nedeľa 6. mája 2012

Testujeme: Wellaton Permanent Colorant Mousse


Peknú nedeľu želám! 

Nedávno som sa opäť rozhodla farbiť vlasy doma a zároveň som chcela skúsiť niečo nové. Voľba padla na túto penovú farbu od Welly. Vybrala som si odtieň 6/7 Chocolate Brown. Farba sa aplikuje na suché vlasy. Príprava je klasická - obsah jednej fľaštičky nalejete do druhej, párkrát premiešate a môžete ísť na to. A keďže ja nerada čítam návody (otravuje ma to), ďalších 5 minút som sa zúfalo pokúšala vytlačiť penu z aplikátora a prepadala zúfalstvu, že mi predali pokazené balenie... Je to ňáké rozbité! :)))
Pointa je v tom, že penu nedostanete von stláčaním pumpičky, ale samotnej fľaše (nakoniec som si ten návod predsa len prečítala). Toto asi nie je farba pre blondíny a už vôbec nie pre brunety, ktoré si myslia, že sú najmúdrejšie na svete :P...

No a potom prišiel šok: táto farba má brutálny chemický odér! Samozrejme, pokúša sa ho maskovať nejakou tou parfumáciou, ale môj nos a slzné kanáliky len tak neoklamete: po minúte ma štípali oči aj nosná sliznica. Pokožka hlavy našťastie nie, ale aj tak som nemala dobrý pocit, že si na seba capkám niečo tak agresívne a len som ticho dúfala, že z toho vyviaznem so zdravou kožou (samozrejme, že si zásadne nerobím ani alergický test pred farbením :). Keď porovnám túto farbu napríklad s penovou Sublime Mousse, je to ako porovnávať Savo a vanilkový puding. Sublime Mousse pri aplikácii absolútne nedráždi. 
Odporúčaná doba pôsobenia je 40 minút, ja som sa ale rozhodla skrátiť ju na 30. Úprimne, nevedela som sa dočkať, kedy to amoniakové čudo dám z hlavy.

Dôležité upozornenie: len čo Vám pri nanášaní Wellaton kvapne tam, kde nemá, nečakajte a odstráňte to okamžite! Farba totiž veľmi intenzívne farbí pokožku aj všetko naokolo a keď ju neodstránite hneď, budete mať problém. 

Po dôkladnom opláchnutí (a v mojom prípade aj jednom prešampónovaní) je čas použiť priložený ochranný balzam. A ten musím naozaj pochváliť. Keď som farbu zmyla, vlasy zostali na dotyk úplne zbavené jemnosti, doslova vŕzgali pod prstami. Po použití balzamu sa opäť vrátili do normálu. A tu je výsledný efekt po vysušení:



Obrázok "pred" som tentokrát nefotila, moje vlasy pred farbením vyzerajú plus mínus rovnako, ako napríklad tu. S výsledným farebným efektom som spokojná. Výrobca sľubuje 100% krytie šedín, ja by som to poopravila na 80%. Uvidíme, ako to bude s vymývaním farby. 

Záverečné zhrnutie a hodnotenie: možno som precitlivelá, alebo skôr zvyknutá na šetrnejšie farby. Ale ten intenzívny chemický pach pri nanášaní mi fakt vadil. Musím zaň strhnúť nejaké hviezdy a keď zvážim všetky pre aj proti, dávam 6 hviezd z 10. A nabudúce sa vrátim k môjmu osvedčenému L´Oréalu. 

A čo vy? Máte ju vyskúšanú? 
Lučiak
foto: ja

1 komentár:

  1. aj ja mám najradšej Lorea, Garnier ale inak nechápem prečo sa tie ich pribalené mini balzamy nedajú kúpiť aj vo veľkom balení :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)