pondelok 9. januára 2012

...And What´s Inside MY Bag :)

Dobrý deň prajem :)
Dnešným postom pravdepodobne uspokojím Vaše utajené voayerské sklony (cha, kto ich nemá?). V poslednej dobe sa nám tu rozmohol taký nešvar...Blogerky fotia a zverejňujú, čo nosia v kabelke. Skrátka, špinavé prádlo sa tu úplne bez ostychu prepiera na verejnosti. Lebo kabelka, to je podľa mňa dosť intímna vec. Tak tak, naštudujte si, čo o kabelkách tvrdil Freud...:) Každopádne, mňa k tomuto postu inšpirovala  jedna česká blogerka, ktorá obsah svojej kabelky zverejnila minulý týždeň. To ma inšpirovalo a bola to aj vítaná príležitosť, ako si konečne v kabelke upratať a vyhodiť z nej všetko, čo tam nepatrí. Vyhádzala som z nej všetky lístočky s telefónnymi číslami, účtenky, použité vreckovky, hračky... Takže tu je obsah tej mojej (už po inventúre):


Pekne po poriadku:

1. KABELKA
je značky Reserved, momentálne moja najobľúbenejšia (momentálne znamená od jari 2011, kedy som ju kúpila). Je neskutočne praktická, dostatočne "baggy" (čo zvádza k tomu, nosiť v nej viac, než je nutné), zmestí sa do nej aj menší nákup, dá sa nosiť na pleci, aj v ruke a farba je natoľko univerzálna, že ladí prakticky ku všetkému. 
2. RUKAVICE
čierne, dlhé, pletené, z pochopiteľných dôvodov. Dlho som pátrala, odkiaľ vlastne sú, až som si spomenula... kúpila som ich asi pre dvoma rokmi na výlete v Zakopanom, kde bola príšerná zima a stáli v prepočte asi dve Eurá :)
3. PEŇAŽENKA
musí byť červená! 



4. EKO TAŠKA
darček od mamy, s trošku babkoidným dizajnom, ale úžasne praktická vec. Špeciálne, ak Vám vadia nevkusné igelitky.
5. KĽÚČE Z PRÁCE
hodia sa hlavne cez víkendy, keď si tam utekám po zabudnutý mobil.

6. KOZMETICKÁ TAŠTIČKA
obsah bude predmetom samostatného rozboru, takže až o chvíľu :)

7. SKLADACIA KEFA NA VLASY
z obyčajnej drogérie, za Euro...vo vnútri je aj zrkadielko a prisahám, že češe minimálne tak dobre, ako Tangle Teezer! 
8. TERMÁLNA VODA V SPREJI AVÉNE
no lebo je to tak strašne trendy (and I love Fashion TV!)...Ale nieeeeee :) Pre moju suchú pleť nutnosť, keďže pracujem v klimatizovaných a niekedy dosť prekúrených priestoroch. 

9. MOBIL
Nokia. Lebo je blbovzdorná a pádomodolná. Úplne jednoduchá, bez akýchkoľvek vychytávok (alebo možno aj má, len o nich neviem). Mobil je pre mňa totálne úžitkový predmet na úrovni  napríklad tej spomínanej kefy na vlasy. Akurát, o niečo drahší. 

10. HYGIENICKÉ VRECKOVKY
vyjdem von a do troch minút mi tečie z nosa, takže nevyhnutnosť. Plus mám malé dieťa, takže nevyhnutnosť na druhú...(našťastie, už nie je celkom malé, čiže plienky a pakel vlhčených obrúskov na zadok už v kabelke nepotrebujem).

11. MALÝ ANTIPERSPIRANT
uprednostňujem v spreji, ale keď nie je, môže byť aj tuhý. Sú chvíle, keď je na nezaplatenie. 

12. USB
sa zíde

13. ŽUVAČKY
pre svieži (dúfam) dych + bod číslo 16

14. VIP PAPIER
vždy mám v kabelke nejaký veľmi dôležitý papier s nejakým veľmi dôležitým kontaktom alebo úlohou...až kým ho nestratím. 
15. GUMKA NA VLASY
sa zíde tiež

16.ZÁPALKY
lebo príležitostne fajčím a fandím survivalizmu :)

Čo v kabelke nenosím:

DIÁR
ja na toto nie som. Mám na to aj astrologické zdôvodnenie... som Kozorožec, ale narodená v posledný deň znamenia, takže už jemne šmrncnutá Vodnárom... Tým pádom mám zdravý zmysel pre neorganizovanosť a detailné plánovanie ma k smrti nudí. Navyše, kvalitný diár je ťažký. Taký polkilový Filofax, ADK alebo nebodaj personalizovaný Louis Vuitton u mňa nemá šancu. Ja mám diár v hlave. Je to fitness pre moje mozgové bunky (a nebudem senilná v 60tke, cha!).

