streda 12. januára 2011

S hennou vo vlasoch

Farbíte si vlasy? Ako? Prečo? S kým? OK, tá posledná otázka je joke. Skôr ma zaujíma, s čím! Ja som si vlasy farbila  od 15tich. A to výlučne chemicky, až na jeden nepodarený pokus s hennou, úplne na začiatku. A napriek tomu, že som vždy používala len kvalitné farby a dokonca prevažne pod dohľadom kaderníčky, po viac ako pätnástich  rokoch chemického farbenia (áno dievčatá , ja som už taká stará!) som si všimla, že moje vlasy sú akési iné. Stenčené, scitlivené... Na pohľad síce stále pôsobili lesklo a zdravo, ale ja som vedela, že to už nie je, čo bývalo. Aby ste rozumeli - moje vlasy sú od prírody excelentné. Pevné a neuveriteľne husté. A zrazu až také excelentné neboli. Preto som sa rozhodla vyskúšať hennu. Najprv s veľkou nedôverou a dešpektom, pretože môj zatiaľ jediný dávny pokus dopadol veľmi neslávne. Presnejšie, celkom bez efektu. Ale stovky žien na internetových fórach venovaným výlučne vlasom na hennu prisahajú. To predsa nemôže byť len tak... Navyše, pociťujem prirodzenú náklonnosť ku všetkému prírodnému a chémie zbavenému. Takže som sa rozhodla. Šla som do toho.
Začala som asi pred pol rokom.

Inak, moja pôvodná naturálna farba je stredne gaštanová. Posledný chemicky dosiahnutý odtieň, ktorý som mala pred použitím henny, bol medená. Na prvé hennovanie som si vybrala krémovú hennu značky Logona (zoženiete na internete alebo v bioshopoch). Naniesla som ju presne podľa priloženého návodu a s malou dušičkou čakala na výsledok.
Tu je:


Vy to posúdiť nemôžete, lebo som sa žiaľ necvakla pred farbením, ale prvé hennovanie dodalo mojej vymytej (medzi posledným chemickým farbením a nanesením henny je potrebný aspoň 6 týždňový odstup, ja som mala odstup dva mesiace) farbe väčšiu intenzitu a pekný lesk. Vlasy boli po konečnej úprave krásne pevné. S výsledkom som bola spokojná nad očakávania, preto som sa rozhodla s hennovaním pokračovať. Približne o mesiac som celú procedúru absolvovala znova, tentokrát som však zvolila hennu práškovú z DM drogérie. Začala som odtieňom "medená červená". A takto mi chytila:


Ako prišla zima, zažiadalo sa mi moje vlasy trošku stmaviť, takže som začala mixovať dva rôzne odtiene (pri práškovej henne bez problémov), až som nakoniec skončila pri kombinácii "hnedá" a "bordó". Toto je výsledok môjho zatiaľ posledného farbenia:


A takto vyzerajú propriety, potrebné k celej procedúre:


prášková henna z DM, miska na miešanie (nie kovová), štetec a kvalitný rastlinný olej, ktorý pridávam jednak na vylepšenie konzistencie zmesi, ale predovšetkým preto, lebo poskytuje doplnkovú výživu vlasom počas procesu oxidácie henny (nebojte, stále čítate fashion blog :), čo trvá podstatne dlhšie, než kým vám "chytí" klasická chemická farba. Navyše, ja mám vlasy dlhé, takže trojhodinový zábal s kvalitným olejom je pre ne skvelý životabudič. Ďalej do zmesi pridávam aj pár kvapiek citrónovej šťavy, ktorá aktivuje a zvyšuje oxidačný účinok farbiva. A samozrejme potrebné množstvo horúcej vody (všetko nájdete na krabičke).Tak. A ide sa miešať!
Ešte predtým vám však ukážem, ako vlastne prírodná prášková henna vyzerá:


Po pridaní všetkých potrebných prísad vznikne toto:


Veru, vyzerá to presne ako... No :) A vonia ako sparená žihľava. Pomocou štetca a prstov si to nacapkáte na umyté, presušené vlasy, zabalíte potravinárskou fóliou a ideálne ešte do starého uteráka, lebo henna ľúbi teplúčko. A čakáte. Poviem vám, je to skúška nervov, špeciálne ak neoplývate extra trpezlivosťou, čo ja teda rozhodne nie. Ale keďže chcem mať pekné vlasy, zatnem sa a tie tri hodiny vydržím. Potom nasleduje procedúra vymývania, čo sa na prvýkrát môže javiť komplikovane, ale ak získate potrebný cvik, ide to raz dva. Nuž a ďalej už vlasy upravíte zvyčajným spôsobom.

