streda 10. septembra 2014

Paletky Make Up Revolution

paletky venoval e shop beautyday.sk


Paletiek Make Up Revolution je zrazu všade plno :) Popravde, nečudujem sa - v našich končinách sa jedná o novinku, sú cenovo dostupné a hlavne, ponúkajú veľmi pekné odtiene špeciálne pre nude maniačky, ako ja. Od e shopu beautyday.sk, s ktorým spolupracujem, som dostala ponuku na zrecenzovanie a bez rozmýšľania som prijala. Jediným problémom bolo vybrať si. Nakoniec som sa rozhodla pre  Iconic 2 a Essential Matte. Samotná Iconic existuje až v troch farebných variáciách, ja som si vybrala tú, kde majú odtiene neutrálne farby a sú čo najmenej do ružova a fialova (i keď aj také sa v nej nájdu, no zo všetkých Iconic je ich v "dvojke" minimum). V dnešnom poste Vám ich ukážem a povieme si ničo o pigmentácii a kvalite tieňov. Niekedy nabudúce si dáme ukážku tieňov priamo v akcii na nejakom líčení. 

Začnem paletkou Essential Matte. Obsahuje (tak, ako všetky Redemption paletky) 12 odtieňov - ako napovedá názov, všetky matné. Nájdete tu najsvetlejšie odtiene vhodné pod obočie a do vnútorného kútika oka, odtiene na pohyblivé viečko a aj tmavé odtiene na vytieňovanie oka vrátane intenzívnej tmavošedej (alebo čiernej?). Odtiene nemajú názvy. 




Druhá paletka Iconic 2 obsahuje rovnaký počet tieňov, prevažne metalických, ale aj 4 matné. Mojimi favoritmi sú jednoznačne práve tie metalické.



Toľko farebné úkážky, poďme na konkrétnosti. Začnem obalom - ten je jednoduchý a plastový. Súčasťou paletiek je vždy jeden obojstranný  penový aplikátor. Hoci ja osobne pred líčením očí štetcami uprednostňujem hlavne dobré aplikátory (napríklad od Artdeco), tieto medzi ne rozhodne nepatria :) Takže, ak aj nebudete pri práci s paletkami používať svoje štetce, investujte aspoň do kvalitných a dobre tvarovaných aplikátorov, tieto sú totiž skôr za trest :) Ale majme na pamäti, že ide o low cost produkt. 

Čo sa týka pigmentácie a farebnej sýtosti tieňov, najslabšie sú na tom jednoznačne najsvetlejšie tiene z matnej paletky, tam budete musieť poriadne pritlačiť a naniesť viacero vrstiev, aby bol efekt uspokojivý. Naopak, metalické odtiene chytajú na viečko výborne! 

Veľmi podstatná vec je pre mňa pri očných tieňoch prášivosť. V tomto prípade je rôzna, podľa toho, o ktorý tieň ide. Pomerne dosť prášia matné odtiene, naopak metalické majú odlišnú konzistenciu, sú viac priľnavé a tým pádom aj menej prášivé. Ale potobnú skúsenosť mám aj s tieňmi iných, často podstatne drahších značiek. 

Výdrž tieňov je s použitím podkladovej bázy dobrá, priam bezproblémová.

Cena sa u nás pohybuje v e shopoch okolo 7 Eur za paletku a myslím, že vzhľadom k počtu tieňov je zodpovedajúca, hlavne ak berieme ako príklad Iconic 2. Matnej paletke uberá body intenzita väčšiny odtieňov a aj spomínnaá prášivosť. 

Paletkám som každopádne rada a teším sa, ako sa pri líčení so všetkými tými odtieňmi vybláznim (aj keď si uvedomujem, že dve paletky zemitých odtieňov sú pre niekoho ťažká nuda :)


Páčia sa Vám? Už ste objednali alebo zvažujete? 

Lučiak

foto:ja 

9 komentárov:

  1. Mna zaujali:) Hlavne pre ten pomer cena/vykon, Az tak si nezakladam na tienoch a urcite nepotrebujem na to svoje obcasne licenie oci tienmi Nakedku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani ja nepatrim k fanusikom Naked, ked sa bavime vyslovene len o argumente cenovom, urcite existuje mnoho ovela lacnejsich a pri tom vykonom podobnych alternativ. Ale samozrejme, ak je do nej niekto zamilovany a chce prave ju, beriem :)

      Odstrániť
  2. Stále po nich pozerám ale ešte som sa neodhodlala lebo vždy prídu s niečim novým a nechcem potom ľutovať, že som mohla pár dní počkať s objednávkou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ano? A mas info, kedy to bude realne?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vraj v polke októbra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Podľa fotiek vyzerajú skvele a podľa Tvojho komentu sú ešte príťažlivejšie.
    Veľmi silno rozmýšľam nad ich kúpou, nakoľko pri mojom občasnom používaní produktu tohto typu sa mi zdá pomer kvality a ceny naozaj príťažlivý.
    Toto bola jediná variácia alebo ... ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni v clanku pisem - Iconic ma tri variacie, potom existuju dalsie variacie. Pozri na stranke pod linkom.

      Odstrániť
  6. Musím říct, že se mi moc líbí! už to vidím tak, že podlehnu a nějakou si pořídím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tak tak, aj ja čakám na ten shop :D zaujalo ma viac vecí, aj paletky v štýle sleek (teda obalom mi pripomínajú sleek, neviem prečo :D), aj iconic 3 (ale keď pozerám tento článok, tak asi aj dvojka)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)