piatok 26. augusta 2016

Avon Novinky 1: dekoratívka


Avon nás, spolupracujúce blogerky, v poslednej dobe doslova bombarduje novinkami :D Doma sa mi toho nazbieralo už strašne veľa a povedala som si, že jednoduchšie, než robiť na každý jeden produkt samostatnú recenziu, bude rozdeliť ich do dvoch haulov. Dnes mám pre vás prvý z nich, o dekoratívnej kozmetike. 

Všetko z tohto postu, okrem dvoch rúžov, ktoré som si kúpila sama, mi bolo zaslané v rámci spolupráce. 

Prvou z letných noviniek je BB krém z radu Nutraeffects. Mám ho vo verzii so zmatňujúcim efektom (existuje aj v klasickej). Musím povedať, že tento kúsok sa naozaj podaril. Odtieň Light asi nebude sedieť úplne svetlej pleti, pretože pre mňa je tiež ideálny až teraz, keď mám opálenú tvár. Je ale mierne do žlta a to mi veľmi vyhovuje. Po nanesení robí na pleti naozaj veľmi pekný finish. Matný, ale nie neprirodzený, efekt by som skôr nazvala zamatovým. Výborne kryje. Prvých pár hodín sa drží dobre aj v horúčavách, potom sa už predsa len musíte prepudrovať. Na BB krém sú však jeho vlastnosti naozaj super a smelo sa môže porovnať aj s nejakým make upom.

BB Cream Mat, odtien Light

Druhou make up novinkou je tekutá, zmatňujúca verzia make upu Ideal Flawless. Ten som zvolila v odtieni Nude, ktorý mi už zo skúsenosti pri Avon make upoch sedí najviac. Po vytlačení z tuby sa javí trochu svetlejšie, ale na pleti sa farba trochu zmení. Make up je tekutý, fluidný, dobre sa nanáša, ale bohužiaľ zalieza do pórov. Ďalším mínusom pre mňa je, že má veľmi slabé krytie a neprekrýva ani drobné začervenania. No a ako bonus má veľmi slabú výdrž počas dňa :( Z pleti sa doslova stráca.  Škoda.

Ideal Flawless Nude Matte, , odtien Nude

Príjemne ma prekvapila zmatňujúca báza pod make up z radu Luxe. Zmatňuje síce len mierne, no ako podklad pod make up funguje veľmi dobre, uľahčuje nanášanie a nie je to klzký silikónový hnus. 

zmatňujúca báza Luxe Fabulous Finish

Naozaj veľmi funkčný je však tento produkt, Prime and Set Spray na zafixovanie make upu. Tryska má dostatočne jemný rozptyl, takže ho pekne rovnomerne nastriekate na tvár. Viditeľne predlžuje trvácnosť líčenia, čo potešilo hlavne v horúčavách. Asi by som ho nedoporučila vyslovene suchej pleti, pretože mne na suchších častiach tváre po pár hodinách spôsoboval mierne pocity pnutia. 

Magix Prime and Set Spray

CC korektor v ceruzke je na trhu vo viacerých odtieňoch, ja som si vybrala zelený, ktorý neutralizuje začervenanie. Je clekom fajn, neviem, ako by fungoval napríklad na akné, na moje drobné nedokonalosti pod make up postačí. 

Ideal Flawless CC Concealer Stick

Čo z noviniek úplne prepadlo, je táto paletka očných tieňov v letnej edícii Sun-washed Blooms. Vyskúšala som už veľa paletiek od Avonu a práve pri tomto type produktu by mohli popracovať na vylepšení. V kvalite a pigmentáci jednotlivých odtieňov v rámci jednej paletky bývajú totiž niekedy až priepastné rozdiely. A zo skúsenosti sú to práve matné odtiene, ktoré patria k tým nepodarenejším. Tu to nie je inak. Pigmentácia všetkých štyroch je veľmi slabá a ak chcete na viečku dosiahnuť aspoň nejaký viditeľný efekt, musíte tiene poriadne vrstviť, čo zas nie vždy vyzerá dobre. 

True Color Eyeshadow Quad, Sun-washed Blooms


Na záver som si nechala pozitívne dojmy, ktoré mám z rúžov. V lete pribudol do kolekcie Ultra Color nový odtieň Fluro Fuchsia. Je jednoducho parádny! Naozaj sýta, fuchsiová farba, navyše robí belšie zuby :) Aktuálne mám v používaní trošku pauzu, lebo som dosť opálená a zdá sa mi, že mi k pleti šiel lepšie, keď som bola o čosi svetlejšia, ale keď vyblednem, určite sa k nemu vrátim. 

Fluro Fuchsia


Posledné dva kúsky som si kúpila iniciatívne sama ešte na jar. Nové Lip Stylo vám môžem odporučiť. Krásne sýte farby, šikovný tenký tvar, s ktorým sa pery dobre vykresľujú aj v kútikoch. Super na ňom je, že robí efekt plných pier a aj výdrž je o čosi lepšia, než pri iných Avon rúžoch. Prvým odtieňom, ktorý som si zaobstarala, bol Vintage Pink, chladná, jemne mauve ružová. Nasledoval Rose Creme, ktorý je podľa mňa viac dočervena ako do ružova, ale je to studený odtieň, čo je pre mňa super. 

Ultra Beauty Lip Stylo, Vintage Ping a Rose Creme


Bilancia dnešnej recenzie je teda vcelku pozitívna, až na dva nie príliš vydarené kusy fajn. Nabudúce si podám novinky z telovej a pleťovej kozmetiky.  

Lučiak

foto:ja 

3 komentáre:

  1. rúže ma teda veľmi zaujali :) najmä tá fuchsiová farba, tá je krásna :) aj po tých rúžoch v pere sa popozerám :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. rúže sú super a tiež aj sprej na fixáciu make-upu :) niečo také by som rada skúsila aj ja

    Na mojom blogu Beautiful savage práve prebieha Back to school giveaway, tak budem rada, keď sa zapojíte. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj máš super blog :) a zaujímavé články :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)