Tak čo, trúfnete si?
Váš Lučiak.

63 komentárov:

  1. Ahoj. Chcem sa opýtať, či sa henna po čase vymýva do ryšava? A ešte jedna otázka: Čo robíš s odrastami vlasov a ako dlho vydrží henna na vlasoch? :) Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to anon:
    1. henna sa nevymyva do rysava, henna sa vymyva do tvojej povodnej farby vlasov :)
    2. odrasty pri henne prakticky nie su, pretoze sa vymyva velmi prirodzene . Teda, ak predpokladame, ze este nemas chemicky farbene vlasy. Ak ano, tak sapomzrejme po vymyti henny bude vidiet ten predel medzi castou vlasov, ktory este bol farbeny chemicky a naturalnym vlasom.
    3. vydrz henny je strasne individualna vec - zalezi hlavne na tom, ako casto si vlasy umyvas a aky typ henny pouzivas. Ale mne henna vydrzala od nanesenia do uplneho vymytia vzdy tak 6-8 umyti.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem, za odpoved. Ja mam prirodzene svetlo-hnede vlasy a mam jemny blond melir. Ten melir je uz dost odrasteny, takze sa mi to nepaci a chcem ho nejako zamaskovat, aby vyzeral, ako moja prirodzena farba vlasov, ale nechcem si vlasy nicit chemickymi farbami. A ked si dam hnedu hennu na cele vlasy, chyti mi vsade rovnako? Teda, myslim, ci mi chyti rovnaku farbu na melir a aj na nefarbene vlasy? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podla tvojho opisu to vidim tak: celkove prekrytie bude zalezat na tom, aky odtien henny by si zvolila. Aku chces mat vyslednu farbu? Henna tie urcite nechyti rovnako na povodnu farbu aj melirovane casti, tie premelirovane budu svetlejsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja si idem dať hnedú hennu. Moja prirodzená farba vlasov je svetlo hnedá. Chcela by som trošku tmavšiu, čokoládovú hnedú. Chcem si dať hennu len na zvýraznenie farby, pretože moja farba je fádna. Nechcem nijako výrazne meniť pôvodnú farbu. Chcem zostať v hnedej škále a prekryť blond melír. Môžem si dať hennu najprv na melír, na tri hodiny - a potom si ju dať ešte raz a to na celú hlavu? Lebo chcem jednotný odtieň vlasov, nič svetlejšie. Uvidím, ako mi to chytí, ale rozhodne si budem dávať hennu pravidelne. :) A inak, máš veeeeeeľmi krásny blog. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem :),
    kazdopadne, s tym zjednotenim farby hennou velmi nepocitaj, urcite budes mat premelirovane casti vlasov aj nadalej svetlejsie. Henna je naozaj skvela na TONOVANIE a regeneraciu vlasov, ale neda sa porovnavat s krycim efektom chemickych farieb.
    Ak si schopna vydrzat s hennou na hlave cez noc, mozes to skusit takto - vtedy je vraj efekt najsilnejsi. Ja som na toto nikdy nemala nervy, nespala by som :)
    Drzim palce pri hennovani :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ahoj, mam stredne hnede vlasy a chcela by som cokoladovohnedu, taku velmi tmavu hnedu ale nie ciernu. ktory odtien henny by si mi odporucila? :) hnedu, ci skombinovat hnedu a ciernu?? a nemusim sa bat, ze mi zosvetli vlasy, vsak? :P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ahoj,
    vlasy ti urcite nezosvetli, toho sa bat nemusis. Ked chces pouzit praskovu hennu z DM, pre tmavohnedy odtien doporucujem skusit kombinaciu jednej ciernej a jednej mahagonovej.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja mam zkusenosti s hennou jine, vymyla se mi do uplne zrz a ja prirodni zrzka opravdu nejsem:-D neni to preliv,takze jako i barvy narusi pigmentaci vlasu a barva se tim zmeni. jinak jsme s ni spokojena, nic lepsiho neni!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. henna na rozdiel od chemickej farby neprenika do struktury vlasu, ale obaluje ho mikrovrstvickou. Nemoze teda narusit povodnu farbu... pri umyvani sa samozrejme vymyva, ale to, ci do hrdzava, zavisi od povodnej farby vlasu a farebneho odtiena henny, dokonca aj od typu henny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Nemas skusenost s kremovou logona teak? Mozem aj do kremovej dat olej? Dik :-)

