utorok 5. novembra 2013

Projekt High End 4: Clinique Superprimer - yellow


Keď sa prvé zmienky o tejto novinke dostali v lete na internet, zaumienila som si, že hoci s pleťovými prípravkami od Clinique sa príliš nekamarátim, toto rozhodne musím vyskúšať. Superprimer úspešne nadväzuje na farebné podkladové bázy mnohých značiek, ktoré s týmto sortimentom prišli ešte pred ním - určite si viete vybaviť Acti´Mine od Givenchy, Teint Parfait od YSL alebo hoci aj tónované bázy od Pupa. Farebné bázy patria podľa mňa k tak trochu neprávom opomíňaným kúskom - veľa žien u nás ich nepoužíva, buď ich nepoznajú alebo ich považujú za zbytočnosť. Pritom dokážu spraviť výbornú službu. Samozrejme, ak natrafíte na takú, ktorá za to stojí. Či za to stojí Superprimer, si povieme dnes. 

zdroj: clinique.com


Superprimer je k dispozícii v 6tich odtieňoch, pričom každý z nich je zameraný na korekciu konkrétneho problému (okrem bieleho "univerzálneho", ktorý slúži ako štandardná podkladová báza pod make up). Trochu ma prekvapilo, že v sortimente chýba zelený - ako vieme, zelený pigment výborne neutralizuje začervenanie, čo je problém, s ktorým bojuje veľmi veľa žien včítane mňa. Namiesto zeleného Clinique na korekciu začervenania doporučuje žltý. A ten som si aj zaobstarala. 

vitajte v pekelnej sezóne fotenia pri umelom svetle :(

Najprv pár všeobecných faktov: báza je neparfumovaná, bez obsahu olejov a funguje hlavne na silikónovom základe. Čo sa týka konzistencie, je veľmi hustá. takmer až tuhá, ale na pleti ju bez problémov rozotriete do stratena. Ale ten efekt! Keby mi niekto podstrčil vzotku v čistom, neoznačenom kelímku bez toho, aby som vedela, o čo ide, povedala by som, že sa jedná o nejakú super-hyper zmatňujúcu bázu. Naozaj, na pleti pôsobí na dotyk tak, akoby ste ju zbavili úplne všetkých stôp kožného mazu. Je to až extrémne a ten pocit by som označila jedným anglickým slovom - weird :) Toto by mohlo potešiť všetky majiteľky mastnej a problematickej pleti. Ja, ako majiteľka pomerne neproblematickej a suchšej si musím na ten pocit zvykať. 


Spomínaný efekt totálneho zmatnenia mi tiež robil problém pri spolupráci s niektorými make upmi, hlavne tými bez silikónov, ktoré potom na pleti nepôsobili práve prirodzene (o tom, ktoré konkrétne to sú, si ešte tento mesiac povieme). Na margo efektu redukcie začervenania môžem povedať, že kým okamžitý efekt po nanesení je skôr minimálny (pokožka pôsobí o niečo svetlejšie), bázu musím pochváliť skôr za to, ako sa stará o potláčania vzniku začervenania počas dňa. No a samozrejme, počas celého dňa aj zmatňuje. Hoci je štedro nadupaná silikónmi, nespôsobovala mi upchávanie pórov ani vyrážky. 

Celkovo by som ju zhodnotila tak, že z nej mám rozporuplné pocity. Ešte stále som si na ňu úplne nezvykla. To, čo sľubuje, čiastočne plní, ale akosi sa neviem stotožniť s tým, aký pocit na pleti ma pri jej použití sprevádza. Ak ale máte mastnú pleť, možno by ste z nej naopak boli nadšené. Cena nie je zanedbateľná - cca 30 Eur, no je to typ produktu, ktorý Vám vydrží dlho, treba ho totiž dávkovať s mierou. Prešla som si pár recenzií na internete a užívateľky asi najviac chvália univerzálnu bielu bázu. V recenziách českých a slovenských blogeriek sa zatiaľ príliš neobjavuje, takže by som bola celkom zvedavá, či ste ju náhodou nevyskúšali a dychtivo budem očakávať každé zhodnotenie na porovnanie mojich dojmov. 

Lučiak
foto:ja

5 komentárov:

  1. Draha, tebe nestacilo? Ina by na tvojom mieste chodila blogerskymi kanalmi, ty veselo pokracujes v krmeni blogu kradnutym obsahom, ktory vydavas za svoj. Tento koment som uverejnila vylucne preto, aby aj ostatne kocky vedeli (kedze ty negativne komentare poukazujuce na tvoju cinnost zasadne nezverejnujes), s kym maju do cinenia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To sa mi pozdáva, zmatnenie, to je niečo pre mňa! Len ktovie, ako píšeš, keď potom je problém s niektorými make-upmi. Ja som si dnes po 100 rokoch dala Bioderma Sébium pore refiner a nechápem, prečo som to tak dlho nepoužívala, jedna paráda, pravdaže len na T-zone. Na to True match od Teba a úplná paráda. Si ma zasa pekne nalákala, aspoň že to nie je taká cenová pálka a rozpočet to zvládne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Julka, ja som zasa dnes skusila vzorku od teba, recenzia bude zajtra. Tusila som, ze True Match sa ti bude pozdavat :) Inac mam strasne vycitky kvoli pondelku, nakoniec sa ukazalo, ze tu moju nevolnost mal na svedomi nejaky virus (nechci vediet, co sa so mnou dialo, ked sme sa rozlucili), este v tu noc to draplo aj draheho spolubyvajuceho, tak len pevne verim, ze daco nepreskocilo aj na teba, to by ma priserne mrzelo :(((

      Odstrániť
  3. koneče obsiahlejšia a k veci recenzia, ja už ich obkukujem dlhšie a zaujala ma tiež tá žltá a potom fialová, tak si nad nimi dumám, že ktorú presne by som zniesla :) asi si skúsim vymámiť vzorky, bo toho pocitu bez kožného mazu sa celkom obávam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no, ja by som rozhodne este rada skusila aj biely (ten by mal mat uplne inu konzistenciu aj vysledny feeling) a mozno aj fialovy. A ten pocit po zltom je fakt bizarny :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)