PERO
asi to súvisí s predchádzajúcim bodom...Ono, také pero je najlepšie držať zapichnuté vo vnútri toho diára...lebo inak sa  pero voľne potuluje po kabelke a po pol roku máte celé vnútro dofirkané, ako abstraktný obraz... Takže, ja pero nenosím a potom musím na úradoch a na pošte žobroniť o erárne. Alebo inak povedané, trénujem komunikačné zručnosti. 

a iné veci.

A teraz prichádza hlavný bod programu, obsah mojej kozmetickej taštičky. Kozmetická taštička kozmetickej blogerky by mala byť krajinou neobmedzených možností, z ktorej sa sypú luxusné kompaktné kazety, ručne robené štetce z chlpov pandy červenej a všetkému kraľuje tuba antibakteriálneho gélu na ruky (aj). Drahí moji, ak žijete v zajatí podobných stereotypov, teraz Vás čaká ťažká strata ilúzií. Moja prenosná kozmetická taštička vyzerá takto:



začnem tým, že samotná taštička je z drogériového oddelenia Tesca a stála asi 1 Euro. Obsah tvorí:
1. kompaktné zrkadielko
2. kompaktný púder (Maybelline a má rozbitý vrch)
3.jeden červený rúž, ktorý si šetrím, lebo sa už nevyrába (Manhattan)
4. kontúrka na pery v neutrálnom odtieni (Miss Sporty)
5. čierna kajalová ceruzka (Miss Sporty)
6. lesk na pery, momentálne Astor
7.obojstranný korektor Essence (už som ho tu recenzovala)
8. vysúvací štetec 
9. vzorky parfumov (rôzne). Nerada nosím so sebou celý flakón. Jednak je zbytočne ťažký a samotný flakón sa povaľovaním v kabelke dosť poničí, čo mi vadí. Takže vzorky sú ideálne riešenie (kabelkové balenia parfumov sú zbytočne predražené a z mojich obľúbených vôní nie vždy dostupné).

Takže, takto je to. Ešte sa pokúsim o záchranu - opakujem, toto je taštička PRENOSNÁ, pohotovostná. V tej "kamennej", z ktorej čerpám každé ráno predtým, než vyjdem medzi ľud, sa toho nájde podstatne viac (a veru aj nejaký ten luxusný kompakt). Preto ma prosím s opovrhnutím nezavrhnite a zachovajte mi svoju priazeň. A môžete aj komentovať! Ďakujem!

pekný pondelok želá, 
Lučiak
všetky fotky: ja

7 komentárov:

  1. :)
    Ach áno, aj ja som podľahla "trendu" a včera spravila video na túto tému.
    Milý príspevok, ja si napríklad strašne rada čítam, čo iní nosia v kabelke, myslím si že u blogeriek to ľudí zaujíma, a radi sa inšpirujú.

    Potešila si ma :)
    whatluciadid.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tiež vlastním červenú peňaženku, sú najkrajšie :) rada šmírujem kabelky, ale skôr kvôli vychytávkam/zlepšovákom kabelkovým, a diaárom a kapsičkám :) potešila si :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mily prispevok :). Ja zas nejak neoblubujem posty, co kto nosi v kabelke, lebo myslim, ze to nikdy nezodpoveda skutocnosti a je to trosku nastylizovane, ale tvoj post sa mi pacil a pobavil ma stetec z chlpov cervenej pandy:D. Reserved kabelka je super, celkovo si myslim, ze tato znacka isla kvalitativne aj dizajnovo hore, kazdu sezonu si tam najdem par peknych kuskov aj kabeliek..No a s diarom si zabila uplne:). Uz mi konecne doslo, preco moja kamoska -vodnarka nepouziva ziaden diar, co som jej darovala, resp.vydrzalo jej to tyzden:). Ja zas bez diaru ani na krok /Váha/, uprednostnujem vzdy s nejakym farebnym obalom, tie nudne nebavia ani mna ;). Tento rok to vyhral tento: http://www.amazon.co.uk/Paperblanks-Filigree-Floral-Horizontal-Format/dp/1439718032

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem Vam dievcata :)

    Ada, Vahu mam doma - moju polovicku, diarov ma hned niekolko :))) a pouziva ich ako vcelicka...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. moje voyeurské sklony si dokonale uspokojila :)
    ja som si myslela, že nosím veľa vecí, ale mýlila som sa, Ty máš toho viac :)
    btw, s tými vreckovkami to sedí- tiež mi tečie z nosa hneď, ako vyjdem z brány :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. zuzi, to vies, velka kabelka vela znesie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. strasne rada si vzdy taketo príspevky precitam :) je to zaujmave co maju druhe baby v kabelke a niekedy sa necham aj insirovat .., :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)