      Odstrániť
  11. nezafbi sa mi aj pokozka hlavy do cervena ?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. maximalne do prveho umytia. Ale to sfarbenie je podstatne slabsie, nez po chemickej farbe.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Čau, koupila jsem si hennu z DM, bordó, a moje vlasy jsou přirozeně tmavě hnědé. Na obalu se píše že zábal mám mít jen hodinu, ale u tebe čtu, že ho máš 3 hodiny...jak bych to teda měla udělat, abych neměla vlasy úplně červené, ale aby byl vidět rozdíl? A na jak dlouho mám mít zábal?

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj, ak som ta spravne pochopila, chces tvoje tmavo hnede vlasy len jemne tonovat? Ked nechces mat vlasy velmi do cervena, doporucila by som ti k tej bordo prikupit bud jednu ciernu, ktora zneutralizuje prilis cervene odlesky alebo jednu hnedu. Oba prasky spolu zmiesaj a potom priprav normalne podla navodu. Zabal mozes mat kludne aj tri hodiny, vysledok bude intenzivnejsi a trvalejsi.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ok, udělala jsem to podle tvé rady a do bordo jsem přidala trochu hnědé...a je ze mě zrzka :D Naštěstí ne úplná ale mám v tom takové medové a oranžové odlesky...a vlasy mám trochu světlejší než jsem měla předtím. Nevypadá to zas tak špatně, ale doufala jsem že to chytne podobně jak tobě...:D Příště tam dám jen tu bordo a nebo do toho dám černou :D
    A ještě mám menší dotaz, vlastně dva. Za jak dlouho si můžu barvit vlasy hennou znovu? A jaké přísady tam mám dát abych byla červená (asi tak červená jako ty ten tmavší odstín)? Díky za odpověď :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ahoj,
    no to je prave ten problem s hennou, ye vysledny efekt je vzdy tak trochu loteria :) Farbenie hennou nema ziadne casove obmedzenia, viem o zenach, ktore si davaju hennu aj raz za tyzden. Ak mas na mysli ten druhy obrazok, tam mam hnedu a bordo. Ale vysledny efekt na tvojich vlasoch bude samozrejme zalezat na tom, aky bude vychodiskovy odtien.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ahoj, mam nefarbene vlasy, stredne-az tmavo hnede...chcela by som vyskusat medenocervenu hennu, myslis ze by mi chytila tmavsia na taku hennu, keby sa mi nahodou nepacil konecny odtien po tej medenej? a este moje vlasy su dost huste a dlhe asi po lopatky...nevies mi povedat kolko gramov preaskovej henny by som potrebovala? dik vopred za dpoved...btw...krasne ti ta henna chytila aj 1 aj 2.krat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ahoj,
    ked nebudes spokojna s tym vyslednym odtienom medenocervenej, mozes to skusit prekryt kombinaciou mahagonovej + ciernej (indigo). Ak budes pouzivat praskovu hennu z DM, doporucujem ti urcite dve balenia.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. ahoj :) mám vlasy podobné tvojim,niečo medzi prvou fotkou a tretiou,bližšie k tej tretej. farbila som si ich hennou včera, bordo z DM , ale moc sa mi výsledok nepáči.štruktúra vlasov sa mi zdá lepšia,prirodzene mám brčkavé a suchšie a mám ich veľmi zničené žehlením..ale k veci,chcela by som ryšavé,poprípade medené. veĺmi s ami páčia tvoje na druhej fotke.mohla by som niečo podobné dosiahnuť tou medenou červenou z DM? alebo to skúsi´t skombinovať aj s blond? ďakujem vopred za radu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ahoj,
    pravidelna aplikacia henny ti da znicene vlasy do poriadku, na to sa spolahni. Len nezabudaj pridavat olej, ako pisem v popise pripravy! A teraz k tej farbe. Podstatne je, aku mas vychodiskovu farbu (ci uz tvoju prirodzenu alebo po poslednom chemickom farbeni). Ak som dobre vyrozumela, zrejme nieco ako tmavy mahagon. Pokial je ten mahagon dosiahnuty chemicky a ty chces vyraznejsiu medenu cervenu, budes musiet pockat, kym chemicky farbena cast vlasu odrastie alebo sa uplne vymyje (pokial to bol len nejaky farebny sampon). Lebo hennou vlas nikdy nezosvetlis.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. ahoj ja sa chcem opitat svoje vlasy mam cierne no uz troska viblednute do hneda ale to len ked slnko svieti .. a chcela by som cervene ale skor take cervenohnede tak prosim ako by som si henu mala namiesat ?? Dakujem..

