstavit, jak bude na oboci vypadat, ale na tobe vypada skvele, tak urcite vyzkousim👍

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dik, pre tie ktore potrebuju studeny hnedy odtien, je velmi dobry

      Odstrániť
  2. Ja som si obľúbila gel od Lavery, sedí mi aj farebne a aj sa s ním pracuje dobre.


    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jé a kde píšeš o té tužce od Dermacolu, co máš na fotce. Já ji totiž používám a pro moje potřeby je skvělá. Bára

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ta je tam viac-menej na doplnenie, ako nieco co pouzivam fakt len obcas :)

      Odstrániť
  4. ja tvoje obočko vždy obdivujem:), Ja definujem brow wizom Dark brown od Anastasia Beverly hills a vypĺňam tieňom MAC Brun:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja používam fixu od Gosh-u, je perfektná! Tú od Catrice som ešte nemala, ale veľmi ma láka :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)