utorok 17. januára 2012

First Aid for Your Color

Tieto malé vrecúška sú na trhu tak dlho a sú tak notoricky známe, že snáď každý, kto si farbí vlasy doma, ich niekedy vyskúšal. Ak náhodou nie, nech sa páči, zoznámte sa: Palette Instant Color, semi-permanentná tónovania farba na vlasy. 


Niektorí ju nazývajú aj tónovací šampón. Volajte ju, ako chcete. Instant color je ideálna na jemné tónovanie vlasov v prípade, ak si zatiaľ netrúfate na klasickú farbu, nemáte šediny, farba sa Vám vymyla a nestíhate návštevu kaderníčky... skrátka, taká rýchla prvá pomoc. Použitie je pomerne jednoduché. Vlasy si umyjete a jemne osušíte uterákom, aby zostali vlhké (ale nekvapkala z nich voda). Medzitým si navlečte priložené rukavice a vylejte obsah balenia (na vlasy dlhšie než po plecia rozhodne doporučujem minimálne dve!) do misky (nie kovovej). Zmes je pomerne hustá, ja osobne ju ešte trochu doriedim vodou, aby sa ľahšie nanášala. Farbiaca zmes vyzerá potom takto:


Pokojne môžete zmixovať aj dva farebne príbuzné odtiene (vid prvá fotka). Nanášajte klasicky širokým plochým štetcom, najprv na korienky a odrasty. Nechajte pôsobiť (cca 15 minút) a naneste aj na zvyšnú plochu vlasov. Nechajte pôsobiť ďalších cca 20 minút. Upozorňujem, že na to, že nejde o permanentnú farbu, pomerne silno farbí pokožku, takže ak Vám niekde niečo kvacne, radšej to utrite hneď a nespoliehajte sa na to, že "je to len šampón". 
Po uplynutí doby pôsobenia zmes na vlasoch jemne napeňte vodou (doporučujem vykonávať nad vaňou v predklone :) a poriadne vymyte, kým z vlasov nebude stekať číra voda. Vlasy už ďalej nemusíte šampónovať, ale je fajn použiť nejaký dobrý kondicionér alebo balzam (nie je priložený). Následne si vlasy upravte svojim obvyklým spôsobom. 


Instant Color neobsahuje amoniak, takže k vlasom je pomerne šetrná. Dodá im pekný lesk a jemné farebné tónovanie. Ak sa Vám aj zdá, že ste sa sekli a zvolili príliš tmavý odtieň, nemajte strach, už po prvom ďalšom umytí po aplikácii bude výsledok jemnejší. Instant Color sa totiž vymýva pomerne rýchlo. Napríklad mne vydrží pekná cca tri-štyri umytia, potom to už ide dolu vodou :) Je to naozaj len také dočasné riešenie. 

Máte s ňou skúsenosti? Aké? 

P.S. nevedno prečo, v celom tomto poste mi blogger centruje text na stred :/ Preto, ak to na Vám pôsobí rušivo, prosím o pochopenie :) No a človek by pri takomto poste logicky očakával aj foto farebného výsledku. Tentokrát ho však musíte oželieť. Jednoducho nebol čas. Tak příště :)

pekný týždeň želá, 
Lučiak

foto: ja

14 komentárov:

  1. ja pouzivam na vlasy len tonovacie sampony, neskodia tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeeej, to som kedysi pouzivala - tusim svetlu mahagonovu. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. len raz som si dala- slivkovú :) bola to celkom príjemná zmena, keďže ja si netrúfam na permanentné farby

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som si minule kupila nejaky palette, len som jej mala trosku malo:)), ale nenapadlo by ma zmiesat odtiene:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento samponik si pamatam z gympla, asi sestnastrocna som si (bez dovolenia) prvykrat "prefarbila" vlasy tusim nejakym mahagonovo/cervenskastym odtienom. Ked ma videla mama, hned si to vsimla a vravi "ty si si nafarbila vlasy?". A ja na to "Nieeeee... co si?"
    Vlastne tym chcem len povedat, ze na pokusy sa tento vyrobok hodi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. príšerné! ...Hodila som si túto farbu na hlavu a mala som ich celé oranžové :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ktory odtien? Lebo niektore su velmi intenzivne a kriklave.

      Odstrániť
  7. Ahoj po akej dobe sa vymyje uplne ?
    A nevieš mi povedať aký je rozdiel medzi touto farbou a Color sampoo od palette? Je tam nejaký rozdiel ?
    Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To vymyvanie je dost individualne, mne cca po 5 umytiach. Color Shampoo od Palette je trvacnejsia a lepsie kryje.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aj čierna (IC) by sa vymyla ,nevieš? a dakujem za odpoved :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. V tom ti nepomozem, s ciernou nemam skusenost.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja mám vlasy špinavý blond, tak do hneda a keď som si dala IC blond tak mi to chytilo len na končekoch, aj to len zato že na nich boli zvyšky oranžovej L´orealky. takže je to skutočne len slabé tónovanie pri svetlejších farbách. ktoré bývajú intenzívnejšie z tých tmavších?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono je to naozaj len na jemne tonovanie, ja som si napriklad aj teraz davala tmavsiu hnedu, chcela som jemne dotonovat niektore zosvetlene pramene a chytilo to uplne zanedbatelne. Akukolvek trvacnu farbu to rozhodne neprekryje.

      Odstrániť
  12. včera som zmiešala červený a fialový (oficiálne tuším čerešňový) odtieň, vznikla mi vínová, ale zafarbilo mi to intenzívne ako pri trvalej (nemám šediny :) skutočne to silno farbí pokožku, ešte stále mám jeden fľak), nechala som to po skúsenosti z blond 45 minút, tak asi aj za to. asi sa to naozaj líší podľa typu odtieňa. výdrž však neočakávam.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)