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Urcite medeno cervenu, ak teda budes pouzivat tutuo praskovu.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. A keby som si dala tu bordovu nevies prosim ta ako by mi to chitilo .. alebo proste aby som mala svetlejsie ?? :) Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Vysledny efekt sa na dialku predvidat neda, mzsela by som vidiet tvoje vlasy :) Mozes aj skombinovat medeno cervenu s bordovou.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. aha a to by mi chitilo teda na tamve vlasy ??

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Tak pokial mas naozaj tmave vlasy, navyse farbene chemicky, nechyti ti to v zmysle, ze by vlasy vyslovene zosvetllo, ale budu mat intenzivne cervene odlesky a postupne, ak budes hennu aplikovat pravidelne, bude cerveny odtien stale intenyivnejsi.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. a to plati aj pri hnedej henne ??? ci?:)a vlastne henna z dm-ka my da moje poskodene vlasy dokopy ci iba tie s bio obchodou ??

    OdpovedaťOdstrániť
  28. to plati pri kazdej henne, Henna nezosvetluje, iba dodava farebne odlesky. Praskova henna z DM je dobra, vlastne bola moja najoblubenejsia, fajn pomer kvality a ceny. Ale ak ides hennovat prvykrat, mozno by sa ti lepsie pracovalo s tou kremovou Logonou. No je drahsia.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. ahoj :) narazila som na tvoj blog a su tu zaujimave veci :) mna by zaujimalo, ako dlho musim cakat po farbeni hennou, aby som si mohla opat chemicky nafarbit vlasy ak by sa mi nepacil...a este sa chcem spytat, preco si s nou prestala a vratila sa spat k trvacnej farbe? dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj Katka,
      standardne sa po farbeni hennou odporuca dodrzat odstup aspon 6 tyzdnov, kym si budes vlasy farbit chemicky.
      A preco som prestala: vlasy sa mi dostatocne zregenerovali a kedze ja uz mam aj nejake tie sedive vlasy a henna na ne zial neposkytuje dostatocne krytie, vratila som sa k setrnej chemickej farbe.

      Odstrániť
  30. Ahoj prosim ta chyti mi henna na rysavo ak mam tmavo hnede vlasy?? velmi by som chcela rysavkastee vlasy a nvm ako to dosiahnut bez zosvetlovania .. dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. henna vlasy nezosvetli. Ak mas tmavohnede vlasy, budes mat po hennovani maximalne cervenkasty nadych.

      Odstrániť
  31. Ahoj, zaujimalo by ma čo sa vlastne stane s vlasmi ked si na napr. tmavo hnede daš nejaku plavu al. svetlu hennu.. kedže henna vlasy nezosvetli ,čo sa stane nič? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vlasy budu zregenerovane. Co sa tyka farebneho efektu, mozes mat maximalne jemne medene odlesky, pokial vlasy neboli predtym chemicky farbene.

      Odstrániť
  32. ahoj, chcem sa opýtať, v stredu som si zafarbila vlasy kremovou farbou Henna, zvolila som novy odtieň a nepáči sa mi to, mohla by som to cez víkend opäť zafarbiť kremovou farbou Henna? alebo je lepšie počkať? ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite mozes, a ten dalsi odtien bude svetlejsia alebo tmavsi?

      Odstrániť
  33. tmavši :-) chcela som skusiť višňu, krásna farba, ale mam to od hlavy oveľa svetlejšie ako konce a tak nemôžem zostať lebo o necelý mesiac idem na svadbu a musim to nejako dať do poriadku.

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Dnes som to teda konecne skusila (vlasy mi uz dlhsie neskutocne strajkuju a vypadavaju a nechcem ich zatazovat farbami) a popravde som z celej tej "alchymie" mierne zmatena. Farebne mi to chytilo vcelku OK, ale nie velmi vyrazne (nechala som to posobit len 1,5hod, lebo som sa bala, ze skoncim ako mrkva :D), neviem ci to nebude tym, ze som tam dala prihorucu vodu alebo cakala prilis kratko, kym sa farba "aktivuje", na viacerych strankach som nasla totiz protichodne informacie.. No nic, urcite to skusim este raz, hadam to dopadne lepsie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ktoru si mala? Praskovu? Ono ten efekt nikdy nebude tak vyrazny ako pri chem. farbe... ale ked budes proceduru opakovat v dostatocne malych intervaloch (napr. raz za 10 dni), pigment sa bude kumulovat.

      Odstrániť
  35. Já používám hennu už dlouho. začala jsem tou z DM, potom jsem měla Logonu a nakonec míchám Khadi a Hennecolor. A výsledek je super! =)

    OdpovedaťOdstrániť
  36. počuj a ako ju miešaš? ja ju použivam už vyše roka a nič mi nechyta na odrastu su svetle a bez lesku posobi mi len na polovicu vlasov=// som už zufala rozmyšlam že sa vratim zase k chemickym farbam ale zaroven nechcem=DD

    OdpovedaťOdstrániť
  37. ano tuto ale skusila som pridat par kvapiek citronu podla tvojho navodu a už mi to chytilo tmavšie mna by to nikdy nenapadlo dakujem=) =D

    OdpovedaťOdstrániť
  38. ahoj, mám špinavý blond a chcela by som dosiahnuť červeno-ryšavý výsledok. aké odtiene mám použiť? a ako dlho ich mám nechať pôsobiť? a ešte jena otázka- koľko umytí mi vydrží až do úplne pôvodnej farby vlasov? ďakujem za odpoveď :)

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Ahoj, uvazovala by som o odtienoch medeno cervena a tizian, mohla by si na zaciatok skusit zmiesat obe. Pokial ides hennovat prvykrat, dobu posobenia by som odporuclila minimalne tri hodiny. Vymyvanie je individualne, neviem, ako casto si umyvas vlasy, aku mas strukturu vlasu...

    OdpovedaťOdstrániť
  40. ahoj ja som niekde čítala že sa do tej práškovej henny môžu pridávat aj rôzne iné veci ako škorica, klinčeky, mletá paprika a podobne.Máš s tým nejaké skúsenosti? Ja mám vlasy také hnedé, fádne a chcela by som intenzívne hnedé

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, do praskovej henny sa pridavaju najroznejsie korenia alebo mleta kava...Ja osobne som raz skusala skoricu, ale nevidela som ziaden specialny efekt.

      Odstrániť
  41. Ahoj, dnes som si kúpila práškovú farbu hnedú a chcela by som aj regenerovať, ale aj tie vlasy zafarbiť, tak to môžem mať na hlave tých 6 hodín, ale aby mi to aj zafarbilo? bo tam píšu, žw 6 hodín je len pri regenerácii

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokial mas praskovu farbu z DM, po 6 hodinach ti zafarbi urcite. Teda, pokial nebudes davat hnedu napr. na cierne vlasy.

      Odstrániť
  42. Ahoj chcela som sa opýtať, či si môžem dať túto hennu http://www.navlasy.sk/praskove-farby-na-vlasy/hneda-henna-na-vlasy-100-g#.UMTcxuQsA8o ak svoje pôvodné vlasy mam svetlučko hnedé a v nich blond melír, predtým som mala tmavú farbu takže konce vlasov mam na slnku odtieň do červena, a chcela by som sa vrátiť k tej pôvodnej farbe vlasov. Myslíš že táto hnedá henna my nezafarbí vlasy až príliš?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s touto konkretne nemam skusenosti. Podstatne je, aku maju tvoje vlasy farbu teraz (okrem tych koncov docervena)?

      Odstrániť
  43. Svetlučko hnedú vo svetle odlesk do blond plus tenučký blondavý melír

    OdpovedaťOdstrániť
  44. Chcela by som sa veľmi vrátiť k svojej pôvodnej svetlohnedej farbe, po chemickom farbení mi dosť vypadávajú vlasy mam ich také tvrdé a dosť sa lámu preto uvažujem o hnedej henne len neviem či mi nezafarbí príliš tmavo toho sa bojím asi najviac.

    OdpovedaťOdstrániť
  45. A ešte som sa chcela opýtať či mi nechytí tá hnedá henna do červena či nebude mať taký nádych ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. odpoviem na vsetky tri naraz :)
      Uz som spominala vyssie, ze s praskovou hennou od Henné nemam skusenosti, takze
      ti nebudem radit ohladom intenzity farebneho efektu, neviem, ako tato henna chyta.
      Co sa tyka regeneracie vlasov, ak pridas do zmesi aj kvalitny rastlinny olej, pri pravidelnej aplikacii sa ti vlasy pekne zregeneruju.
      A k poslednemu - henna sa zvykne vymyvat do cervena, hlavne tam, kde mas melir. Na neutralizaciu sa pridava do zmesi indigo, ale to by si zas po prvom farbeni mala vlasy dost tmave.

      Odstrániť
  46. jooj škoda :( teraz neviem čo mam robiť, veľmi by som sa chcela vrátiť k pôvodnej farbe, ale keď mi melirové časti bude chytať do červena tak asi to budem musieť nechať tak

    OdpovedaťOdstrániť
  47. Ahoj

    Moje prirodzené vlasy sú hnedé. A chcela by som aj čierne. Koľko krát si ich musím farbiť s čiernou hennou aby som ich mala čiernej farby?? Alebo sa to nedá???

    Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokial pouzijes vyslovene cierny odtien henny (praskovej alebo kremovej), vysledok (stupen stmavenia) bude zavisiet od tvojej farby vlasov pred farbenim, ale aj od kvality vlasu, takze predvidat, kolko krat to budes musiet opakovat, neviem. Cierny odtien v henne sa vacsinou dosahuje pridanim indiga a to sa z vlasov vymyva velmi rychlo :(

      Odstrániť
  48. myslim si, ze takyto efekt ako na ukazke, hennou nedosiahnete - len aby ste potom neboli sklamana. Pisete, ze mate vlasy spinavej blond, henna ich nezosvetli.

    OdpovedaťOdstrániť
  49. Helou dámy:-) ja mam jednu otazocku. Vlasy si chemicky farbim cca 3 roky na cierno. Zhruba pol roka pouzivam iba cierny sampon na 24 umyti. Svoj vlas mam prirodzene blond. Prekryje mi cervena henna z DM tu moju nestastnu ciernu? Ak ano, bude vidiet velky rozdiel medzi ciernou castou a odrastmi? Vopred vdaka:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Podla mna neprekryje, maximalne ta cierna ziska taky cerveny nadych, odlesk. Takze vo vysledku to vidim tak, ze budes mat nacervenale korienky a zbytok hlavy ciernej s cervenkastym nadychom

      Odstrániť
  50. Keďže si už tiež farbím vlasy roky chemicky a značne mi zredli - asi aj vekom, tiež ich mám už sčasti šedivé - pri korienkoch. Rozhodla som sa tiež použiť Hennu - tmavohnedú. Aj chemická farba bola tmavohnedá. Naposledy som sa farbila pred mesiacom. Chcem to skúsiť tento víkend a naniesť si Henne color len na tie korienky. Poradíte mi? Veľmi pekne Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)